Diskuse

Otevřený dopis premiéru Sobotkovi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No do zahraničí se stěhovat nemusíte. Můžete se odstěhovat do menšího města. Ale jinak souhlas.....

0 0
možnosti
Foto

50 tisíc měsíčního příjmu jako hranice bohatství zasluhující propgresivní zdanění. Jen pro připomenutí: Poslední únorovou neděli v Otázkách Václava Moravce pan premiér připomíná medián mezd učitelů, zdravotních sester a policistů - okolo 30 tisíc korun s tím, že tyto profese by měly patřit do střední třídy a současně pochybuje, zda tento medián je do střední třídy skutečně řadí.

A kdyby řadil: Pak 20 tisíc korun měsíčně by představovalo rozdíl mezi střední třídou a bohatými.

0 0
možnosti

A proč má být vůbec příjem progresivně zdaněn? Proč chcete trestat lidi, co vydělávají víc než jiní? Nebo jde o to uloupnout víc do rozpočtu? Ani jedna věc není morálně ospraveditelná.

0 0
možnosti

Souhlas s autorem az na to, ze stanovuje limit sto tisic jako to, kde uz jde sobotkovu "reformu" ospravedlnit. No tak to tedy tezko. Mzdy jsou u nas vyrazne progresivne zdanene, od negativni dane u tech nejnizsich mezd az po zdaneni kolem 30% u mezd nad 4nasobkem prumerne mzdy. kdyz k tem mzdam az do castek kolem prumeru pripocitate ruzne davky, tak je ta progrese vyrazna jeste vice. ti vice vydelavajici jsou pak biti jeste jednou a to pri vypoctu duchodu, kdy dostanou pomerne mnohem mene, nez ti se mzdou nizsi.Sobotka chce u tech nejvyssich mezd misto zdaneni 30% danit snad az kolem 43% a to se bavime opravdu jen o dani, nikoliv o zdravotnim a socialnim. Takze pane autore, pokud se vam nelibi stanoveni hranice pro tu fantasmagorii na 50 tisic, nestanovujte ji sam ani nikde jinde, protoze podobne jako vy muze nekdo mluvit prave o takove hranici a vy se tak ocitnete presne na strane sobotky, ktereho za to kritizujete.

1 1
možnosti

J58i81r49i 43C39e64e

4. 3. 2017 11:46

Pro pochopení duševních pochodů Bohuslava Sobotky je podstatný jeden okamžik z jeho života: přihlášku do ČSSD podal cestou na setkání fanoušků sci-fi.

Po 20 letech opsal kruh a vrací se tam, kam původně mířil.

To, že jeho návrhy jsou výsledkem intenzivní činnosti "mozkového trustu" poradců vedených Špidlou, nejsou v ČSSD s nikým projednány, následkem čeho působí chaoticky, jsou uveřejňovány a stahovány na základě reakcí veřejného mínění, je smutným výsledkem toho, že Sobotka absolutně netuší, jak dál.

7 0
možnosti

zajimave. ja bych k tomu dodal, ze si myslim, ze ten clovek nemuze mit vubec cit proto, co to vlastne obnasi za talent, pracovitost, stesti atd., aby mel tu ci onu mzdu. nikdy totiz nepracoval mimo statni sektor. Pro neho je mzda pouze cislo ve statistikach. udela nekde caru u 90%, vyjde mu 50 tisic a prohlasi o tom, ze to je mzda bohateho cloveka. ale vztah k tomu cislu nema zadny, takze o nem muze prohlasit jakykoliv nesmysl a vlastne s cistym svedomim. ja nevim, zda je takovemu chudakovi vlastne mozne nadavat do hlupaku ;)

3 0
možnosti

Vy jste asi vůbec nepochopil, že naprostá většina voličů ČSSD žije mimo Prahu, takže problémy Pražáků Sobotku opravdu nemusí zajímat. Jednoduché počty a kalkulace.

2 2
možnosti
Foto

To je tragikomický závěr, známý si koupil malý zařízený atypický byteček, tak pro dva v klidné čtvrti nedaleko Londýna, dal za něj cca 2,8 mil. Inkaso mu tam činí necelých 3 tisíce Kč. Mají tam levnější energie nežli u nás. Ale vůbec si tńestěžuje, že musí platit všemožné poplatky, za svoz odpadu, za vjezd do města, za to, za ono. Nekňurdá, za byt dá málo a za ostatní jako správný patriot solí.

0 0
možnosti

J86a22n 28D87ě87t39á84k

3. 3. 2017 16:30

Sobotka je profesionální parazit, psát mu o práci a výdělku je čiré mrhání časem a energií.

20 0
možnosti

Ano, jsme svobodná země. Takže když je ve Dvoře Králové nad Labem tak levně, co Vám brání odstěhovat tam a nechat se tam zaměstnat? Konečně byste šel s platem dolů, tím pádem byste měl nižší daně a konečně by Vám bylo líp...

1 15
možnosti

A nemáte pocit, že je spíš lepší tlačit na to, aby ani ve Dvoře nebyl plat 50k považován za vysoký? Proč máte potřebu obhajovat nízké příjmy místo toho, abyste chtěl, aby se platy na západoevropskou úroveň dostaly všem příjmovým skupinám, v Praze nebo jinde? To je totiž to, co bych rád viděl já, a to je něco, čemu právě návrhy tohoto typu hodně škodí.

16 0
možnosti
Foto

50 000 Kč je reálně 2 000 EURO, a kolik je průměrný plat v Evropě? A tomu někdo říká bohatství? ... a je to hrubého nebo čistého? Myslel jsem, že vyhozením Mládka dostane ČSSD rozum, ale je to jeden amatérismus za druhým.

4 0
možnosti

Na pracovní dobu jiných (školky) na ty ohled neberete?Školky nejsou fastfood nebo večerka.

Že potřebujete školku soukromou z faktických důvodů?No to je přeci nesmysl. Jak to dělají jiní, co pracují na směny nebo ti, odkterých si kupujete snídani a svačinu? Myslíte, že přijdou v 9 hodin dopráce a začnou teprve připravovat jídlo? Nesmysl.

Ceny v Praze? Voda je levnější než ve 40% ČR, rohlíktaké nebo srovnatelný, městská doprava je levnější nebo stejně drahá a to nemluvím o přepočtu na kilometry,které můžete MHD odcestovat (Více kilometrů => vícespotřebovaných PHM, energie, větší opotřebení) a našel bych další.

Chápu Vaší frustraci, ale nepočítejte s tím, že bytady opravdu nastal odliv lidí, to je také nesmysl ;-)

A to nemám Sobotku rád, ale pokud nechcete brát svouvlast jaká je, tak pak se asi opravdu odstěhujete. Protože Váš článek vlastněříká, že pokud Vám pražský život, jak je nastavený nebude vyhovovat, tak radějiodjedete z ČR. Inu nevím, jestli v jiných hlavních městech se budetemít lépe, jestli ekonomické zákonitosti budou jiné. ;-)

PS: O svém zaměstnavateli říkáte jak je hodňoučký a coVám umožnil. A víte, že někteří zaměstnavatelé mají zcela běžně nastavenoupracovní dobu na 8 hodin? Tedy 7:30 práce a půl hodiny pauza? Vy pracujete 8hodin a 0:30 pauza. Takže zas taková lebeda to není, víte? A poslední věc. Takseberte odvahu a řekněte si o více peněz, to by koneckonců mělo být pro Váshračkou, jak jsem si pročítal Váš profil. ;-)

0 12
možnosti
Foto

Vy jste asi hodně vztahovačný, že? nebo jste ten Blog nepochopil ...

2 0
možnosti