Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Pěkné, inspirující k přemýšlení.

1 0
možnosti
JK

Máte to nějaké popletené. Pokud má uprchlík peníze, není problém odejít do nejbližší země a tam požádat o azyl. Ten, kdo zahodí doklady a táhne přes několik zemí tam, kde mu dají nejvíc (a ještě si klade podmínky), je spíše nájezdník.

23 2
možnosti
PP

Jenže on na ten azyl v EU nemá nárok, pokud je třeba z Maroka, tak jsou mu pak peníze k ničemu..

1 1
možnosti
Foto

Autor značně zjednodušuje. Peníze se dají opatřit různě, člověk nemusí být nutně bohatý, aby se sem dostal. Půjčkou, zločinem... Kdo má pěknou manželku, sestru, dceru, ten má (při jejím velkém neštěstí a své hanbě) i prostředek, jak si opatřit peníze na cestu. To je pak teprve ta "elita", co se sem dostává...

6 3
možnosti
TH

Krestanske smysleni ? Jako vzor? 8-o

1 0
možnosti
PP

Jsem rád, že vás mám v oblíbených blogerech, nějaké názory z blogu vezmu za své.

1 2
možnosti
RV

Pozoruhodné, ako často tí, ktorí utekajú, lebo im "bomby padajú na hlavu", sú mladí muži, ktorí tam, kde "bomby padajú na hlavu", zanechali manželku a deti.

27 0
možnosti
AR

Opět, je to tím, že lidi nechápou úplně často, že to není černobílé. Představte si třeba, že je občanská válka v Česku - kolik byste si vsadil na to, že například synové pražských "kmotrů" nezanechají své rodiny v nebezpečí a nepláchnou sami do bezpečí? Nemluvě o tom, že jejich strategie se opírá o mezinárodně uznávané právo na sjednocení rodiny, takže rodiny často pošlou na cestu jednoho, kdo má nejlepší šanci se dostat do cíle, aby pak mohl oficiálně pozvat zbytek legálně letadlem.

3 4
možnosti
MK

Zdá se, že Váš popis má hlavu a patu, ale to zdání klame. Zkušenosti v západních zemích ukazují, že druhá generace, i ze slušně situovaných muslimských rodin, je schopna, protože je vychovávána v islámu, se radikalizovat.

Váš pohled možná vysvětluje držení špičkových telefonů, ale frustrace Vámi zmiňované střední a vyšší třídy může být o to větší, protože na Západě ani přibližně stejného postavení nedosáhne. Pořád budou vedle nich ti podřadní káfirové, kteří se budou mít mnohem lépe než oni.

Jedinou jistotou, že neuděláme stejné chyby jak západní země, je pomáhat skutečným uprchlíkům kde se dá, ale mimo území ČR! Rovněž co nejvíce, ovšem samozřejmě silou našeho státu, tlačit na urovnání poměrů především v Sýrii a Iráku pro co nejrychlejší návrat uprchlíků domů.

Jednoznačně odmítat i v rámci EU ty, kteří jdou jen za lepším. Morálně to má opodstatnění, neb se na tom lepším nepodíleli a jejich postoj k vlastní zemi a k tamním spoluobčanům je na pokraji společenské zrady - viz. třeba zemědělský inženýr z Etiopie. (Jeho ztotožnění mělo jiný záměr - ukázat, jak vzdělaní migranti do Evropy jdou.)

31 0
možnosti
LC
Foto

Cožpak se jim ve Švédsku např. nepodává pomocná ruka a jak to dopadá, když i místopředsedkyně z jedné vládnoucí stran říká, že to nemohou zvládnout? Ne ty masy, ale kriminalitu především. A to samozřejmě korektně nejmenuje.

14 0
možnosti
OP

Jako slohová práce hezký pokus. Jenže zcela mimo realitu. Ti, o kterých píšete, si sebou vlečou svoji nekulturu, tedy měl jsem prachy, tak mi služte a vy jim půjdete na ruku?

29 1
možnosti
AR

Já jim nejdu na ruku, jestli jste si všimla, tak jasně píšu, že takové chování nesmíme tolerovat. Jen vysvětluji, proč se tak chovají, protože pochopení toho pomůže na takové chování účinně reagovat.

11 3
možnosti
PB

P40e89t38r 58B32ü27r61g90e81r

30. 1. 2017 18:03

No, mně osobně je úplně jedno, zda ten Arab, který sem míří, byl doma chud, či bohat. Vážen a ctěn - či naopak nobody, nebo dokonce místní kriminálník.

Možná, že sem jde elita jejich společnosti - možná, že u nich mohl zbohatnout i oligofrenik, protože holt úroveň okolí byla taková, že tam vynikal. Ale asi to tak úplně nebude, když bylo uváděno, že 60% těchto tzv. "uprchlíků" nemá dokončeno základní vzdělání. To bych si řekl, že asi nejde o místní elity.

Ale proč vítat celoživotního pobírače sociálních dávek, který brzy přizve i celou širokou rodinu?

Je mi jedno, zda má v ruce I-phone, ale zajímá mne, zda (a jak brzy) dokáže zvládnout jazyk, pracovní návyky, a kdy přijme hodnoty společnosti která jej hostí.

Jsem škarohlíd, rasista a xenofob, když si odpovídám:"Nikdy, nikdy, nikdy!" ??

38 2
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');