Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A vezměte si ještě ten fakt, že ačkoli dětem věnujeme tolik pozornosti a lásky, je to stejně špatně. Když to dítě v reálu pozornost a lásku potřebuje, tak mu ji nikdo nenabídne. Vím to z vlastní zkušenosti. Pak se mu vtírají vlastní rodiče a podplácí jej, protože nechápu, proč k nim má špatný vztah, když ho zahrnovali pozorností a láskou.

1 0
možnosti
Foto

Ano, celospolečenský stres nám brání vnímat své děti srdcem.

0 1
možnosti
PO

Ve skutečnosti těm dobrotrusům o děti nejde. Jim jde o to diktovat jiným lidem, jak se mají chovat. Zkouší to i jinde. Pomocí daní a dotací rozhodují, za co mají lidé utrácet svůj výdělek, pomocí jiných regulací řeší, co mají či nemají jíst, na jedné straně podporují šrotovným autoprůmysl a na druhé straně vytlačují auta z měst, jsou to šílení sociální inženýři, kteří si nezadají se svými předlohami v nacistickém Německu či Sovětském svazu.

A velká část z nich opravdu věří tomu, že dělají dobře.

32 1
možnosti
PN

Takže je to vlastně lidská potřeba "mít nad někým moc", je to v nás a asi tu po věky věků budou lidé, kteří budou chtít ovládat životy ostatních

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MK

Tak si to z toho čláánku prostě odmyslete. Není to jeho nosná myšlenka i tak je velmi dobrý.

1 0
možnosti
JK

J37a88n 64K26a44d91l72e20c

16. 10. 2015 17:16

Velmi smutné počtení. Příjde mi, že je to celé o vás. A o vašem dětsví. Moc jste si lásky asi neužil.

0 22
možnosti
AR

To se velmi mýlíte.

3 0
možnosti
VN

Máte pravdu , souhlasím s Vámi. Když mi bylo 7 let cestoval jsem sám ke své babičce na druhou stranu většího okresního města tím stylem , že mne máma odvedla na autobus a babička  mne na zastávce u svého domku vyzvedla. Když mi bylo 8 let , již se mnou máma na zastávku nechodila a babička mne nevyzvedávala..cestoval jsem sám. Ve dvanácti letech jsem již jezdil za svým otcem sice bez přestupu , ale autobusem 180 km.  Kdybych si podobně počínal dnes se svým  synem , jsem pomalu případem pro sociálku.

32 0
možnosti
KV

Já od druhé třídy dojížděla autobusem denně do jednoho okresního města do školy, nikdo mě nikde nevyzvedával a nikomu to nepřišlo divné.:-)

6 0
možnosti
JP

V principu souhlasím. Jen se to pokusím zobecnit:

        Potomci potřebují péči, by mohli zplodit další potomky, tedy zajistit přežití živočišného druhu.

      Avšak absurdní je,  chtít věnovat veškerou možnou pozornost dětem jen proto, aby se mohly plně věnovat  zase dětem svým.... a ty zase, atakdále až do vyhasnutí slunce.....    To pak ale život ztrácí smysl a ty děti také.

1 0
možnosti
Foto

Dávám palec R^ za odvahu vrhnout se na tenký led velmi ožehavého tématu. A jako rodič musím s myšlenkami autora souhlasit. Dříve jsme po obědě vypadli s partou ven a na večeři nás museli nahánět (a přitom největším průšvihem bylo rozbité okno nebo pusa), dnes mají děti mobily, čipy a bůhví co ještě, aby se neztratily, hlídáme jim facebook, vyháníme je od počítačů a tabletů a zatímco dříve bylo největším trestem "máš domácí vězení", dnes používám "vypnu ti wifi!" Úplně jsme zapomněli na přirozený vývoj dětí, podřizujeme vše moderní technologii a měníme je podle trendu "západní civilizace" než abychom je skutečně "chránili"

12 0
možnosti
JH

Dnes by bylo nejvetším trestem: jdi ven a bez mobilu... ;-D;-D;-D

8 0
možnosti
AF

Pane Ruščáku, ještě vám nikdo neřekl, že existují jistá, na celém světě uznávaná pravidla diskuze pod blogy!

A podle nich a podle nepsaného kodexu blogera - autor článku sice odpovídá na příspěvky diskutujících (chce-li), ale nikdy neznámkuje mínusy, či plusy! To mu nepřísluší, protože je prostě nad věcí! Ale to vy zřejmě nejste!

3 35
možnosti
AF

jak malej harant ;-D

Vsadila bych se, že vám rodiče také nikdy nevysvětlili, že nemusíte mít ve všem pravdu! No jo - nevyrůstal jste ve Francii!

1 23
možnosti
AF

Pane Rusčáku, nevím kde čerpáte své informace o tom, že Francie vychovává své děti jinak, ale zřejmě mě odpovíte v intencích svého příspěvku v diskuzi níže.

Žiji v jižním Německu, do Francie to mám bratru 8 km a mezi naše přátele počítám i hodně rodičů z druhé strany již prakticky neexistující hranice. Dlouhá léta jsem žila i ve Švýcarsku a předtím v Irsku. 

Mohu tedy na základě těchto zkušeností s francozskými a nefrancouzskými rodiči tvrdit, že se jejich výchova dětí prakticky naprosto neliší od výchovy dětí v Německu, Švýcarsku a Irsku (výjimky pochopitelně zohledňuji). Ale vím, že na severu Evropy, například Švédsko je to trochu jiné.

Obávám se spíše, že váš dnešní blog opět směřoval pouze k tomu, abyste se ve svým obvyklých manýrech "rýpnul" do Norska.

3 19
možnosti
AR

Doporučuji Vám vystoupit z Vaší sociální bubliny. Kolik znáte lidí z H.L.M., například? Kolik znáte lidí z nižších společenských vrstev z francouzského venkova? Víte také, že Francie se regionálně poměrně hodně liší? Dejte si do Googlu "French Parenting" a to budete koukat, kolik článků se věnuje tomu, čemu já dnes. Že by náhoda? Konspirace proti Norsku? Ale no tak.

12 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');