Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L98i30b87o12r 87V89a16n44ě14k

9. 10. 2015 12:30

Ještě k tomu, že snad některé skupiny muslimů mají mírumilovnější výklad Koránu.

Je zajímavé, že Prorok prorocky něco o rozdílných skupinách v islámu také psal:

----

4:88 Proč jste utvořili dvě skupiny různého mínění vzhledem k pokrytcům, zatímco sám Bůh je zavrhl za to, co provedli? Chcete vést cestou správnou ty, jimž dal Bůh zbloudit? Jestliže Bůh dal někomu zbloudit, ty pro něj cestu nenalezneš!

4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky

4:90 kromě těch, kteří jsou spojeni s lidem, mezi nímž a vámi jest úmluva, anebo kteří k vám přišli se stísněnými hruděmi z toho, že mají bojovat proti vám nebo proti lidu svému. Kdyby byl Bůh chtěl, byl by jim dal vládu nad vámi a oni by byli proti vám bojovali. Jestliže však se vás straní, aniž s vámi bojovali, a vzdají se vám na milost, pak Bůh vám nedává proti nim žádné oprávnění k boji.

0 2
možnosti
Foto

J46o18z12e80f 43N29o17v96a87k

9. 10. 2015 12:02

Někde na Aftenpostenu jsem četl, že se BV taky používá jako nástroj msty, nějaká idiotská učitelka je volala na norské rodiče, protože si dovolili mít něco proti jejím metodám.

3 0
možnosti
AR

Ano, to je víckrát na sobě nezávisle potvrzený fakt.

7 0
možnosti
Foto

Tak už jsem našel první manipulativní tvrzení: "Norsko má jednu z nejvyšších porodností v Evropě, a opravdu nejde o porodnost muslimských přistěhovalců, jak by mnozí řekli." Trošku to rozvedu: Norsko má porodnost přinejlepším 1,8 resp. 1,86 dětí na ženu, Která nedostačuje ani na prostou obnovu populace a umisťuje je až někde na 130.-150. místo na světě. V Evropě je celá řada zemí, které ji předčí (byť většina těsně), rozhodně mezi ně patří Spojené království, Švédsko, Francie, Irsko, Island, Kosovo... A to vynechávám mezikontinentální státy jako Turecko a Rusko. Navíc: nevím, nakolik muslimové ovlivňují celkovou porodnost v Norsku, ale rozhodně mají dětí víc (přinejmenším 2,6 dětí na ženu). Každopádně není pochyb o tom, že dětí mají Norové příliš málo.

9 0
možnosti
LK

Porodnost 1.8 ale vážně patří v Evropě k nadprůměru.

2 0
možnosti

Jak nemusim teorie autora o rusech, tak tohle ma hlavu a patu

1 0
možnosti
KT

Trošku mimo téma článku, si cením jednoho vašeho důležitého poznatku. V postsocialistických zemích převládl materialismus, je přeceňován vztah k penězům a je mu dávána přednost před všemi dalšími důležitými pohnutkami lidského chování. Zdá se jako bychom zapomněli, že existuje i jiná dokonce silnější motivace. Touha po moci a ovládání, samolibé pocity dobrodějů, dokonce i "obětující se" ženy naplňují člověku jeho ego. Honosné sídlo, Audi, ba i Rolls royce, letadlo nebo jachta brzy zevšední a mezi konkurenty nakonec nijak nevyčnívá. Pocit moci je pak opojný, a co teprve když dostane do ruky nástroj k ovládání osoba neoplývající hmotnými statky.

To je to pravé nebezpečí státních a úředních zásahů a ani kontrolní mechanismy tomu nezabrání. Pokud se to týká dětí je to zásah do nejcitlivějších míst a člověk je pak snáze ovladatelný, proto jsou podobné praktiky přímo zločinem.

11 0
možnosti
AR

V tomhle zcela souhlasím. Ostatně zkušenost se životem v Norsku je pro mě extrémně cenná: zjistil jsem to, co se říká, jako klišé, ale co si člověk neověří, dokud to sám nezkusí - že na penězích opravdu nezáleží a s movitostí nestojí a nepadá svět, ba co dím, dokonce že bohatství neovlivňuje, zda je někdo "vyspělejší", či nikoliv.

6 0
možnosti
JB

J31a62n 25B57u52b97e73n

9. 10. 2015 10:41

Ještě byste taky měl vyvrátit svůj vlastní mýtus, o tom, jak je to skvělý business pro pěstouny, který jste sám vědomě šířil. Udělám to za Vás:

Výše platu pěstounů se různí v závislosti na věku a potřebách dítěte. Úřady sociální ochrany dětí hradí pěstounským rodinám nutné výdaje a zároveň poskytují pěstounským rodičům předem dohodnutý plat. Podle odhadů norského Svazu měst a obcí se tento plat v roce 2013 pohyboval od 12 000 do 15 000 NOK měsíčně. Pěstouni, u nichž pobývá dítě déle než tři měsíce, mají nárok na přídavek ve výši 970 NOK měsíčně. Průměrný měsíční plat v Norsku v roce 2013 byl 40 700 NOK.

1 6
možnosti
AR

Nejsem si vědom toho, že bych šířil tento mýtus. Můžete mě, prosím, citovat?

0 0
možnosti
ZB

Děkuji za objektivní informace.Je hodně smutné,že v Česku to vždy sklouzne k polofanatické hysterii,plné lží a nesmyslností.To se týká nejen tohoto případu,ale i uprchlické krize.Na místo racionální diskuze a objektivních informací jen hysterie a hromada nesmyslností a lží.Jako kdybychom potřebovali stále někoho nenávidět...

5 4
možnosti
KT

Když zavládnou vypjaté emoce, bývá to často k neprospěchu problému. Ono ale nejde tolik o nenávist, když se však něco dotýká dětí a nám vlastního způsobu života, stává se přecitlivělým téměř každý .

3 0
možnosti
Foto

Vyborne, takovehle clanky jsou potreba.

2 0
možnosti
Foto

Super, v rámci objektivity jste udělal to nejlepší...R^

4 0
možnosti
ZB

Měla by jste si z pana autora vzít příklad,ve Vašim snažení přebíráte jen nenávistnou mytologii proti uprchlíkům...

1 5
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');