Diskuse

Válka v Jemenu, o níž všichni mlčí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44a23r78a 59R14a86n63k

1. 12. 2015 23:44

Pokud vim, tak vsechny konzulaty, vsech zemi sve lidi stahli, CR tam stale je?

0 0
možnosti
Foto

Vždycky je dobré napsat i to, proč to dělá Rusko... Poslední dobou se nese takové pyžmo, že to Rusko dělá jen pro záchranu světa, což ale samozřejmě není pravda

1 0
možnosti

To nikdo netvrdí,každá velmoc sleduje své zájmy,to bylo,je a bude.

0 0
možnosti

Pane Ruščáku,nesouhlasil jsem s Vámi v názoru na účast Ruska v syrském konfliktu,tvrdím,že účast Ruska je zapotřebí,navzdory tomu,že je to nedemokratický stát,ale jinak oceňuji,že nemáte černobílý pohled jako někteří blogeři.

0 1
možnosti

J88a40r80a 17R42a69n67k

1. 12. 2015 23:57

Pane Macale, s tim by se dalo i souhlasit, pokud by Rusko nedelalo vse proti rozhodnutim nad Syrii, vetovalo a pak kdyz zacal exodus, cekali jeste rok a twed jsou hrdinove? Proc cekali od sveho posledniho vetovani pres rok?

0 0
možnosti

Články pana Ruščáka je radost číst.  Ne pokaždé s ním souhlasím, ale vždy ví o čem píše a nelze mu upřít znalost problematiky.  Za tento článek mu dávám zaslouženou karmu.R^

3 0
možnosti

To jsou velmi zajímavé informace. Taky už mi vrtalo hlavou, co se děje v tom Jemenu. Že by tam všechno v klidu utichlo, to se mi nezdálo, ale informace nikde žádné.

Taky se mi zdá, že by bylo lepší, kdyby se západ v tomto regionu raději nijak neangažoval, ať si to tam vyřeší v oblasti po svém, koneckonců, jsou tam lokální velmoci, na které se slabší celky mohou obracet o pomoc. Bohužel už se stalo, a teď kdybychom jako Západ vycouvali, tak jen umožníme posilovat formacím, které jsou skutečně vůči Západu aktivně nepřátelské (teroristé). To bychom se od toho regionu museli skutečně fyzicky odříznout, oplotit se a nikoho si sem nepouštět, zároveň deportovat (pokud možno všechny) muslimy ven z Evropy, zakázat islám (hrozba radikalizace v budoucnu), a ani tak bychom nemohli být neteční, co se v tom regionu děje, na to jsme moc blízko... Ba ne, takto to nepůjde, teď už si Západ nemůže dovolit se tam neangažovat. Jediné řešení je možná jen čas - pokud se situace nebude delší dobu měnit, možná v dané oblasti nezbude už žádné civilní obyvatelstvo (bude rozprchnuto všude možně nebo zabito - stejně by mě zajímalo, kolik ještě zbývá lidí třeba v Sýrii), vojáků tam taky nebude neomezeně, postupně se konflikty vyčerpají a zklidní se to samo. Potom by šlo za pomoci OSN celou oblast nějak mezinárodně obsadit a na zelené louce celý region naplánovat znovu a lépe... Ale to je jen teorie.

1 1
možnosti

Pane Paulíčku, rozhlédněte se na ty, kteří mají moc v rukou. Udělali snad někdy něco, co by bylo lidstvu ku prospěchu?. Nelze beztrestně nikoho mezinárodně obsazovat, plánovat ... Chce to pouze pokoru před tím, co se děje a nápomoc tomu co se jeví jako prospěšné místní společnosti, nikoliv korporacím a mocipánům

2 1
možnosti

Odpověď z lidu zní: západ nemá co strkat své pracky do jakýchkoliv zemí se záměrem z toho něco vyzískat. Tím, že někoho podporuje, byť je o něm patrné, že má středověké myšlení, vytváří jednoznačně prostor pro rozdmýchání nenávisti v regionu.

2 2
možnosti

Jako fakt faktem je, že za to, že se US a UK přidaly na stranu Saúdů v tomhle konfliktu, se nenávist vůči oběma zmíněným státům a potažmo celému Západu opět o něco prohloubila všude v muslimském světě, kam saúdský vliv nesahá.

7 0
možnosti

Kde muslim, tam nebezpečno.

Sebrat jim ten meteor a roztavit ho a použít k výrobě odpadního potrubí by problém ne-li vyřešilo, tak alespoň podstatně zmírnilo. Přinejmenším by se už neměli čemu pětkrát denně klanět.

3 0
možnosti

Vy si fakt myslíte , že jde o nějakou víru? Jde jen a jen o moc.

Myslíte že by pomohlo bombardovat Vatikán, až zase někde nějaký fanatik vystřílí kliniku? Nebo až se provalý další pedofilní skandál kněžích?

:-)

1 0
možnosti