Diskuse

O uprchlících realisticky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68i74r24i 58C57e17e

5. 11. 2015 12:04

K těm Somálcům - oni opravdu opouštějí Somálsko primárně do okolních afrických zemí, jimiž jsou Keňa a Uganda. Jižní Sudán je zřejmě Somálských migrantů ušetřen, zato tam operují milicionáři z Al-Šabáb. 

Oba tyto státy prakticky migraci neusměrňují a krom působení několika charit a programů OSN se o podmínky migrantů nikdo nestará.

Přítomnost Somálců způsobila v oblasti chaos, zvýšení počtu kriminálních a teroristických útoků, které jsou vydávány jako odplata za Keňskou invazi a boj proti al-Šabábu.

Co začalo jako izolované útoky proti turistickým střediskům s desítkami mrtvých na pobřeží Indického oceánu (Mepektoni a Lamu), bombovými útoky v Nairobi, pak vyvrcholilo útokem v obchodním středisku West Gate v Nairobi v roce 2013 a letošním masakrem 150 studentů v Garissa University.

Za všemi útoky stály skupinky čítající jednotky osob. Počty mrtvých a zraněných jdou do tisícovek.

0 0
možnosti

Máte prakticky ve všem pravdu. Ale to všechno je jen část toho problému. Nicméně bych si dovolil trochu polemizovat s tím bezpečnostním rizikem. Asi ano, skutečných hotových džihádistů tam bude nejspíš minimum, ale procento těch potenciálních  už zdaleka nebude zanedbatelné. A to nejen v první generaci, ale i v těch dalších. Podívejme se na Británii, Německo nebo (hlavně) Francii. Kamarád se po nějakých téměř 20 letech vrátil z Francie zpět do Čech s tím, že Francie jde do kytek a např. na některých předměstích Paříže už běloši prakticky nemůžou žít.

4 0
možnosti

Přesně tak, jde o to udělat ve věcech, procesech a postupech pořádek. Právě tento přístup a toto řešení navrhoval Edmund Stoiber u Jaucha. Nic nového pod sluncem.

Spousty lidí vidí celý problém velmi podobně neřkuli stejně.

https://daserste.ndr.de/guentherjauch/Seehofers-Ultimatum-Begrenzt-Merkel-jetzt-Flue,guentherjauch550.html

0 0
možnosti

P86e11t52r 82H90á53l53a

31. 10. 2015 8:57

Paradoxy:

Německo považuje uprchlíky za natolik nešťastné, že každá taková rodina v Německu musí dostat byt a 1000 euro měsíčně jen za to že jsou, ale zároveň říká že ti lidi pomoc vůbec nepotřebují, když je nechává s malými dětmi mrznout na louce před hranicemi.

Říkáme že příval těchto lidí změní Evropu, ale v reakci se sami dobrovolně zbavujeme volného pohybu, myšlenky, na které naše civilizace stojí (celá EU byla původně o volném pohybu osob, zboží a služeb).

Bojíme se agresivních mladíků z 2. a 3. generace kteří nepracují a žijí na dávkách, ale dáváme jim ty dávky.

Možná, jenom možná, by řešení situace pomohlo, kdybychom si sami přestali dělat to čeho se bojíme a vůbec, kdyby náš přístup neodporoval sám sobě.

4 0
možnosti

Německo považuje uprchlíky za natolik nešťastné, že každá taková rodina v Německu musí dostat byt a 1000 euro měsíčně jen za to že jsou, ale zároveň říká že ti lidi pomoc vůbec nepotřebují, když je nechává s malými dětmi mrznout na louce před hranicemi.

A to jste se docetl v "parlamentnich listech" nebo "ceske justici" ?

Vzdyt to, co pisete, neni pravda!

0 6
možnosti

J55o26s42e20f 46S14u68k

31. 10. 2015 6:37

Jako realistické mi připadá nutné nepodceňovat riziko spojené s příchodem velkého množství cizinců jiné kultury, navíc s islámem a jeho stoupenci již špatné zkušenosti jsou. A příchod v řádu milionů už považuji za opravdu významný počet i pro celou Evropu. Poznámku o Bělé považuji za zbytečnou, pokud jste tam nebyl a sám neposoudil. Naprostý souhlas s tím, že současná Evropa bez hranic - VNĚJŠÍCH - je naprostý neskutečný úlet a šlendriánství těch, kdo  mají bezpečnost EU zajišťovat. A zcela zásadní je bezpodmínečné dodržování pravidel..Ty ale musí dodržovat všichni, i paní Merkelová s celým Německem a Francií dohromady!

12 0
možnosti

P96e97t55r 84T84o98m61e86k

30. 10. 2015 21:00

Koukám, že Polický zase perlí.

7 3
možnosti

překlad : "koukám, že pan Polický opět vyjadřuje svůj názor" - ale to je naprosto v pořádku, ne?

0 2
možnosti

dovolil bych si oponovat:

"...deset tisíc lidí pohromadě vypadá jako velká masa lidí, když je člověk potká nebo vyfotí, ale v poměru k počtu Evropanů jde pořád o kapku v moři..."

- problem je jaksi v tom, ze to neni deset tisic imigrantu celkove ale deset tisic imigrantu za den. A neni prilis smysluplne to porovnavat s celkovych poctem obyvatel EU, relevantni je porovnavat nove prichozi imigranty s nove narozenymi evropany, tak zachytite dynamiku v case. Evropanu se denne narodi nejakych 14 tisic, takze na kazde 3 nove evropany pripadaji 2 novi muslimove. To uz nevypada na kapku v mori ale celkem rychlou a masivni islamizaci.

30 0
možnosti

"...pokud by chtěl dostat do Evropy své bojovníky, pak je sem dostane a opravdu nebude muset je posílat ani na chatrných bárkách, ani přes pole na srbsko-maďarském pomezí. Přiletí sem hezky letadlem..."

- pokud sem budou chtit dostat 10 teroristu, tak mate jiste pravdu, ale co kdyz sem budou chtit dostat 10 000 teroristu? To uz letadlama jen tak jednoduse a nenapadne neudelate.

12 1
možnosti

P72e48t96r 82H44á69l71a

30. 10. 2015 18:59

Rád bych podotkl, že se neustále hovoří o problémech s 2.-3. generací přistěhovalců.

To opravdu nikomu nepřijde divné, jak to, že s generací první ty problémy nejsou?

Přece z logiky věci první generace je nám nejvíce kulturně a sociálně vzdálená, a další jsou nám již blíže. U první generace naše společnost nijak neovlivňovala výchovu těch lidí, u dalších ano. 

Pokud by tedy problém byl v tom co s sebou přináší, tak by byl nejvýraznější v první generaci.

Je třeba si přiznat, že problémy se objevují teprve po čase strávené v naší společnosti. 

Korelace sice nutně neznamená kauzalitu, ale ta indicie že problém je v naší společnosti je to velká.

4 7
možnosti

Souhlasím. A upřímně, západoevropské státy tady selhaly na celé čáře, protože všechny, některé více, některé méně, jsou vinny neskutečným pokrytectvím, vůči přistěhovalcům: naoko jsou všichni politicky korektní a snaží se vypadat velmi tolerantně, ale v praktickém životě to tak není a právě druhá a třetí generace může mít oprávněný pocit, že nejsou bráni rovnoprávně, třebaže se o tom všude mluví. V Česku je to jiné - Češi si nikdy na nic nehráli, o tom, jak se například Vietnamci brali (a že ze začátku rozhodně nebyli bráni tak dobře, jako dnes), se běžně mluvilo, nikdo se nepřetvařoval. Navíc Češi nejsou až takoví xenofobové, jak vypadají, ono to hodně zkresluje to, že Češi jsou xenofobní nahlas, zatímco většina západoevropských národů je xenofobní potichu, ale Češi bývají pragmatici a když vidí, že je přistěhovalec co k čemu, tak mu, co tak vím, šanci mají, i když je z neoblíbené menšiny (Rus, Turek, Ukrajinec, apod.)

Navíc: první generace přistěhovalců je většinou vděčná za to, že ji hostitelská země přijala; ti, co se v zemi už narodili a vyrůstali, prošli stejnou školou, jako jejich místní vrstevníci, tenhle vděk necítí - nemají proč, oni jsou doma. Proto se také, často i ve jménu antirodičovského komplexu, radikalizují proti většinové společnosti. Vidí své rodiče jako slabé a bezpáteřní, že si to nechají líbit - tak si překládají ten vděk. A o to jsou pak radikálnější.

27 0
možnosti