Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V54á80c80l33a83v 56M70a29c62h

26. 10. 2015 11:07

Vsadil bych boty, že kdyby takový člověk musel žít v Polsku řízeném PiSem, a ideálně na venkově, tak by hodně rychle vystřízlivěl.

je to věc volby.

Na jedné straně možná agresivní církev, určitá znatelná omezení, pravděpodobná chudoba a zaostalost. Ale i jistota že v té zemi budou moci žít jak oni tak jejich děti.

Na druhé straně bohatý ale podle mnoha příznaků degenerovaný a multikuturalisty ovládaný západ, s velmi pochybnou perspektivou a zcela nepředvídatelnou budoucností.

4 1
možnosti
OF

Trochu jsem šokován těmi církevními poplatky. PiS také nemusím,

plná huba pana Boha, Radio Maryja, zazobaný Rydzyk... o tom  křesťanství není. Největší obavy mám ale ze zahraničně  politické orientace Polska.

Proti Rusku a zároveń proti Německu ?

4 0
možnosti
AR

Toho se bojím také. Největším zabezpečením Polska je to, že ho Německo (díky Angele a Donkovi) bralo podstatně více vážně, než Rusko - a německé rusofilství a nevraživost k Polsku byly dříve hodně tradiční. Teď se to kvůli PiSu nejspíš změní zase ke starému.

2 0
možnosti
JL

Karma R^

Postupování katolické církve v Polsku, by vyžadovalo samostatnou studii.

To je totiž pro našince zcela neuchopitelné.

6 0
možnosti

J22a36k69u93b 17Š75o97l30c

26. 10. 2015 10:19

My nejsme četníci celosvětové demokracie. Pro nás je důležitější, jaký to bude mít výstup směrem k současnému evropskému (českému) problému, než jak se bude žít jednotlivým Polákům. Eto jejich dělo. Proto výsledek vítáme, stejně jako výsledky v Británii, Dánsku, Švýcarsku atd.

6 0
možnosti
AR

Trochu mi to zavání tím, když britští konzervativci neměli problém ve 30. letech s nástupem NSDAP, protože "jak si to Němci udělají je jejich věc" a viděli nacisty jako přirozenou hráz proti SSSR. Nemluvě o tom, že i ten výstup pro ČR z tohohle opravdu pozitivní nebude.

5 2
možnosti
OF

Poněkud jste to přehnal. Církev má stále menší vliv na život a rozhodování lidí.

0 0
možnosti
AR

Ve městech ano, ale mám velmi detailní pohled na to, jak funguje Województwo Świętokrzyskie, což je dost reprezentativní vzorek pro "pisovské" regiony a tam to odpovídá tomu, co jsem popsal. Samozřejmě, že v Poznani to takové není.

2 0
možnosti
TJ

Stále si myslím, že je to menší zlo. Po tom, co předvedla vláda minulá rozhodně. Jo, dělají to tam špatně, žít bych tam nedokázal, ale dělají to špatně po svém. Alternativou bylo dělat to špatně po europsku.

Přijde mi lepší, když se ten region bude vyvíjet přirozeně, svým tempem a stylem, než aby se rozklížil "pokrokem" na sílu zaváděným.

4 0
možnosti
AR

To není ani tak "po svém", půlka Polska taková není, nějakých 19 milionů lidí teď bude žít podle pravidel, která je budou omezovat a která pro ně nejsou přijatelná. Problém je v tom, že voliči PiS šli volit a spousta voličů PO zůstala doma.

3 2
možnosti
Foto

Polsko blíže neznám, ale můj pohled na něj, je velmi podobný tomu vašemu

1 0
možnosti
OF

Polsko neznám,ale nemá rád Poláky, co ?:-P

0 0
možnosti
Foto

Sice nemám o Polsku ani zdaleka takový přehled jako vy, ale obrázek o tom, co je zač PiS a ten přitroublý tajtrlík Kaczyński, jsem si udělal už dávno. Takže to vidím dost podobně.

4 3
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');