Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Vezmeme-li v potaz myšlenku, že každé zlo a každá tragédie znamená, že to je, když už nic jiného, příležitost k poučení se do budoucna, existence a chování IS nám právě svým extrémním projevem umožňuje nastavit zrcadlo našemu vnímání světa, naší přirozené tendenci ignorovat zlo, které nemáme na očích." omlouvám se, že cituji článek, ale právě v této části je celkem jasně shrnuto to podstatné - co je za mým dvorkem mě více méně ne-se-re.

1 0
možnosti

M28i80l71a43n 27R83a21d28e31k

5. 11. 2015 19:23

Cina je stale diktatura, o tom zadna. Je to kruty rezim. Ale ta politika jednoho ditete, strasne, ale hlad je strasnejsi. Vite kolik lidi zije v Cine? Vite ze chybi voda, urodna puda, ta neni vsude. Ono to z Evropy vypada uplne jinak, Evropa - od Atlantiku po Ural spise vymira, totez Japonsko, ale jinde hrozi prelidneni, to je jedno, nikoliv jedine, vysvetleni te uprchlicke tsunami. 

Nektere veci mohou byt krute, treba i potrat, ale nechtenatko na tom je nekdy hure nez potrat. Ten v Cine kdyz uz je to prakticky dite je hrozne, ale jako rikam - Cinanum hrozil hlad, dnes uz ne, ale lvi podil na te zlepseni situace ma prave toto omezovani porodnosti.

A ano, jsou v tom i negativa, ale jak to zvladnout?

1 0
možnosti

Nastínil jste poměrně komplikované téma.

Podle mne vždy záleží na tom, ČEHO chci vlastně dosáhnout a JAKÝMI prostředky. Lidé jsou různí. Někdo jde hlavou proti zdi, jiný couvá i při náznaku menšího problému. Většina lidí se přirozeně nechce nechat spálit problémy, které se jich bezprostředně netýkají. Proč? Protože je to v souladu s jejich systémem hodnot. Má smysl se pokusit toto změnit? Pro někoho možná.

 

Konkrétně s tou Čínou: JAK byste vlastně chtěl dosáhnout toho, aby se nechovali v jistých směrech tak, jak se chovají? CO byste byl ochoten pro to udělat? Podle mne NENÍ ve Vašich možnostech (stejně tak jako v možnostech našeho státu) toto nějak zásadně změnit. Navíc si myslím, že ten určitý obdiv k Číně souvisí (u některých lidí) i lehce s tím, jak se všelicí, i zaplacení pokrytci snaží Čínu veřejně dehonestovat - což leckdy dělají hodně nešikovně.

Na závěr něco z bible:

Dejž mi, pane, dost síly změnit věci, které změnit lze. Dost pokory se smíření se s věcmi, které změnit nelze. A dost rozumu k rozeznání, které věci jsou které.

2 0
možnosti

Život je prostě boj. Čína drží svého občana hodně drsně pod krkem. Nekontrolovatelný růst obyvatelstva by přinesl velké nároky na zdroje, hlavně potravin. Čína chce stabilitu, ne hladomory. Na straně druhé, mnoho lidí vyvěšuje vlajku Tibetu a protestuje. Čína zabrala toto území a zaplnila je svými obyvateli tak, že původní obyvatelé budou brzy v menšině.

Čistě teoreticky předpokládejme, že Čína otevře hranice a nechá lidi jít. To by byl pro Evropu další hřebík do rakve. Čistě teoreticky předpokládejme, že někdo Čínu nějak důrazně napomene, že takhle tedy ne. Čína má v rukou nástroje jak ekonomické, tak vojenské, že bez následků by to nebylo.

Nemůžeme se tedy moc pod ten povrch dívat, když se nám z toho dělá zle. Musíme to nechat na nich. Ona stačí jen ta Afrika.

Co je dovoleno v některých státech USA za typ "potratů", co je taky dost "husté". Rozdíl je v tom, že žena souhlasí. Dítě sice ne, ale nikdo se na ně neohlíží.

Uvádíte další příklady takového "zavírání očí". No je to tak, ale bohužel, co s tím?

Proto si važme té výsady, že smíme žít v mnohem lepším světě, snažme si ho ubránit všemi silami a pokud můžeme bez ohrožení tohoto našeho minisvěta pomoci, tak pomožme, ovšem velmi uvážlivě. Vždyť my jsme ani Číně, ani arabskému světu jejich ideály, víru či doktrínu nevnutili. Nehrajme si na Mesiáše, nemáme na to.

7 0
možnosti

J22a81r38a 54R66a69n96k

6. 11. 2015 7:12

Pani Pokorna, oni i z Ciny stale prchaji, zrejme o tom nevite, ale zkuste si zadat na google. A pokud nevite nic o "organ harvesting" a Falun Gong, tak v cestine a rustine toho asi moc nenajdete. Ze jsou miliony deti dnes uz dospelych bez jakychkoliv dokumentu, proste neexistuji, prave proto, ze se narodili jako druhe dite a nikdy nebudou vladou uznani, to znamena, ze nemohou ani do skoly a pozdeji zadne zamestnani.....a az jejich stari rodicove zemrou?

Jsou dva vynikajici dokumentarni filmy a daji se stahnout: "The last train home".... a "Up the Yangtze".

0 0
možnosti

Mohu jen dodat tuto vetu.

Nechtejme vytvorit v nasi republice zivot jako v USA.

Doplneni.

Hledejme v zivote druhych to, co nas muze obohatit!

5 0
možnosti

J82a11r18a 40R44a56n76k

6. 11. 2015 7:18

China's organ trafficking exposed in shocking documentary

http://www.dailymail.co.uk/.../A-Human-Harvest-Chinas-organ-trafficking-expos...

Apr 6, 2015 - A Human Harvest: China’s organ trafficking exposed in shocking documentary that alleges the illegal trade is now worth a staggering US$1 billion a year. ... However, a new documentary is about to blow the lid on the illegal organ trade that is now allegedly worth a staggering US$1 ...

China's Horrific Live Organ Harvesting Revealed in ...

http://www.theepochtimes.com/.../1320106-chinas-horrific-live-organ-harvesti...

Oct 1, 2015 - SYDNEY—A harrowing documentary on forced organ harvesting from live prisoners in China has highlighted concerns that the state

0 0
možnosti

Hezky popsáno. Na druhou stranu, ono ta snaha vidět na okolí pouze to dobré (resp. "z mého pohledu" dobré) a upozaďovat negativa, je jednak to, do čeho je člověk obecně společností tlačen, jednak to opravdu zjednodušuje pohled na svět ("Proč si přidělávat problémy? Když budu dělat, že problém nevidím, žádný problém nemám...").

Dnes se přece bojuje proti zevšeobecňování a jednoduchým pohledům. Stejně jako je dnes nekorektní tvrdit, že "několik cikánů krade = všichni cikáni kradou" nebo "několik muslimů jsou teroristé = všichni muslimové jsou potenciální teroristé",tak také nelze říkat, že u nějaké země "je něco špatně = všechno na té zemi je špatně". Ono pokud bychom se tímto řídili, tak s kým bychom byli schopni jako země dnes komunikovat a spolupracovat, prakticky na každé zemi se dá najít nějaký škraloup, stejně tak u lidí. Nerozejdu se přece s nejlepším kamarádem jenom proto, že zahnul své manželce - i když s tím nesouhlasím, je to jeho věc, jak se chová, Já mám právo zasahovat a hodnotit pouze to, jak se chová ke mě. A u zemí je to podobné. Proč bychom měli za každou cenu mluvit jiným zemím do jejich zřízení a interních podmínek, když je to jejich věc? Vždyť i náš pohled na svět na svět nemusí být ten jediný správný a lidem v jiných zemích může vyhovovat něco jiného. Máme na to vůbec právo?

1 1
možnosti

Tak záleží na to, kdo je to "my" a co je to "právo". Chápeme-li legitimitu státu, jako přirozenou evoluci od bandy hrdlořezů, která si určité území usurpovala násilím, po moderní demokracii, nemůžeme nevidět několik věcí:

- Státní hranice jsou většinou bývalé frontové linie, které zamrzly a o nichž se uzavřela dohoda jako o uznaných hranicích, v jiných případech pak jako linie mezi mocnostmi, které se o dané území přetahovaly (Afrika, část Blízkého Východu, aj.).

- Z výše uvedeného vyplývá, že to, zda dané místo náleží do toho či onoho státu je více dílem náhody, než toho, že by lidé tam byli fundamentálně jiní. Až do dvacátého století přitom nebylo až na naprosté výjimky (Reconquista) zvykem vyhánět původní obyvatelstvo, takže to, kterého státu se stali daní lidé občany, nezáviselo ani náhodou na jejich vůli.

"My" tak například já chápu ve smyslu politicko-hodnotovém (ne například pokud jde o mou identifikaci) jako "my, svobodní lidé". Proto nemohu říci, že vražda kojence, k jakým dochází rukama státu a jeho pohůnků v Číně, je čínská věc. Takový stát na to nemá právo, protože to odporuje právu přirozenému, které v mém pojetí stojí nad zákony - což je logické, chápu-li "my" jako "my, svobodní lidé". Zákony totiž píšou státy, jejichž legitimita je určena z větší části minulostí a násilným usurpováním teritoria, než vůlí jednotlivce, který by měl, v teoretickém a ideálním stavu, stát spoluvlastnit se svými spoluobčany.

Představte si to takhle - máte dvě předměstí, oba "ovládá" jiný gang fotbalových chuligánů. Ve vedlejším předměstí tamní gang zbije malého kluka. Co je mně po tom? Nebylo to ani u mě, ani to neudělal "náš" gang. Přesto je to špatně, zaslouží si to odsouzení a zaslouží si to, aby, budu-li muset jednat s gangem z druhé strany, z toho byly vyvozeny důsledky pro takové jednání.

6 0
možnosti

Chopit si Ciny na obhajobu islamu je naprostym zoufalstvim. A nazvat toto zoufalstvi povidanim 'O lidech ..' chce hodne odvahy.

0 3
možnosti

Nic jste nepochopil. Doporučuji přečíst text ještě jednou. O žádnou obhajobu islámu samozřejmě nejde.

3 0
možnosti

Vykreslil jste ty nucené potraty nehezky, zastávat se toho nehodlám - vražda je vražda. Ale popravdě, těhotenství lze odhalit podstatně dřív než v 7. měsíci.

0 1
možnosti

Jenže často to bývá tak, že to ta žena skrývá i tím, že se ukrývá před svým okolím. A až když to opravdu nejde přehlédnout, tak ji někdo udá. Nezapomeňte, že ne každý, ani v Číně, je udavač, takže se může stát, že to její okolí vidí, ale toleruje, a pak se ukáže někdo, kdo ji udá, až v pozdějších fázích těhotenství.

2 0
možnosti

Špičkový článek autore, zasloužená karma. R^ Ve stylu "padni komu padni". Ale to některým diskutérům líbit nebude. Ti žijí v ideologické bublině. :-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');