Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, vy pane Ruščáku žijete ve vězení, pan bloger Flaška v koncentráku. Nevím co je horší. Pominu, že těch míst kam by se dalo dnes jet moc není, protože turisti jaksi nejsou vítáni. Ale to je nepodstatné. Podstatné je, že nemůžete vyjet za hranice všedních dnů ani teoreticky. Ono se to teda asi brzy změní na systém jeď si kam chceš, ale po návratu 14 dní karanténa. To asi stát může vyžadovat, jestliže to považuje za nutné pro ochranu svých občanů, před šířením nějaké nemoci. Sám jsem zvědav, kolik takových cestovatelů se vyrojí. Sám jsem dost velký "cestovatel", ale za takovouhle cenu nikam nevyrazím a budu letos klidně sedět doma.

0 0
možnosti

J17a73n 22Z42í98m48a

21. 4. 2020 20:46

Budte zdra v Andreji. Ta prvni cast je vymyslena nekdy pred 60 lety. V Izraeli. A fakt to funguje. Jinak. Pekny clanek...

0 0
možnosti

Pane pisálku,pokud nebude vězení opravdovým vězením se vším všudy,tak jsou to unás pořád hotely **** typu.Víte vězení se to nazývá od slova věznit a né trávení času na hotelu.Vězení má být odstrašující pro každého znás a né že se tam budou vracet na zimu jen aby byli hezky v teple a suchu.Vězení má být takové,že budete pracovat nebo nic nedělat,ale jen o suchém chlebu a vodě 3x deně.Za Karla IV to vylepšily ještě o pořádný nářez,tak 3x deně.A pak bych chtěl vidět,kdo by se tam těšil!!

0 6
možnosti

Nepochopil jste. Jde jen o dlouhodobá vězení, tedy člověk v tom "luxusu" začne nesnášet všechno kolem a nemá ani proti čemu bojovat, nic se mu vlastně neděje. Vážně by vás bavilo být 15 let v luxusním bytě bez možnosti ho opustit? Pro ty lidi je vysvobození, že je pustí a zmizí někde v chatrči v hlubokém lese. Princip vězení má taky být náprava a toho vaši metodou nějaké kobky za Karla IV. nedosáhne. On se lidský organismus umí krizi přizpůsobit, přepnout do boje o přežití jako smyslu života, takže to nejen přečká, ale nakonec bude naprosto nepoužitelný ve společnosti, což povede tak maximálně k další trestné činnosti, protože to jediné bude umět.

6 0
možnosti

Skoda, ze jste nezustal u toho Norskeho experimentu a jeho vysledku.

4 0
možnosti

Tak zavřené hranice v současné době považuji za to nejméně důležité, naopak vzhledem k situaci v ostatních státech za potřebné.

Vadí mi jiné věci, např. nelogičnost v otevírání provozoven a obchodů, kdy mezi prvními byly otevřeny hobbymarkety, fitnes centra aj., tedy ty, kde je možnost nákazy velmi vysoká, a na druhé straně dlouhodobě uzavřené jiné, daleko důležitější a méně problematické, jako např. kadeřnictví, knihovny, prodejny obuvi atd.

A nejvíce mě pak dorazila slova dr. Prymuly, že roušky nesundáme ještě několik měsíců. Netvrdím např. v obchodech nebo v MHD, tam to chápu, ale pokud by se měly nosit jako dosud, tedy všude (i venku), tak to mi přijde už doslova přitažené za vlasy, a vidím v tom tudíž něco jiného než proklamovanou ochranu zdraví.

10 0
možnosti

V čem vidíte nelogičnost? Majitel se kámoší s Babišem, pokecají si na svatbě a má otevřeno. Logické jak matematický příklad pro první stupeň základní školy

Roušku na kole a prázdné ulici nemám od začátku a čím dál tím víc lidí dělá to co já. Nasazuje si jí jen mezi lidmi

2 0
možnosti

Taková vzpomínka na socializmus. Ale věřím že bude tlak na zmírnění opatření při dostatečných kapacitách zdravotnictví. Horší budou ty ekonomické dopady

1 0
možnosti

Nemám strach z uzavřených hranic, mám strach z vězení, které lidem postavili v hlavách.

2 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, pane Ruščáku a schytáme to oba. Lidé zkrátka nedospěli k tomu, aby čelili stavu, že musí respektovat doporučení a nést si za svá rozhodnutí, činěná v rámci zdravého selského rozumu, odpovědnost. Už když celá tato situace hýbala Čínou, pronesla jsem k manželovi větu: "no to bude mela, v mnohých státech půjde o to, zda si vlády dovolí sáhnout lidem na osobní svobody kvůli obecnému zdraví". A jak vidíte, nejhůře jsou na tom státy, kde je osobní svoboda nadřazována. Nejsem fanynka stávající vlády, ale věřím, že jejich restrikce naši zemi zachránily (z hlediska zdraví, nikoliv ekonomického, pochopitelně). Vzpomeňte si na to, kdy uzavřela hranice nikoliv s okamžitou platností, ale až od půlnoci. Hned se našla hromada "vyčůránků", kteří rychle přejeli hranice, aby nemuseli jít do karantény (a já jsem přesvědčena, že to byli oni, kdo zde pak následně působili jako vironosiči). Zde jsou lidé zvyklí, že za ně někdo rozhoduje a že za ně přebírá odpovědnost. Naši lidé touží po svobodách, ale neradi činí rozhodnutí a ještě méně raději nesou odpovědnost za ně. Takže ano, budeme zde v kleci, která bude relativně zlatá a ano, budeme zkráceni na svých svobodách. Ale jsem si jistá, že kdyby vláda překročení hranic pouze nedoporučila, z vln koronaviru nevyjdeme. Vycházím samozřejmě i z nedávného varování WHO, že toto byla jen první, menší, vlna a že se máme obávat dalších, větších. Vám děkuji za trefnou úvahu.

0 1
možnosti

Jste asi prorok. V Číně nám vypukly už dvě epidemie a žádná neměla moc velký dopad. Větštila jste u nich to samé?

Restrikce v současné podobě naší zemi nezachraňují, ale zabíjejí jí ekonomicky. Ano, restrikce jsou nutné, ale inteligentní. Například nemá cenu zakázat cestování, krom masové turistiky. Zákaz cestování se používá, aby se nemoc nešířila. Když jí má celý svět, proč zákaz?

3 0
možnosti

Potíž je v tom, že s tímto přístupem se snadno dostanete do situace, kdy mrtvá těla budete dávat do mrazírenských vozů pomocí vysokozdvižných vozíků. Rv

https://bit.ly/3ctATiG

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS