Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to vypadá, že hospodářství není závislé až tak na existenci ne-socialismu, stejně jako možná není přímo závislé ani na demokracii, přihlédneme-li k tempu, jakým se rozvíjí Čína.

0 0
možnosti

P28a58v40e32l 14M20a72r84e67k

16. 9. 2015 23:08

Můžu se zeptat autora, kde sebral buď svůj subjektivní názor, nebo psanou informaci o tom, že  jsou Dánové nejšťastnější národ na světě? 

Z mého pohledu je tento názor naprosto nesmyslný a zcestný, a jenom by mne zajímalo, zdali to autor napsal, protože se mu to hodilo do dlouhé filozofie jeho blogu, nebo že je skutečně tak naivní, že to opsal z nějakého výzkumu nějaké univerzity.

Docela dost informací o Dánsku je v pořádku, některé jsou trochu vytrženy z kontextu, ale o povaze Dánů takhle píšou většinou lidé, kteří poznali Dány na krátkodobém turistickém nebo pracovním pobytu.

0 0
možnosti

R^ Mám ráda vaše články i Dánsko :-).

1 0
možnosti

J16a28r25a 12R19a20n30k

15. 9. 2015 20:53

Vynikajici clanek, 11.9. jsem sledovala (muj oblibeny) na HBO shw s Bill Maher, krome jinych tam byl Moynihan, ktery v podstate rikal o Danech to same, co zde pisete, navic mam danske pratele a idvali jsme se spolecne. Nevim, jestli muzete stahnout hodinovy program, stoji to skutecne za to, zde je jen kratka ukazka:

http://www.mediaite.com/tv/bill-maher-concerned-about-muslim-refugees-making-europe-less-moderate-and-tolerant/

3 0
možnosti

J73a12n 27R66á84ž

15. 9. 2015 16:47

Dánsko je socialistická země, kde hospodářství i demokracie navzdory socialismu kupodivu funguje.

0 0
možnosti

Sleduji anglické zprávy BBC a moc mě zarazilo, jak ošklivě tam o Maďarsku mluví. Na to jak je to malá a relativně chudá země, myslím, že to zvládají velice dobře. Jobbik byl udržen na uzdě, o migranty se snaží postarat. Policie se  ze všech sil snaží situaci neeskalovat. Ty blchy, co média předvádí jsou stejné jako u Řecka a o Řecku nikdo špatně nemluví.

Také chci poznamenat, že já maďarsky umím. A tak můžu ,autore, k Viktorovi Orbánovi říct jen tolik, že býval to velice chytrý a nadšený mladý muž.A v jistém smyslu Vy i já bychom měli být vděčni hnutí Fidesz, protože to byla první vlašťovka svobodné politické strany ve Střední Evropě. V čase, když v ČSSR pořád byla linie hodně tvrdá. Chytrý je i nyní, nazývat ho tlučhubou není fér. Kde se rozcházíme ( on a já) je fakt, že Orbán přestal věřit v demokratická řešení, protože mu přijdou pomalé a nejisté. Je to častá chyba chytrých lidí, bohužel . Viktora Orbána lze nazvat mnohým - ale tlučhuba rozhodně není.

V situaci s tisícemi uprchlíků přibývajích každý den na území Maďarska musím říct, že smekám, že se daří zabraňovat střetům a excesům.

3 0
možnosti

Ale ano, asi s Vámi souhlasím. Já si Viktora Orbána také pamatuji z jeho mladších let a býval to dobrý politik, ale právě jeho nadšení pro "suverénní demokracii" a změny ústavy mi na něm vadí. Jinak plný souhlas s tím, jak to Maďaři zvládají; kdo ví, jak bychom to zvládli my. A to, že se do Maďarska takhle hrozně naváží anglický tisk, je veskrze pokrytecké, protože UK se nechová o moc lépe - viz Calais, akorát má ten luxus, že se moře nedá tak snadno přeplavat.

1 0
možnosti

Já jsem si tedy nikdy zaostalý nepřipadal.

Naopak jsem se vícekrát setkal se "západoevropany", kteří mi tedy zaostalí připadali velice.

0 0
možnosti

Měl bych dotaz. Nevíte, jak včera (14.9.) hlasovalo Dánsko o kvótách? Píše se, že proti byly jen země V4 + Rumunsko. Pokud dánský ministr hlasoval pro, nebyl v tom případě v rozporu s převažujícím postojem veřejnosti?

0 0
možnosti

Dánsko má výjimku, kterou si vyjednalo, nemusí přijímat ani jednoho, a pokud vím, ani nechce.

1 0
možnosti

Přece jen je mezi Českem a Dánskem rozdíl.Jak jsem se dočetl,je v Dánsku 5 procent obyvatel muslimu a další uprchlíky přijímá.Je v Dánsku nějaká islámobijecká strana a jakou má podporu?Dánsko jen dokazuje,že i za přítomnosti 5 procent populace z jiné kultury si lze bez problému udržet tu svou....Díky za zajímavý článek.Karma.Nakonec hloupá otázka,uřezávají muslimové v Dánsku mistním obyvatelum hlavy....?;-)

0 0
možnosti

Ano, v DK je jedna velmi islamobijecká strana (a xenofobní strana obecně), jmenuje se Dansk Folkeparti a má podle posledních průzkumů 21,3 % podpory. Minulé volby do Evropského parlamentu dokonce vyhrála.

2 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');