Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŘV

Ona ja především vůbec děsivá a zvrácená představa, že život uvnitř rodiny by měl být svázaný nějakými normami a představami státu. Dokud rodiče dítě nijakým zcela zjevným způsobem nepoškozují a ve škole normálně prospívá, tak ať si to doma rodina zařídí, jak jim vyhovuje.

11 0
možnosti
JJ

J26a51n 38J11e19n32i64c

2. 10. 2015 11:50

Moje řeč, tím jsme každý individualita. Ale víte, jak takto nevypočitatelní jedinci dělají starosti politikům? Jak jinak si vysvětlit, že mají tu drzost vykládat nám, jak bychom se měli doma chovat?

2 0
možnosti
Foto

Je třeba si uvědomit jednu věc. Děti ubývá. Plodných lidí ubývá. Když to řeknu materialisticky: Kvalitního dětského matroše ubývá. A jak by řekl kolega Adam Smith (který je často mylně interpretován): kde je nabídka, musí být i poptávka, neviditelná ruka trhu (jinak řečeno Bůh) to zařídí.

4 0
možnosti
PH

Je dobře, že norský soudní znalec napsal ten článek, který jste přeložil. Je dobře, že poukazuje na to, že tak špatná práce jednoho člověka může mít fatální následky a že tak to v Norsku nemá být. Předpokládám, že autor,  coby soudní znalec v oboru psychologie, je často přítomen takových soudních jednání. Ale vy nám tu předkládáte článek opět s úžasně zevšeobecňujícím nadpisem, že tak se to děje, jako by to bylo pravidlo. Je to, jako kdyby původní článek byl o tom, jak někdo vstoupil do křižovatky na zelenou a přejelo ho auto. Selhání jedince, bohužel. A vy nám spěšně dodáte článek s nadpisem: V Norsku, když půjdete na zelenou, tak vás přejede auto.

Předpokládám, že další článek, který přeložíte, nebude zpráva o nejnovějším studii Bufdir, ze které vyplývá, že 8 z 10-ti rodin, o které se norská sociálka zajímala a prošly  podpůrnými opatřeními, jsou s touto pomoci spokojeny.

http://www.bufdir.no/Aktuelt/Atte_av_ti_opplever_barnevernet_som_en_hjelper/

3 4
možnosti
AR

BV není ani mobilní operátor, ani banka, aby stačilo, že jeden z pěti zákazníků je nespokojených (a to ani u toho mobilního operátora by nebyl nejlepší výsledek). BV musí fungovat tak, že se OBČAS stane nějaký omyl, ale v 99 % případů konají správně a profesionálně. Kdo nekoná profesionálně a udělá chybu, musí být vyhozen, což se neděje. Můj názor znáte: mělo-li by se zabránit týrání nějakého dítěte v rodině za cenu justičního omylu v jiném případě, pak nemá smysl týranému pomáhat. Ano, je potřeba, aby týraných dětí bylo co nejméně, ale ne za cenu dalších - nevinných - poškozených.

5 0
možnosti
Foto

Nechce se mi věřit, že je něco takového v demokratickém státě možné. Jen doufám, že norští poradci neovlivní paní Marksovou, aby něco podobného zavedla i nás.

8 0
možnosti
AR

1) možné to je, 2) už zavádí, z toho, co vím.

7 1
možnosti
IC

Ta instituce ma dětem pomáhat, misto toho jim způsobuje trauma na cely život . To v tom Norsku nikdo odpovědný nevidí ???

6 0
možnosti
JC

Skutečně děsivé.

1 0
možnosti
BO

Naprosto souhlasím s autorem, a to nám paní ministryně Marksová-Tominová spolu s ministryní Kateřinou Valachovou tento norský systém zavádí u nás. Máme tu norské poradce a je to financováno norskými fondy. Proto se ruší Klokánky, a nejsou na ně peníze, protože u nás vznikl institut profesionálních pěstounů, a ti prostě potřebují děti. Až bude málo dětí v ústavech, tak se rozjede podobný byznys jako v Norsku i u nás. Tam je údajně možné děti dávat do pěstounské péče téměř na objednávku.

16 2
možnosti
JT

Podle vasi logiky, mi reknete proc jsou deti ted v ustavech a klokancich? Tam potrebuje deti kdo - zamestnanci? Prof.pestouni maji penize i kdyz dite nemaji, takze vase logika opet nesedi!

2 1
možnosti
MV

Z takovéhle země bych vypadl, jako kdyby mi za patami hořelo. Je tohle vůbec možné?

Ten strach rodičů, kterým se domů nakýbluje takovýhle "psycholog" a jedním tahem pera jim může odebrat dítě, to musí být naprosto příšerné.

Podobný strach jsem snad viděl jen ve filmu při perzekuci rodin nacistickou či komunistickou diktaturou.

15 0
možnosti
BO

Naprosto souhlasím a to nám paní ministryně Marksová-Tominová spolu s ministryní Kateřinou Valachovou tento norský systém zavádí u nás. Máme tu norské poradce a je to financováno norskými fondy. Proto se ruší Klokánky, a nejsou na ně peníze, protože u nás vznikl institut profesionálních pěstounů, a ti prostě potřebují děti. Až bude málo dětí v ústavech, tak se rozjede podobný byznys jako v Norsku i u nás. Tam je údajně možné děti dávat do pěstounské péče téměř na objednávku.

3 1
možnosti
RK

Takhle to vypada, kdyz se stat domniva, ze vlastni kazdou lidskou dusi a ovcanum je to jedno. :-/

2 0
možnosti
RP

Mě to nepřijde, že by se ten znalec mýlil. On prostě CHCE odebrat dítě. A je mu jedno jak a komu. Asi je placený od kusu a nesplnil kvótu.

14 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');