Diskuse

Proč dává Západ od Sýrie ruce pryč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a68n 88R92á24ž

19. 9. 2015 13:51

Je silně zavádějící pro poker imperiálních velmocí, který hrají na Blízkém východě, používat označení "západ" a zároveň hovořit o NATO.

Arabsky islámský svět je civilizačním myšlením na úrovni křesťanského středověku. Tedy v období, kdy v Evropě plála naplno třicetiletá válka a v Británii války klanové. V tom období jedině silný autoritativní vládce s velmi nevybíravými prvky vlády, byl schopen udržet ve své zemí mír a zabránit klínovým válkám. Příklad: Kdyby nebylo nesmlouvavého postupu Olivera Cromwela, pozdějšího Lorda protektora, zejména proti Skotsku, Irsku i ambiciózní šlechtě Anglické, rozpadla by se Británie v náboženských a klanových válkách. On právě svým nekompromisním postupem proti všem rebelům připravil podmínky pro vznik britského impéria a konečný vnitrobritský mír i demokratickou konstituční monarchii..

Británie může za to, že dosáhla své velikosti, jen děkovat, že se do jejího vývoje nepletly humanitární organizace, OSN, NATO a bruselští i washingtonští věrozvěstové.

0 0
možnosti

R^Popsal jste situaci velmi výstižně. Západ by se "musel vzdát Ukrajiny", aby byl v oblasti klid. Takže lepší jsou tisíce mrtvých a nekonečná krutost než jakýsi pochybný "strategický zájem", který je a bude nadále dalším ohniskem sváru v budoucnosti

0 0
možnosti

J24a53n 16R20á58ž

19. 9. 2015 14:00

Západ už se Ukrajiny vzdal. Poslední vývoj to jasně ukazuje. Krym je definitivně Ruský a o východ se jen licituje, jak velkou automii bude mít.

A tak se opět potvrdilo, že není dobře být se "západem" nepřítel, ale horší je být západem opuštěný přítel. Poznali jsme to my v Mnichově, poznali to proameričtí Vietnamci, poznali to Iráčané i Afgánci a doplatí na to všichni občané států, jejichž vlády se nedrží důsledně národních zájmů svých států, jako ta Ukrajinská.

1 0
možnosti

M88i57l93a32n 89R92a53d98e36k

18. 9. 2015 17:39

USA uz jsou uondani stallymi boji ktere nevedou NIKAM. Z Iraku se stahli po absolutnim vitezstvi, nastolili demokracii - volby.....a jeee. 

Z Afghanistanu celkem vzsto uz take, tam nedokazal nikdy nikdo nic, a je to nepocetny a chudy narod. Ani SSSR nic.

A uz si uvedomui ze nekde to vyhraji, a pak se to sroti znovu za rohem a jedeme v tom dal. Zpacifikuji Syrii, a bude to vedle. Ani Putinovi se to nepodari.

Vybombarduji IS, a pujdou o dum dal. Muslimu je cca tretina sveta, proti tomu nelze uz nic podniknout. Leda ubranit Evropu od muslimskych najezdniku, dnes zvanych uprchlici. Ale k tomu se lemplovsti evropane nemaji.

0 0
možnosti

J38a52r63a 73R76a81n64k

18. 9. 2015 21:16

USA to ma zakazane, nevite nic o rusko-cinskem vetu8-o8-o8-o

0 0
možnosti

Klasická patová situace. R^

1 0
možnosti

Turky je třeba konečně už z Evropy vyhnat a úžiny rozdělit mezi Řeky a Bulhary. A samozřejmě vytvořit Kurdistán, který bude Turky a Araby hlídat.

1 1
možnosti

I kdyby se na to spojila americká, polská a řecká armáda, což jsou tři největší armády NATO, pomineme-li Turecko, tak by to bylo nesmírně nerealistické.

1 0
možnosti

A46l68e36x 88G84r77e25g86o42r

18. 9. 2015 11:07

Andreji, neblázněte.

Právě jste přesně popsal naše dvojaké chování, pro které nás ostatní nějak nemají rádi. Tím nás , myslím naši euroatlantickou civilizaci.

Proč myslíte, že by rozepře z Tureckem znamenala ohrožení Bulharska a Rumunska? Na Ukrajinu se neptám už vůbec.

Rusko je podle Vás stát, který ohrožuje vojensky své sousedy? Všiml jste si, že ruská armáda má momentálně jen obranný charakter ? Její zásadní zbraně jsou PVO a letectvo, protože si uvědomuje, že nesmí ztratit svůj vzdušný prostor ? A na to aby byla schopná vést jakoukoliv zásadní invazi prostě dnes nemá jak techniku tak peníze? A tento stav by trval ještě mnoho desetiletí, pokud by se rozhodli to změnit.

Ostatně , ani NATO není schopno dobít a dlouhodobě obsadit a spravovat ani to Turecko, natož pak Rusko.

Problém Sýrie, Kurdů , Turecka a ostatních enkláv na blízkém východě je jinde. A kupodivu ,zase za něj můžeme z velké části my. Tedy západní Evropa.

0 5
možnosti

Protože Erdogan je pomstychtivý člověk a byl by schopný NATO uzavřít možnosti plavby vojenským lodím skrze Bospor a Dardanely, což by podstatně zhoršilo obranyschopnost Bulharska a Rumunska. Ostatně jeho zdráhání se při dovolení spojencům používat vojenská letiště v Turecku v tomto ohledu lecčemu nasvědčují.

0 0
možnosti

Islámský stát je to nejhorší. Dám vám paralelu. Roosevelt a Churchill se spojili se Stalinem proti Hitlerovi. Roosevelt i Churchill věděli, že Stalin je krutovládce. :-P

1 0
možnosti

J36a23n 26R73á12ž

19. 9. 2015 14:24

Roosevelt i Churchill byli politikové rázní a pragmatičtí. Kdyby byli tehdy u moci v Británii místo Churchilla politikové jako je Merkel a v USA místo Roosevelta Obama, tak je dosud v Evropě Gross Deutsches reich od Calais až po Magnitogorsk.

0 0
možnosti

Jak o tech asadovych zverstev vite, kdyz to tak dobre taji ? Neprozradil Vam to nahodou nekdo z jeho nepratel ?

3 3
možnosti

J10a32r96a 79R14a39n35k

18. 9. 2015 21:21

Pane Tachovsky, on uz jeho tatik se dopoustel peknych zverstev v 80. letech, jiz tehdy byl 100.000 exodus:-/

0 0
možnosti