Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dak jste si práci s pojmenováním věcí a děje, ale diskvalifikuje vás už tento výraz: . "Putinovýmautokraticko-fašistickým ...! Vy asi nevidíte, že Merkélové režim, abych používal stejná slova, je sice naoko daleko méně autoritářským, ale Merkelová si stejně dělá co chce a ukázky tlaku establishmentu ve spojitosti s uprchlickou vlnou, resp. s projevy samotných uprchlíků, na německou společnost, má k fašizujícím tendencím daleko blíže než ten Putinův. Dokonce nařizuje i okolním zemím, co mají dělat. No a EU je klasický příklad diktátu vládnutí už v samotné konstrukci. A navíc vládnou a diktují daleko podivnější figury s daleko podivnější minulostí než sám Putin.

Poměrně naivní je vaše tvrzení, že " ... Putin, pokládá snahuo revoluci proti proruským,postkomunistickým či jinakautokratickým vládám za dílo agentů CIA".

Jste opravdu tak naivní, že věříte, že revoluce dělají uvědomělí občané, kteří se jednoho dne řeknou: tak a teď to změníme?!"

Každá velmoc se snaží ovlivňovat vztahy jiných států ve svůj prospěch. Jen CIA, tedy USA, to nedělají. Zvláštní. Opravdu.

Určitě se o o ovlivnění určitého fragmentu světového mínění snaží Rusko i USA, i další velmoci a velmocičky, co je na tom divného.

Tedy otázka nezní, jestli Rusko nebo USA, ale mít vyrovnané vztahy s oběma tak, aby byl k našemu prospěchu. Tak nějak vedl politiku Francie general de Gaulle. A o něm se fakt nedá říci, že by byl probolševický, či programově protiamerický. Ale snažil se držet oba vlky od Francie na stejnou vzdálenost.

1 2
možnosti

Článek je opravdu krásně napsaný a je chytrý.

Dovolím si ale napsat aspoň jeden z více svých nesouhlasů:

Čeští komunisti se stali konzervativními až za Husáka. Ne kvůli Husákovi, ale protože vnímali a pochopili předchozí nekonzervativní doby, kdy v padesátých letech právě pro nedostatek konzervativního myšlení šlo nejen obyčejným lidem, ale i komunistům o život, a kdy v šedesátých letech byl komunismus pro nedostatek konzervatismu stále víc ohrožen, až ho musely zachraňovat ruské tanky. Z českých komunistů se stali konzervativci vývojem (a samozřejmě i stárnutím původních revolucionářů).

2 0
možnosti

Nesouhlasím s vámi, ale článek je krásně napsaný a chytrý... R^

1 0
možnosti

Se značnou částí toho, co jste v tomto blogu napsal, bych souhlasil.

nesouhlasím však s idealizací Václava Havla.

On byl přesně stejným, jako je současná pražská kavárna. Jestli se Vám nelíbí pražská kavárna, nechápu, jak je možné, že se Vám líbil Václav Havel.

Jestliže naopak se Vám Václav Havel líbil, nechápu, co máte proti pražské kavárně.

Havel posmrtně vydělává na tom, že během jeho života a po jeho smrti mu šla média na ruku. Ale on byl typickým představitelem toho směru, kdy přístup musí být za každou cenu intelektuální, selský rozum musí být za každou cenu potlačen, protože nebudeme přeci říkat, že jedna a jedna jsou dvě, když můžeme říci něco o tom, že nejedna a nejedna jsou nedvě.

Jak to dopadá, to nyní vidíme v celé Evropě.

3 1
možnosti

Mám na mysli Havla jaký byl před tím, než se stal prezidentem. Prezidentování ho dost změnilo, a podle mě, k horšímu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS