Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

se vsim v clanku bych souhlasil, kdybych ... kdybych se sam nepokusil nekolik fanatickym Zemanovcum vysvetlti, co je MZ zac, jak je problem migrace jen vejicka, jak MZ kasle na jejich problemy, jak MZ sponzorovala primo exekutorska mafie. Odpovedi byly vzdy bud jen vykriky, nebo citace z webu, ktere proste chteji sirit desinformace, z nich parlamentnilisty_cz jsou jeste ti relativne slusni a aeronet se obcas i trochu brzdi... Nevim, nevim jak s takovymi lidmi diskutovat. Presto naprosto souhlasim, ze motivaci vsech vyse uvedenych voleb, ktere skoncili 52:48 bylo konzervativne zachovat neco, co drive znali a cemu verili a je jedno jestli se bavime o brexitu, MZ, Turecku nebo treba i Polsku... a protoze clovek trpi vyrazne selektivni pameti ( mozek to musi delat, jinak by clovek sam se sebou nevydrzel ), tak to pak takhle dopada. Nevim ,za me to maji vzdy jednodussi ti, kteri oslovuji jen prvni signalni soustavu... Tam se nemysli, nekladou se otazky, on to proste takhle rekl, tak to je a musi byt pravda, nehledaji se zdroje, nechteji mit zadny odstup....

Ale treba se mylim.

5 1
možnosti
VB

Prosím, ať je Miloš Zeman zase na Hradě. Bude dělat „jenom“ ostudu nebo se starat o zábavu, jak se to vezme. I když volit nějakou osobu za prezidenta, aby byla sranda mi připadá jako přání jedné "husičky", která na naší akci prohlásila, že by měla být válka, aby se něco dělo. Prostě jeho nevoliči budou Miloše Zemana v zájmu vlastního duševního zdraví bojkotovat (zde návod) a život půjde dál.

Co když jej ale lidé volili z důvodů daleko zásadnějších, kvůli tomu, co reprezentuje? A to je ignorování a umlčení nepohodlných médií, mobilizaci proti vymyšlenému vnitřnímu nepříteli, směřování ven z Evropské unie, přítulnost k Východu, normalizace společnosti ve stylu Maďarka a Polska. Co když si většina voličů toto opravdu přeje?

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646653

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Narodilo jse nam ditě, a proto manžel nepsál často.

1 0
možnosti
Foto

Vynikající rozbor.

I diskuse, která potvrzuje napsané.

Autorovi karma.

3 1
možnosti
Foto

pan Kolačkovský má dnes opravdu mnohem lepší... tak nějak rozumnější a ne skrytě sledující cíl:)

0 3
možnosti
OS

Zajímavý článek, ale neoddávejme se tu predčasně sebemrskačství, přátelé! ;)

V textu, nakolik je zajímavý a díky za něj, postrádám zmínky o jedné důležité věci, která volby ovlivnila a ve výsledku vyhrála. Totiž to, že Miloš Zeman a jeho parta opět slibovali nesplnitelné, účelově lhali, a nebáli se pro svoji výhru použít faulů a podrazů.

Zeman získal vítězství, za které si zaslouží ledacos, jen ne obdiv a my ostatní jsme získali vědomí, že rozptýlit tmu v českých luzích a srdcích bude zase o něco těžší.

Záměrné šíření strachu a nedůvěry. To je to co vyhrálo volby, ne to, že by se 48%-tni nesnažili s těmi lidmi racionálně mluvit a nabízet alternativu.

Ve sportu se za fauly dávají tresty a vylučuje ze hry. Tak přece nebudeme chtít, aby se někdo styděl za to, že hrál fér, nebo aby sám sobě dával za vinu, že prohrál, protože byl faulován? ;)

5 1
možnosti
AR

Vtip je v tom, že Vy musíte počítat s tím, že tahle strana podváděla, podvádí a bude podvádět. Je to jako s mým oblíbeným příměrem se semaforem - máte plné právo jít na zelenou přes přechod, aniž byste se rozhlížel. Ovšem pokud to uděláte, a někdo Vás srazí, bude trochu pozdě na to se hádat, že jste měl pravdu Vy a ne on, a že je to jeho chyba, jednoduše proto, že budete mrtvý nebo zmrzačený. Proto nemá cenu si na to moc stěžovat, ale zařídit se podle toho.

2 0
možnosti
JP

J24i29ř43í 12P90u23d47i62l

30. 1. 2018 10:56

Já příliš nechápu, jak může někdo dávat do společného "pytle" Zemana a Trumpa. Ve volbách jsem si po Obamovi přál jednoznačně Trumpa a za jeho vítězství jsem byl rád. Představa Clintonové mě děsila skoro víc než že by se prezidentování ujala Sarah Palin (a před časem se schylovalo k tomu, že taková situace mohla hypoteticky nastat). Trump je obhroublý, ale silný vlastenec. Zeman je uboze sprostý, a jasně a otevřeně jde na ruku zájmům Kremlu. Kdyby ve druhém kole volby proti sobě stáli Drahoš a Trump (někdo jako Trump), volil bych jednoznačně Trumpa. Takhle jsem volil Drahoše.

Srovnání Zemana s Trumpem je tedy nesmysl, jsou jako ohěň a voda, ostatně Trump se se Zemanem zcela logicky odmítá vůbec sejít....

1 2
možnosti
DB

Souhlasím s Vámi. Dokonce se i domnívám, že mám schopnosti nutné k orientaci v dnešní době a mohu si povídat s cizími lidmi o tom, proč se nemusí bát změny. S cizími, s blízkými ne. Nevěřím ve své schopnosti empatie natolik, abych pro špatně zvolená slova byla ochotna riskovat ztrátu přátelství. Jsem proto zbabělec a spoluviník? Asi ano a omlouvám se všem, kteří se v tomto směru snažili víc než já. Tyhle volby mi za to prostě nestály, ale děsím se, aby nepřišly jiné horší, kdy už i já seberu odvahu...

0 0
možnosti
JH

J80a12n 25H50á67l18a

29. 1. 2018 20:17

Je to moc zajímavý příspěvek, s chutí jsem si ho přečetl a díky za něj, byť s Vašimi vývody hluboce nesouhlasím a dovolím si uvést proč - vy voláte po tom, aby ti řekněme schopnější pomohli radou těm méně schopným - ale víte, ono žít pod jakousi kuratelou schopnějších taky není nic moc. Kde by se pak ta pomoc schopných měla zastavit? Bude mít nějaké hranice? Protože pomáhat slabším je jistě hezké, ale velmi často si na to ti slabí rychle zvyknou a dokonce začnou tu pomoc pokládat ne za dočasné dobrodiní, ale za povinnost, ba dokonce své právo - věřím, že praktických příkladů netřeba, stačí se rozhlédnout ;-).

Zobecněno - pomoc státu "potřebným" je vlastně také taková pomoc "schopnějších" těm méně schopným...No jo, jenže jak to vypadá v praxi? Dotace, korupce, absurdní projekty ať už ve stavebnictví, nebo v sociálním sektoru. Z toho usuzuji, že Vámi prosazované dobrodiní toho moc dobrého v praxi nepřinese, ba naopak. V důvodech volby jste to možná trefil, ale samotná volba řekněme "konzervativně-lidového" prezidenta jako je MZ nebyla by sama o sobě problematická, je to řekněme přirozené a většina starších lidí, stejně jako sociálně slabí budou mít takovou tendenci vždy (ostatně parlamentní volby 2017 toho byly také důkazem). Problém osobně vidím v jiné věci, ve zjevném napojení osob kolem MZ na ruské a čínské polooficiální vlivové agentury (abych nepsal přímo výzvědné). Když si k tomu přidám každoroční varování ze zpráv BIS, tak tohle je alarmující, ne samotný fakt, že prezident je s prominutím opilec, lhář a nezdvořák a 51,5% populace tento styl života obdivuje.

4 2
možnosti

Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že "51,5% populace tento styl života obdivuje". Také jsem volil Zemana, přestože nejsem jeho příznivcem. Důvody jsou uvedeny níže v této diskusi.

5 1
možnosti
MS

Našel jsem tento článek sdílený na FB a s dovolením ho sdílím dál. Docela mi otevřel oči k pochopení toho, co se děje a proč se to děje... Děkuji.R^

3 1
možnosti
Foto

Fascinuje mne to 'demokratické' přesvědčení a jistota nevoličů Zemana, že jimi zvolený směr je jediný správný, a my ostatní jsme xenofobové a hlupáci, kteří to nechápou....

19 8
možnosti
AR

To není přesvědčení a jistota nevoličů Zemana, ale přesvědčení a jistota velké části liberálních elit. Já s ním nesouhlasím - proto o tom píšu. Mimochodem: ne každý nevolič Zemana je automaticky "pomýlený liberál", co má k lidem daleko. Potíž je ta, že já jsem si dost jistý tím, že Zemanův směr správný není docela určitě, a Drahošův směr je o něco lepší, ale také ne zrovna správný (zejména kvůli jeho podezřelým vazbám na lidi, co měl v týmu, ale i kvůli některým jeho ne-postojům). Svět není černobílý a nedělí se jen na příznivce Zemana a ty, co jsou proti nim.

1 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');