Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesouhlasím.. V určitých odvětvích jsou diskriminování muži (školství - http://www.novinky.cz/veda-skoly/268224-za-stejne-vysledky-dostavaji-divky-na-strednich-skolach-lepsi-znamky.html) v určitých ženy (např. ochota zaměstnávat ženy, které by mohly na mateřskou). Vyřešit se to dá jednoduše- přestat s tím. Když to všichni budou "řešit" jako paka - třetina řekne, že to není, druhá, že to je, ale je to v pořádku a třetí zavede kvóty.

P.S. Teď mě napadlo - co tak kvóty na známkování ve školách?

0 0
možnosti

Dnes jsme to dopracovali tak daleko, že diskriminováni jsou především normální lidé. Čím větší šílenec, asertivní drzoun, pseudohumanista, ap., tím mu společnost přisuzuje lepší podmínky k životu

3 1
možnosti

R^ bílý člověk, s křesťanskými kořeny (když už ne vyznáním), heterosexuál  je druh na odstřel....

1 1
možnosti

K40a52r60e54l 93M21a87s70e56k

11. 11. 2015 16:20

Máte tady jednu podstatnou nepřesnost: Jeremy Corbyn není maoista, není lump a není "převlečený" za předsedu Labour Party.

0 0
možnosti

To je věc názoru.

0 0
možnosti

"Osobně se, na rozdíl od některých lidí, nedomnívám, že starý, zažitý řád, tedy muž v práci, žena doma, přísné rozdělení rolí a podobně, je přirozený. "

Dikybohu, ze jste to napsal...a je to pravda.

2 3
možnosti

Po politickém zrovnoprávnění žen (volební právo, plná občanská práva) je feminismus již jen zvrácenou ideologií, která slouží patriarchálním samcům jako je Rockefeller či Sörös, aby rozbíjeli současnou společnost ku svým benefitům, protože nadnárodnímu kapitálu jsou národní státy trnem v oku (stejně jako vzdělaní a kreativně myslící Evropané).

Dělba práce mezi pohlavími byla zcela přirozená od úsvitu věků.

V pravěku: Ženy rodily děti, staraly se o ně a sbíraly bobule a kořínky

Muži zajišťovali lov a obranu tlupy

Později: Ženy rodily děti, staraly se o ně a o domácnost

Muži zajišťovali obživu (pastevectví, práce na poli, řemeslo....) a obranu

Dnes: Ženy (občas) rodí (protože chlapi na to do prčic nejsou vybavení) a dále místo starání se o děti a domácnost chodí do práce, protože ti patriarchální samci z úvodu mého příspěvku zařídili, aby dnešní průměrná rodina nedokázala vyjít z jednoho příjmu. A kruh se nám uzavírá, protože titíž, co zařídili, aby ženy místo péče o další generaci chodily vydělávat, zároveň podporováním feministek vnášejí do společnosti další zbytečné napětí (a taky multkulturní a enviromentální a menšinové atd). 

Muži chodí do práce a jsou zcela vykolejení, protože archetypální myšlení je prostě vrostlé do naší DNA (stejně jako u většiny normálních žen to jejich). Otázkou zůstává jestli jsou ti ječícíma feministkama vykolejení muži schopni bránit svou rodinu a vlast, až jednou ti válkou zubožení mladí silní běženci vezmou do rukou mačety, kindžály a eventuálně propašované palné zbraně (jako ten kontejner, který celníci zachytili v Řecku na lodi) a vrhnou se na nás, aby si ve jménu Alláha zabrali nová území (a naše ženy coby stroji na množení Alláhových stoupenců) ..... Tak třeba nás zachrání Charlieho andílci nebo podobná pětačtyřicetikilová stvoření, co zkopou do krychle 90ti kilové chlapy jako pytlíky mouky

Apropo liberalismus (který zmiňujete) je lidmi, kteří jsou znalí ve vyšší sociologii pro svůj dlouhodobý dopad na společnost nazýván jedem....

4 3
možnosti

I zeny lovily a branily tlupu...dokonce zivily rodinu... jinak se pletete, role neznamena nejakou biologii. Bohuzel vy nevidite, ze zeny chodily vzdy do prace  a vydelavaly na zivobyti.  Proc chozeni o pace jeste dneska a ted pozuzujete jako charakter ovou vlastnost,  ktera patri k muzi 8-o ?

Feminismus se zabyva spoustou otazek, ktere jsou pro zeny dulezite.

2 2
možnosti
Foto

J47a15n65a 90M51a28j56o13v62á

10. 11. 2015 21:18

Snad se mi ani nechce vyjadřovat se k diskriminaci - obecně si myslím, že je to zaklínadlo pro kde-co. A protože jsem si nejdříve přečetla diskusi, jako majitelka černočerného humoru jsem se pustila do článku s dobrou náladou a stejnou mám pořád. Je to napsáno skvěle. Díky.

4 0
možnosti

P92e22t15r 87S92k85á91c14e58l

10. 11. 2015 23:09

Máte pravdu, jdu dát karmu. Pro diskriminované jedince platí tohle:

"Skutečná radost ze životaspočívá v tom, že se necháš strávit záměrem, který

sám považuješ za velký. Pak jsipřírodní silou a ne uzlíčkem bolístek a nemocí,

který si stěžuje, že svět senesnaží učinit Tě šťastným." >George Bernard Shaw.R^

3 0
možnosti

Dnes rovnost mezi ženami a muži nezpochybňuje žádný soudný člověk. Na druhé straně - mezi muži a ženami vždy budou rozdíly, nejen fyziologické. Naštěstí. Tyto rozdíly popírá a potírá jen hlupák.

Autorovi zasloužená karmaR^.

2 1
možnosti

Fyziologie neni zadna role ve spolecnosti. Samozrejme, ze zustava. Ale tento rozdil ve fyziologii diskriminioval a stale zeny diskriminuje.

0 3
možnosti

"Byly zveřejněny údaje, z nichž vyplývá, že naprostou většinu sebevražd páchají muži"

Nehodlám nad tím dlouho dumat, víc odvozuji z pozorování okolí. Věřím, že mnohá negativa mají na svědomí nesmyslná pravidla moderní doby. (Mimo jiné) vyrůstají mamánci, na které by se nemělo zakřičet, dát mu pohlavek, učitelé si nesmějí vůči nim nic dovolit - prostě vyrůstají generace, kterým nejsou od malička vštěpovány meze, jež nelze beztrestně překračovat. Kterým jsou vštěpována "lidská práva", ale ne už Povinnosti. 

Tudíž se dodnes rádo tvrdí, že muž je hlava rodiny, že je zodpovědný za její životní úroveň... jenže tohle klišé je už dávno vytlačováno z reality. 

Mohla bych uvést spoustu příkladů, že ve skutečnosti jsou to ženy, které (byť nechtě) jsou postupně uvrtávány do většiny povinností, které nelze v rodině zanedbávat. Jistě nelze paušalizovat, ovšem většinou je to tak, že on, přesvědčen o své mužné roli, si odpracuje svou pracovní dobu, ale pak jde za svými koníčky.  Kdežto žena je v jednom kole kompletně celý den, často i noc. Přes den obstarává svou profesi, ráno vypravení či odevzdání dětí do školky, pak fofrem do práce, z práce fofrem pro děti, nákup, domů - učení s dětmi, většinou i starost o stravu, praní a další podobné záležitosti. A po nocích často opravuje věci - šije, přešívá, a další záležitosti, které v denním spěchu nezvládly vůči domácnosti..

No, a tím pádem mamánkové, kteří v dospělosti nedokážou přijmout celou zátěž své skutečně potřebné mužné role, se hůř vyrovnávají se svými problémy. Často se k nim neumí postavit čelem, raději se uchylují k drogám, alkoholu a podobně, rádi se vžívají do role oběti..

Dřívější generace mužů se musely od malinka učit, že život není pohádka. Od dětství se museli učit respektovat životní problémy, povinnosti, autority, nepohodlí, i dřinu. 

Čímž netvrdím, že holky jsou bezchybné. Ovšem realita rodičovství je obvykle většinu srovná do latě, není zbytí..

Všechny ty moderní nesmysly jsou jen ke škodě lidského rodu..

6 0
možnosti

Souhlasím, a zvláště s tou pasáží o mamáncích kterým chyběla výchova k mezím které nelze beztrestně překračovat.

3 0
možnosti

Myslím si, že u nás společnost v současnosti nediskriminuje nikoho. Feminismus je hnutí, které už v podstatě nemá co řešit a spíš škodí než prospívá. Daleko větším plusem by byla podpora rodiny, kdy přesné rozdělení rolí si nastaví každá rodina podle potřeby. Jakékoliv vměšování státní moci je destruktivním zásahem, mám na mysli třeba takovou pitomost, jako návrh na povinnou rodičovskou dovolenou u mužů.

Pořád se řeší nižší průměrná mzda žen a tím i nižší důchod. Co s tím chce kdo dělat? Jsou prostě profese lépe placené  z důvodů větší fyzické námahy nebo nedostatku specialistů. Žena výběrem svého povolání volí i určitou mzdovou hladinu, stejně tak i muž. Podstatné je, aby se v rodině vše sladilo, jeden dělá větší kariéru, druhý trochu menší, ale zase zajišťuje chod domácnosti, péči o děti. Stačí, aby společnost akceptovala jakoukoli svobodnou volbu té rodiny. Samozřejmě, že mateřství ženu určitým způsobem nasměrovává, ale lidi by si měli zase zvyknout, že v životě je vždy něco za něco.

9 2
možnosti

Souhlasím s vámi. Pravdou ovšem je, že mateřství prostě ženu od kariéry odvádí nebo minimálně na nějakou dobu odvede a pak si to eventuálně zařídí jinak. Ale, sakra, není mateřství vaše nejsvětější poslání? Daleko důležitější než nějaké pitomé kariéry? Dnes je v idnes článek o ženě, která na mateřské dovolené začala šít kabelky a dnes má obrat 20M. Nemyslím, že pro svůj úspěch potřebovala nějaké kvóty a že dokonce nemusela popřít ani svou nejhlavnější roli matky....

1 1
možnosti

Tez zastavam nazor, ze malo rybarek, popelarek a sexualnich obtezovatelek.

0 1
možnosti

Rybářky i sexuální obtěžovatelky jsem potkal. Popelářky naštěstí ne.

0 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');