Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evropská komise slíbila, že po přijetí 12 migrantů stáhne žalobu ?

0 0
možnosti
MK

Diskusia na téma "ako prijať xxx uprchlíkov" je nezmysel, pretože nerieši príčinu problému ale len následok. Príčina ich príchodu sem je v tom že TAM sa majú zle a TU sa budú mať dobre (na ich pomery). A to nevyriešite prijatím tisíc, 10tisíc, 100tisíc ani miliónu uprchlíkov. V Afrike /a inde) žje OVEĽA viac ľudí. Keď to zistí zbytok, tak bude chcieť prísť tiež. Je to ľudsky pochopiteľné. Že to tu už pre nás nebude k životu im nevadí, stále to bude lepšie ako TAM.

Riešenie nieje v tom aby sem neprišli ale v tom aby nemali ani vnútornú ani vonkajšiu motiváciu sem (v takých počtoch) chodiť.

A to sme ešte neriešili otázku aký spôsobom chcú a môžu prispieť k chodu našej spoločnosti. Môj pohľad na imigrantov je podsstatne závislý od toho ako sa chce ZAPOJIŤ do chodu spoločnosti. Môj pohľad na Ukrajincov, Bulharov, Vietnamcov je radikálne odlišný. Aj kôli tomu že sú ochotní pracovať a nevyznávajú nenávistnú ideológiu.

1 0
možnosti
MD

Už je po volbách, takže už to není aktuální, ale škoda, že jste nebyl ve volebním štábu jako poradce někoho z kandidátů, který Vám byl blízký. Tak snad příště.

0 0
možnosti
AR

Byl. Externě u Michala Horáčka.

2 0
možnosti
Foto

P88a59v31e52l 69P72e85š41a92n

31. 1. 2018 23:49

Andrej Rusčák údajně spolupracuje s europoslancem Zdechovským (KDU-ČSL). Umí psát chytře, ale kdyz si to prectete dukladne, tak zjistite, ze se jedná o demagogii. Podsouvá čtenari názory, ktere ve skutecnosti jsou shodné s mainstreamem.

0 2
možnosti
AR

Dnes už moc ne, dřív jsme spolupracovali v tlaku na Norsko kvůli BV. Což je, podle mě, něco, co člověk žijící v Norsku a mající svědomí, přirozeně udělá. Momentálně nemáme žádný společný projekt, ale pana Zdechovského jsem volil do EP a své volby nelituji.

0 0
možnosti
FN

Kouzelně napsané.

Jen snad poznámečku k těm 12 uprchlíkům. Není mi moc jasné jak jste došel k tomuto číslu. Podle statistiky Ministerstva vnitra - zde:

http://www.mvcr.cz/clanek/statisticke-zpravy-o-mezinarodni-ochrane-za-jednotlive-mesice-v-roce-2017.aspx

Podalo v ČR žádost o azyl v roce 2014 - 1156 cizinců, v roce 2015 - 1525 cizinců a v roce 2016 - 1477 cizinců,

Kompletní statistika za rok 2017 ještě nevyšla, takže vezmeme rok 2016 a Top 3 arabských zemí: Irák - 156 žadatelů o azyl, Sýrie - 78 žadatelů o azyl, Azerbajdžán - 58 žadatelů o azyl v ČR. Kromě toho Ukrajina 507, Kuba 85 a Čína 68...

Jestliže hovoříme o uprchlících, je nutno vycházet z tohoto pojmu, tak jak je definován v Úmluvě o právním postavení uprchlíků, tedy že jde o osobu, "která se nachází mimo svou vlast a má oprávněné obavy před pronásledováním z důvodů rasových, náboženských nebo národnostních nebo z důvodů příslušnosti k určitým společenským vrstvám nebo i zastávání určitých politických názorů, je neschopna přijmout, nebo vzhledem ke shora uvedeným obavám, odmítá ochranu své vlasti"

Taková osoba je považována za uprchlíka pokud požádá o azyl v České republice.

Tak proč hovoříte o 12 uprchlících? ti žadatele o azyl z předchozích let se neztratili, ani se nevrátili do svých zemí, buď již azyl získali, nebo získali jinou formu ochrany, a nebo zde žijí na povolení k dlouhodobému pobytu za účelem strpění.

2 0
možnosti
JB

J12a95n 11B89í20l22ý

31. 1. 2018 19:02

no, nemyslím, že se v naší zemi bude žít dobře, když postupně lidi přesvědčíme, že přijímat muslimské migranty po vzoru západu je dobrý nápad.Rv

7 0
možnosti
JR

J42a32r38a 19R89a81n37k

16. 2. 2018 23:55

Proc mate takovy strach? Kanada ma asi 3x tolik obyvatel jako CR a prijali jsme minuly rok 35.000 syrskych rodin z lagru v Turecku, Jordansku a Libanonu, vse slo pres kanadske konzulaty v tech zemich a u nekterych trvalo cekani az 3 roky. Nektere jsem uz videla na vlastni oci, protoze je sponzorovaly rodiny, nebo kostel tady a obcas chodim prekladat a pomahat na zacatku, vzit je treba do banky, nebo obchodu, nikdo mi na krk jeste nesahal a burky zde nevidim, byla jedna - manzelka imama a ta je vetsinou doma.

0 0
možnosti
LC

Takže, ve zkratce, jen jestli jsem dobře porozuměl. Mělo by se na to jít od lesa. Zlehka, pomaloučku, zdůrazňovat pozitiva (jaká?), zasévat semínka pochybností, případně nějaké viny (jako mají Němci), aby Češi pochopili a začali být také vstřícní. Asi tak?

3 0
možnosti
ML

M76a34r48t58i47n 34L77a75c29o

31. 1. 2018 16:28

"Kdo se do těch Drážďan zajel podívat a promluvit si s těmi lidmi, uviděl totiž trochu jiný obrázek, než mašírující holohlavce v bomberech – uviděl lidi, kteří jsou vlastně docela normální, jako já a vy, kteří byli konfrontováni s něčím, 1) co znamená změnu, 2) s čím nejsou odjinud samé pozitivní zkušenosti, ale také celá řádka negativních..."

Váš blog pomenúva (podľa mňa) veci správne. Akurát bodu 2) z odstavca, ktorý citujem vyššie vôbec nerozumiem. Aké pozitívne skúsenosti s danou množinou ľudí (alebo náboženstvom), ktorých (ktoré) máte na mysli v bode 2) existujú?

2 0
možnosti
JH

J52i39ř98í 75H45o69r90á21k

31. 1. 2018 16:00

Pořád nevidím důvod, proč bychom měli ty Araby, Syřany, Afgánce, Pakistánce a jiné ve velkém přijímat. Válka už v Syrií není - takže to nemohou být váleční uprchlíci. Na druhé straně tam díky náboženství budou neustále konflikty. Jestli má z nich 50 procent základní vzdělání, tak je to moc, zbytek nemá vzdělání žádné, pracovat moc zvyklí nejsou. Každý není terorista, ale je jich mezi nimi poměrně hodně. Tak jeden jediný důvod, proč je přijímat. Kdyby bylo uzákoněno referendum a na otázku přijímání imigrantů z Asie a Afriky proběhlo, tak by bylo taky jednoznačné.

7 0
možnosti
JR

J71a84r18a 67R54a46n52k

16. 2. 2018 23:56

Valka v Syrii stale pokracuje, zkuste BBC!

0 0
možnosti
MP

Mně se ten seznam požadovaných odpovědí líbí, to jsou opravdu zhruba ty hlavní věci, které lidé potřebují mít ujasněny, aby se mohli rozhodnout, zda budou pro nebo proti. Ale realita je taková, že i kdyby na tyto otázky někdo odpověděl, zase bude třeba hledat záruky, že ty odpovědi jsou vůbec validní a dá se jim věřit. A osobně bych řekl, že na tento seznam nikdy nikdo validně odpovědět nemůže, takže se vlastně točíme v logickém kruhu. 2000 migrantů by skutečně nemusel být technicky problém, ale ta záruka, že další rok to nebude dalších 10 tisíc se vezme kde?

Takže v podstatě říkáme, že aby se lidé mohli validně rozhodnout, potřebují k tomu validní odpovědi na klíčové otázky, ale protože validní odpovědi na klíčové otázky jim nelze poskytnout, tak se lidé validně vlastně rozhodnout nemůžou a musí požívat svá vlastní kritéria. A jsme zase tam, kde jsme byli...

4 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');