Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Sám bych to lépe nenapsal.

R^

0 0
možnosti
Foto

Lidovci, STAN a TOP09 by rozhodně nesnesli být jednou stranou...

3 0
možnosti
DS

Potíž je ve dvou věcech:

1) Hnutí ANO dostali do sněmovny přesně ti, kdo na něj dnes pokřikují. ANO navíc dělá to, co po nich jejich tehdejší podporovatelé a voliči chtěli: Brabec stále vysílá kůrovce ze Šumavy a Babiš stále pěstuje řepku na biopaliva. Obojí vyvráceno odborně nicméně stále součástí mediálně vládnoucí ideologie včetně názoru EU. Opozice? Jen aby v ní nebyl někdo, kdo by mohl spoučasné vztahy zpochybnit, ba i špatné postupy napravit. Takže ANO má, byť třeba oficiálně nevyslovenou, podporu zdola i zhora, včetně té nejvyšší. Proto se poštěkává ale neštěká.

2) Babiš umí 5 jazyků a je schopen skutečně fungovat 16 hodin denně. V čem jede je otázka, ale má to evidentně dost pod kontrolou. Takový člověk má v zahraničí nějakou váhu. Což podnikatelé oceňují, otevřel jim cestu k největším podnikatelským skupinám na světě - například indické skupině Tata.

Kdo Babiše nahradí? Kalousek, který se za 40 let v politice nenaučil jeden cizí jazyk? Nebo nějaký sub-Kalousek, neboť nikoho, kdy by ho přerostl, si samozřejmě vyrůst nenechá. V jiných stranách? Fiala, který se anglicky učil ještě na ministerstvu? Možná, že u Pirátů se přece někdo vzdělanější najde, jenže co od nich lze čekat? Biopaliva 2. generace, která budou zatěžovat životní prostředí ještě více než ta první? Další rozšíření bezzásahových zón aby se kůrovec nažral a krajina zůstala holá?

Budu volit toho, kdo

1) Řekne, že hlavním cílem je péče o českou kulturní krajinu,

2) Bude mít slušné jazykové vzdělání a schopnost obstát v zahraniční politice.

V současné "oficiální" opozici takový člověk není. V té "protisystémové" jeden. Nechť si ho laskavý čtenář najde sám. Je to ale zatraceně málo.

4 0
možnosti
JS

Silný kandidát na vůdce opozice přece existuje. Pan Novotný.

0 1
možnosti
Foto

Z pohledu z venčí: 1) Nikdo zde nemá rád Babiše. 2)Všichni se otevřeně shodují, že opozice se nikdy nesjednotí, pere se o koryta a Fiala je hrozný a Bartoš ještě horší..... Být Babišovým voličem, jásám.... Koho tedy volit? Někam se přiklonit by bylo fakt dobrý...

0 0
možnosti
Foto

VIDA, ČLÁNEK EXPERTA Rv

2 0
možnosti
Foto

Opozice je u nás v situaci, v které byli bolševici, když končil jejich režim. Otahané ksichty s tunou másla na hlavě si donekonečna uzurpují nejvyšší stranické posty a pokud se objeví rázný, nový politik, který má lidem co říci, je vyklován ze stranických řad. A aby toho nebylo málo, veřejně se uvažuje o povolání bývalých stranických es (Topolánek, Langer), která by údajně měla pozvednout voličské preference z ostudných nížin. To jsou v těch stranách opravdu takoví ubožáci, že si neuvědomují, co je třeba dělat?

Jsem klidný, ač Babišův systémový nevolič, z čehož nehodlám slevit, o jeho příští volební vítězství by ho mohl připravit snad jen jeho vlastní skon. Jeho vláda pracuje, na rozdíl od těch vlád současných vládních okopávačů kotníků a nevede si úplně špatně. Z mého pohledu je to s výhradami dobře, protože ti, které bych tam rád viděl já, se tam nejspíš nikdy nedostanou a pokud ano, bude to tak dlouhá cesta, že tam přijdou už stejně zkažení, jako ti, co tam jsou dnes.

7 0
možnosti
SB

ti, které bych tam rád viděl já, se tam nejspíš nikdy nedostanou a pokud ano, bude to tak dlouhá cesta, že tam přijdou už stejně zkažení, jako ti, co tam jsou dnes.

......................

Znamenitým způsobem jste definoval naprostou pravdu, že pohybování se v politických kolbištích člověka zkazí!

3 0
možnosti
AN

A90l74e91š 30N90o48v61á14k

10. 5. 2020 20:11

Přepočet hlasů funguje od dob, kdy 30% volební zisky měly ODS a ČSSD. Pomáhá k vytvoření stabilnějších vlád.

2 0
možnosti
Foto

Ona se dosud nekonsolidovala? Jak je to možné?

Konsolidovaná opozice reálně znamená, že nabídka zcela ztrácí svou pestrost - je jen A (vláda) nebo B (opozice). Nejsem si jistá, zda je to právě to pravé, co jsme v listopadu '89 chtěli..... S námi nebo proti nám..... Kde už jsem to v dávné minulosti asi slyšela??? Co myslíte, pane Ruščáku?

4 0
možnosti
SB

Jestliže si ODS chce alespoň trochu hrát na pravicovou stranu, tak nemůže se spojit s Piráty, kteří otevřeně řekli, že fandí squatterům z Kliniky.

6 0
možnosti
Foto

Piráti jsou zakuklení komunisti. Proto také přebírají hlasy, které KSČM ztrácí...

4 0
možnosti
JL

Vazeny pane Andreji Ruščáku. Vase nadpis nad clankem me prinutil nahlednou co nabizite pro napravu. Je urcita naprava ve vasem navrhu. Vsak stale je zde ta sila koalice, ktera ma vzdy nadpolovicni vetsinu. Nas system to vyzaduje. Vlastne duvera k vlade to vyzaduje. Vse mimo koalici nema ZADNOU silu neco zmenit. Dokonce i Senat, co by kontrolni organ Snemovny, (jak jeho cinnost je definovan), tu silu nema. Pri discipline "koalice", (koblihy tomu mohou pomoci), v nase politickem systemu neni zadna sila v zabraneni vladni koalici prosadit vse, na co si smysli.

Osobne moc nekritizuji pana premiera. Jeho strana ma silu vladnout. (i dost tech koblihu). Kritizuji nas politicky system a lenivost, aroganci a neschopnost obcanu se vybrednout z toho Kocourkova. Diky vsak za malou snahu od vas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');