Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

:-/Nechme Británii Britům, jen oni vědí, co chtějí. A ti příznivci levice, většinou mladí lidé, časem vystřízliví.

1 0
možnosti
VV

Labour party (celkem 40% hlasů) uspěla u mladší i střední generace (zlom ve prospěch konzervativců se objevuje až u věkové skupiny nad 55 let věku).

Na jedné straně píšete, že Britové vědí, co chtějí. Ale hned ve druhé větě děláte z mladších lidí žijících na rozdíl od náš v Británii od reality odtržené ufony. Oni už především "vystřízlivěli" z vlády konzervativců- tato strana vládne už sedmý rok, a výsledky je možné bilancovat...

Proti Británii je ČR (naštěstí, podle mého) ještě socialistickou zemí a mnohé body z programu Labour party (včetně vysokoškolských studií placených z daní) jsou zde mainstreamem a realitou.

0 0
možnosti
JS

J98o78s98e84f 92S51u85k

10. 6. 2017 0:32

pro mě je váš blog smutné čtení..možná potřebuje UK vystřízlivět, probrat se z velmocenského zahledění do sebe sama /America first v UK podobě/..Každopádně to, že GB odchází z EU nepovažuji za výhru nikoho. To jak je idea jednotné - společné Evropy pro Evropany důležitá mi neustále připomíná pohled do historie + pohled na východ /Ukrajina, Gruzie/, ale i to, jakým způsobem začínají bublat problémy, které se v jednotné Evropě prostě řešily jinak než řinčením zbraní /Gibraltar/.

3 1
možnosti
AR

Tak ono se podle mě UK zase vrátí, ale za jiných podmínek. A to je dobře, protože stávající podmínky znamenaly, že má UK v EU příliš mnoho výhod na úkor ostatních a spoustu sebeklamu k tomu. Když za 15-20 let vstoupí do EU znovu, poučeno, že není tak mocné, jak si myslelo, bude spolupracovat s evropskými partnery mnohem lépe.

2 4
možnosti
VZ

No, mám takový nepříjemný pocit, že to střízlivění bude dříve či později čekat i nás resp. celou slavnou EU. Jen určitě nebude příjemné. Pokud v čele toho spolku budou stát kreatury jako her Juncker nebo frau Merkel s jejich "zvládneme to" či dalšími podobnými bláboly, kterými maskují naprostý nedostatek snahy o to, aby EU začala především fungovat tak jak má, a to zejména pokud jde o ochranu hranic a vízovou politiku, tak si nelze dělat o naší budoucnosti iluze.

Británie má především smůlu, že Treresa May nejen že se neukázala býti novou "železnou lady", ale ona není ani jejím stínem. Druhý problém je, že už se tam zřejmě vylíhlo dost takových, co jsou schopní dát hlasy někomu, kdo se vyznává z obdivu ke Castrovi nebo Chávezovi a kdo před pár lety hostil "přátele" z Hamasu. Zdravý rozum je holt na ústupu i tam.

9 2
možnosti
TP

Znárodnit, zdanit boháče a rozdávat neschopným, to je program, který táhne všude. I v Británii.

1 0
možnosti
ZB

Karma.Představa,že se Británie po vystoupení z EU opět stane bohatou "hrdou a svobodnou" mocností se jaksi nenaplnila...nechat v referendu rozhodovat lid,jehož většina není schopna posoudit reálnou situaci a jde volit pouze na základě emocí a naivních představ byla velká chyba.Ambiciozní oblbovači dokáží prodat nejen předražené hrnce,ale v podstatě cokoliv.Co bude ve skutečnosti dál už neřeší,prý bude líp...

9 3
možnosti
ZZ

katastrofa, pro mě, jak váš názor tak autora blogu, chci svoji zemi pro sebe a své potomky a chci o ní rozhodovat sám, jsem schopen posoudit reálnou situaci, nechci za sebe nechat rozhodovat takové hugenoty jako e Juncker a spol. v Bruselu, pokud máte dojem, že se bez Bruselu ani nevyprázdníte, že ustane veškerý obchodní styk pokud vystoupíme, tak mi nechte moji zemi pro mě a jděte pryč

4 3
možnosti
VV

Vypadá to (bohužel), že konzervativci povládnou dál a budou závislí na podpoře strany, která má vazby na severoirský terorismus (DUP):

Having slagged off Corbyn for his past 'links to terrorists', the Tories are likely to make a deal with a party that in the past was linked to terrorists:

"[The DUP] have strong historical links with Loyalist paramilitary groups. Specifically, the terrorist group Ulster Resistance was founded by a collection of people who went on to be prominent DUP politicians. Peter Robinson, for example, who was DUP leader and Northern Ireland’s first minister until last year, was an active member of Ulster Resistance. ... Of course, Northern Ireland has moved towards peace, and the DUP, like their opponents in Sinn Fein, have rescinded violence. ... But for the Tories to end an election campaign which they spent attacking Corbyn for his alleged links to former Northern Irish terrorists by going into coalition with a party founded by former Northern Irish terrorists would be a deep irony." (Adam Ramsay)

Zobrazit překlad

0 0
možnosti
AR

To jsem četl. DUP je dost otřesná strana a nejen kvůli loajalistickým extremistům v NI, ale i kvůli potratům a podobným věcem. Na druhou stranu odmítají hraniční kontroly s Republikou a je to pro ně hodně důležité téma, což se dá skloubit s plány konzervativců jen dvěma způsoby: ústavní reformou (změnou postavení NI), aby mohla být celní hranice mezi UK a NI, nebo britským členstvím v EEA, aby nebyl pro celní hranici důvod. Obojí je ale ve velkém rozporu s politikou konzervativců a jejich názorem na Brexit. Nemluvě o tom, že jestli se bude otvírat téma ústavní reformy UK, tak si k tomu Skotsko stoprocentně řekne svoje.

6 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');