Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezký článek. K norské kauze se vyjadřovat nebudu, protože o ní vím jen málo, ale ke druhé otázce z nadpisu - proč se pan Kapitán mýlí - něco z vlastní zkušenosti říct můžu. Také jsem tím sociálně umrtveným rodičem (byť stále věřím, že jen dočasně), z vůle manželky a české a španělské justice. Na ÚMPOD jsem už pět let známá firma. To co autor úvodem nazývá myšlenkovým schématem a optikou souladu s právem, mými slovy myšlením podle pravítka, je jen popis pro nezájem, nechuť a lenost cokoliv udělat. Úředníci ÚMPOD, kterých jsem za pět let poznal více, zásadně volí cestu nejmenší námahy. Možností, jak pomoci rodičům v podobných situacích, je dost, v EU i mimo ni. Ale chybí to hlavní - vůle.

1 0
možnosti
Foto

Dojemný souzvuk názorů homosexualistického aktivisty Jana Fialy a Zdeňka Kapitána coby obhájce "sociální smrti" rodiče, což je mimochodem zcela zvrácená myšlenka nechvalně známého psychologa Jeronýma Klimeše... Obhájci tohoto zdegenerovaného protirodinně fungujícího systému jen otevírají dveře tomu, aby k nám přišel systém jiný, sice barbarský, který ale takto nezdegeneroval... http://hodina.blog.idnes.cz/c/475846/uz-prichazeji.html

0 0
možnosti
Foto

J81a27n 17F93i89a52l60a

4. 11. 2015 21:51

Pokud by se snad nějakým zázrakem našel někdo, kdo umí číst, zajisté si všimne, že jejím účelem není válka proti Evě Michalákové, ani podpora Barnevernetu, nýbrž protest proti cenzuře názorů opačně smýšlejících. Podpořit Barnevernet bych si rozhodně netroufl, ačkoli mi to je ze strany tamních signatárů vyčítáno, protože moc dobře vím, že bych byl ihned označen za toho největšího vyvrhela společnosti, stoupence nacismu,.....

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti

Ministryně Horneová po setkání s odborníky, kteří kritizují Barnevernet napsala: "Shodujeme se na tom, že BV odvádí spoustu dobré práce- ale že existují i případy, kdy BV selhává, budˇ tím, že zasahuje do rodin příliš pozdě a nebo příliš brzy." Sešli se, sepsali seznam věcí, které se dají vylepšit. Ti odborníci, kteří jsou nespokojení, alarmují (bylo jich přes sto, několik set je zřejmě špatný překlad) a na ně reagují jiní odborníci, kteří nesouhlasí. Výsledek jednání kritiků a ministryně (psala jste, že celá vláda?) z pravicové Frp, která je k Barnevernet silně kritická (a taky protipřistěhovalecká, pan Ruščák je členem Mladých Frp) mi příliš nekoresponduje s verzí o zločinecké organizaci o které se mlčí a o jejíž činnosti nikdo neví nebo dělá, že neví. Je dobře, že jste to zmínila.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 3
možnosti

Těch podpisů z Norska je tam dvacet. Čechů v Norsku je kolem tisíce.

1 0
možnosti
Foto

J62a66n 40F93i85a76l68a

4. 11. 2015 1:40

Pokud by snad někdo chtěl část svého cenného času věnovat získání objektivnějších informací ohledně BV a Norska, nechť se neváhá obrátit na další Čechy žijící v Norsku. Ani já bych neuvěřil, kolik z nich má na celou kauzu úplně opačný názor, a kolik z nich se podepsalo pod níže uvedenou petici. Bohužel naše nezaujatá média jim nedala prostor k jeho vyjádření, proto se můžeme zatím spokojit pouze s počtem Čechonorských signatářů + zpráv ze Svobodného fóra.

3 2
možnosti

Jistě, spoustě lidí se žije špatně s pocitem, že jim něco hrozí, proto záměrně nevidí a neslyší. A ten všemocný stát také leckomu i vyhovuje, kdyby to tak nebylo, nebylo by mezi lidmi tolik nostalgie po normalizaci. Některým lidem holt stačí plat, sociální jistoty a o víc se nestarat. A co se SF týče, to je neprofesionální žumpa.

2 1
možnosti

Považujem za ootrebné zvýrazniť jedno:

Okrem toho, že ide o maloleté deti ide i o občanov iného štátu. Štátu so zavedenou demokraciou, veľkou tradíciou vo vzdelávaní či výchove detí. Štátu, kde nie je vojna ani nepokoje, nie je tu hlad ani nevyčína terorizmus.

A tomuto štátu, Českej republike, Nórsko napľulo medzi oči!  A to ma nekonečne s.re!

6 0
možnosti

Karma, není co dodatR^.

3 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');