Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P34e89t39r 87U38g29r75i81n

29. 9. 2015 12:35

Za chvili bude v Norsku snad i urad co bude kontrolovat spravne sezeni na zachode! Meli by sme vsichni nastudovat vedecke studie, protoze si muzem znicit pater blbym sezenim. Miluju, kdyz nejakej ourada mi za moje penize rika co mam delat! Do pekla stemahle chytrakama! Az tenhle system dojde sem, poridim si zbran a bude to rychle vysbetleno tem pitomcum. :-)

1 0
možnosti
PH

Kdybych neumela norsky, tak me ten vas clanek vydesi. Myslim, ze byste nemel takhle vytrhavat veci z kontextu.

Podivejte se vsichni na ten norsky clanek: Kontroverzni nadpis: "Bufdir se domniva, ze by se rodice meli prestat spolehat na svoji intuici".

Pak je rozhovor s reditelkou Bufdir, ktera to trochu prepiskla, nazor jedne rodiny, kde rodice s ni uplne nesouhlasi. Pak nasleduje vyjadreni 3 odborniku, kteri vyjadruji nesouhlas s jejim nazorem  a doplnuji svymi stanovisky, jeden z nich uvadi, ze by se urady mely vyvarovat tvrzeni, ze mit deti vyzaduje specialni odborne znalosti.

Norska zurnalistika byva vyvazena, zaujme vas a pak uvede stanoviska obou stran. Uvahu o tom, co si ctenar mysli, necha na nem.

Ne uz tak vy, ale na to mate samozrejme na svem soukromem blogu pravo.

Vas bohuzel nastval nadpis, tak jste nam tu prelozil jen prvni cast clanku a zbytek vsem uspesne zamlcel. Navic jste nam tu vytrzenou cast znacne predzvykal uz v uvodu vetou, na kterou vsichni startujeme: "Ředitelka Bufdiru...se vyjádřila ..že láska nestačí" Ano, reditelka Bufdiru se vyjadrila, ze laska nestaci, ale pokracuje, ze je potreba nastavit detem i hranice. Tzn., ze se jim nesmi vsechno dovolit.

Chapu, ze vas ten vyrok, ze by se rodice nemeli spolehat jen na svou intuici, ale obracet se k odbornikum, nastvala. Vas, stejne tak vedouciho katedry pedagogiky v Oslu, reditelku Odboroveho svazu pro zeny a rodinu, vedouci Svazu rodicu pro zakladni vzdelavani a spoustu ostatnich, kteri v tisku reagovali den pote.

To, co si o tom mysli ostatni, se uz nikde cesky ctenar nema sanci docist. Takze prostor pro predstavu totalitniho statu, kde chod rodiny ridi statni aparat, je otevren. Ojoj.

1 1
možnosti
PH

A není škoda, že jste ten článek nepřeložil celý?

0 1
možnosti
AR

Ale on je celý, jen jsem nepřeložil vyjádření odborníků k němu.

1 0
možnosti
Foto

V Norsku už mají slušně nakročeno k tomu, jak z dětí udělat erár a vychovat z nich poslušné emočně ploché roboty. Důležité je, že úřad vykáže činnost a peníze se posypou. Každý úřad potřebuje vykazovat činnost a když je úřadů hodně a jejich pravomoci rostou, cesta vede vždy do pekla.

1 0
možnosti
AR

Aftenposten před chvílí vydal článek, v němž popisuje extrémní rozhořčení jak mezi běžnými lidmi, tak mezi odborníky v Norsku nad tím, co si ředitelka Bufdiru dovolila říct. Musím říct, že to, co se tam píše, si ta paní za rámeček opravdu nedá. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Mange-ble-provosert-av-fagbekymring-over-norske-foreldre-8124338.html

2 0
možnosti
AR

A tady je k tomu diskuse: https://www.facebook.com/aftenposten/posts/10153439963700516

Paní Valachová, řekněte mi, proč je tolik odborníků i laické veřejnosti tak nebetyčně naštvaných nad vyjádřeními paní ředitelky? Přečtěte si to schválně, norsky umíte. Jak je možné, že pro Vás jsou její výroky naprosto v pořádku? Rozuměl bych, kdyby diskuse byla 50/50, ale tam je tak jeden souhlasný komentář na 99 strašlivě popuzených a naštvaných vůči těm nehoráznostem, které si ředitelka Bufdiru dovolila říct. Takže opravdu to není jen nějaká moje přecitlivělost.

1 0
možnosti
MR

M68i14l80a71n 25R89a71d75e66k

13. 8. 2015 20:12

to je horsi nez hollywoodsky horror, tohle je realita 8-o

2 0
možnosti
KP

K36a58r27o17l 56P29e45t54e53r

13. 8. 2015 17:45

Inak Andrej, kľudne pošlite aj iné linky na nejakých čítaných a rešpektovaných, nórskych, mediálnych weboch s možnosťou zúčastniť sa diskusie...cez Česko, vraťme děti rodičúm sa k tomu dostaneme :D

1 0
možnosti
JC

Šílené, naprosto šílené.

Kdyby Skandinávii postihla nějaká velká katastrofa, při níž by zejména Norsko zmizelo pod hladinou moře nebo sopečným popelem, lidstvu by to asi spíše prospělo než ublížilo.

2 0
možnosti
AR

Tak nezapomeňte, že většina Norů s tímhle nesouhlasí a je to akorát státní správa, kdo tady zdivočel.

3 0
možnosti
KP

K94a80r91o41l 46P16e10t34e24r

13. 8. 2015 15:21

Díky. Super :D

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');