Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

M38a44r95e38k 26L50u95č50i44n

29. 1. 2018 11:59

Vynikající,karma. R^

2 0
možnosti
DV

D44a62v80i64d 48V31l59k

29. 1. 2018 11:55

Velmi zajímavý blog děkuji.Chybí mi v něm ovšem ještě hlavní viník současné situace a tím nejsou elity , které nepomáhají, nevysvětlují a lehce ohrnují nos, ale zapomněl jste na významnou část elit reprezentovanou např.panem Okamurou, panem Babišem a samozřejmě okruhem lidí kolem staronového prezidenta, které nejen že těm neliberálním 52 % nepomáhají, ale pouze je zneužívají k vlastnímu obohacení. Jejich voliči jsou pro ně pouze součástí jejich byznysplánu. Jinak moc děkuji za zajímavý blog.

22 1
možnosti
VV

Pokud spolu mají lidé mluvit a snažit se vzájemně pochopit, tak ta debata musí být z obou stran respektující. Pan Ruščák by ale hned narazil s tím, když voliče druhé strany označuje jako ty méně inteligentní. Může toto své přesvědčení o jeho nižším IQ před oponentem skrývat, ale svůj názor minimálně na nevědomé úrovni nepotlačí a druhá strana pozná, že ji skrytě považujete za méně inteligentní....A nevidí pak důvod se bavit s někým, kdo si myslí, že jsme chudáčci a potřebujeme pomoct.--

Sama jsem si prezidenta Zemana nepřála, jeho ve skutečnosti krajně pravicové názory se mi zajídají. Volila jsem Drahoše, z taktických důvodů. Ale bydlím a pracuji na Znojemsku, kde Zeman získal (okres Znojmo) 51% hlasů už v prvním kole. ve druhém na řadě míst i dvě třetiny. Popdporuje ho řada kolegů, všechno vysokoškoláci. Rozhodně neplatí, že jeho voliči jsou en bloc nějaké oběti globalizace či nátlaku liberálů- mnoha se daří dobře, mají i dobře placenou práci, tady např. i v Rakousku (běžně dojíždí, kolikrát ani nemusíte mluvit německy, v Rakousku jste za 30 minut). Přesto jim z řady důvodů Zeman připadal lepší- s mnoha jsem se i trochu hádala. Ale analýza pana Ruščáka je více než zjedndoušující. Není to ani věc IQ, ani věc sociální deprivace, ba ani pocit, že jsou tu nějací liberálové nehraje roli (to už spíš lidi nadávají na Kalouska a pravičáky, i když podle mého na druhé straně Zeman nemá s levicí společného skoro nic).

7 2
možnosti
AR

Ještě jednou. Ne všichni voliči Miloše Zemana jsou méně inteligentní, ale mnoho těch, kteří JSOU méně inteligentní, méně zorientovaní, méně sečtělí, atd., volí Zemana proto, že jsou náchylnější na jeho styl propagandy. V článku je tahle kauzalita dost jasně napsaná. Samozřejmě, že Zemana volí i spousta chytrých lidí, ale o těch ten článek není.

8 0
možnosti
Foto

Pokud máme trakové elity, které jsou schopny vybrat do čela někoho takového, jako je Jiří Drahoš, pak je otázkou samotná definice příslušníka této společenské kategorie Rv

3 6
možnosti
Foto

Vidíte, hezky jste to identifikoval. A já k tomu dodám jednu maličkost, kterou tepu veškeré (liberalisty až libertariány :-): nelze lidem "nakázat" být svobodný tak, jak si to představuji například 'já'. I takováto "vnucená svoboda" je pro někoho, pro koho je příliš "náročná na správu", také jistým druhem útlaku, a pokud se tohoto budeme dopouštět (zde navíc právě pod vlajkou svobody), neuděláme nic dobrého ani pro tuto verzi svobody, ani pro sebe.

5 0
možnosti
AR

Přesně tak. To je důvod, proč jsem se naučil mít velký respekt k odborům a regulaci nájemného jako v Německu, protože tyhle dvě věci dávají lidem, kteří mají problém akceptovat nejistotu, životní jistotu, díky níž se pak necítí ohroženě a nevolí destruktivně. Ano, je to v zásadě omezení vlastnického práva, ale tak nějak je to pojistka, aby to vlastnické právo v dlouhodobém hledisku vůbec zůstalo existovat jako takové (aspoň v téhle podobě). Protože lidé, kteří se bojí, umějí být velmi nebezpeční. Takže to chce se smířit s tím, že to, co jedni vnímají jako útlak, jiní mohou vnímat jako životní jistoty - neříkám, že bychom to měli začít vidět stejně, ale měli bychom mít aspoň pochopení pro to, že to jiní lidé mohou vidět jinak. Už to je dobrý začátek.

4 0
možnosti
PP

Přidám vám další tlak na lidi, měly by se naučit cizí jazyky, předhazujeme jim, že v cizině se v obchodech všude domluví anglicky.

1 3
možnosti
Foto

Někdo Vás nutí jezdit do ciziny?

0 0
možnosti
Foto

V sousedním Rakousku zvítězil Van Der Bellen, V Německu Merkelová, ve Francii Macron, ani na tom Slovensku vaše teorie neplatí.

Prostě jste si vybral pár výsledků naprosto nesouvisejících s různým důvodem proč tam volby dopadly jak dopadly a napasoval je na Vaši teorii-navíc tu z USA s chybným údajem-Tam Clintonová získala více hlasů než Trump

3 5
možnosti
AR

Jenže všechny tři země jsou právě v zachovávání "starého světa" docela úspěšné. Nemluvě o tom, že v Rakousku to bylo o prsa a ve Francii rozhodl Brexit a jeho amatérská implementace jako odstrašující příklad. Tohle postihuje spíš anglosaské země a země, které se anglosaskými inspirovaly, tedy postkomunistická Evropa.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 8
možnosti
AR

Články v médiích oslavující Drahoše byly, zejména na začátku jeho kandidatury, naprosto komické. Připomínaly mi trochu články, jaké jsem četl v běloruském tisku o Lukašenkovi, pokud jde o míru podlézavosti. To a vyloženě stalkerské chování té nejhlasitější části jeho fanklubu způsobovalo, že jsem měl výrazná cukání hodit prázdnou obálku, ale nakonec jsem si řekl, že přeci jen tam toho Zemana nechci, tak jsem to Drahošovi hodil. Ale nadšený jsem z něj nebyl ani omylem a plně chápu lidi, co jim mediální kampaň pro Drahoše vadila.

12 0
možnosti

V druhém kole jsem volil Zemana, ač s ním v mnoha (ve většině) věcí nesouhlasím. A důvod?

Zeman se prezentoval stylem "chci udělat to a to, jsem takový a makový".

Drahoš se prezentoval stylem "nejsem Zeman, proto nevolte Zemana". Ale kromě toho, že je "eurohujer" (jak někdo trefně poznamenal zde v diskusi), jsem se vůbec nedozvěděl, o co se chce zasadit a čeho chce dosáhnout. Člověk, který veřejně nevyjádří svůj názor, aby náhodou neztratil pár voličů, je pro mne nevolitelný.

P. S. Protože druhé prezidentské období Miloše Zemana je jeho politickou labutí písní (v politice už nemůže dosáhnout ničeho dalšího), předpokládám, že se od něj dočkáme mnoha překvapení.

17 7
možnosti
RC

ano, napriklad: "nepodepisu Dublin IV"

co na tom, ze to po nem nikdo nebude chtit, ze?;-D;-D

9 1
možnosti
PN

Řekněme si upřímně, on se o jejich problémy nikdo nezajímá (ani Zemanovci, snad jen Saša Úhlová nakousla část). Zajímal by mě článek v Elitních médiích (bez přídomků o rasismu) o problémech života pracujících ve vyloučených čtvrtích, O úrovni školství v Ústí nad Labem, O celkem slušné modernizaci města Most za posledních 10 let nebo O složitosti dojíždění do zaměstnání z odlehlých obcí Bruntálska

14 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');