Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Jsem zvědavý na reakci autora.

0 0
možnosti
MM

Vy jste ještě nezjistil, že neprchali z Kobaně, ale z Turecka, kde rodina měla tři roky bydlení a práci a že důvodem plavby byla ekonomická migrace? Vy jste nepochopil, že mrtvolka toho nebohého chlapečka byla zcela hnusně zneužita k propagandě?

0 0
možnosti

Smrt tohoto malého chlapce, jeho matky a bratra je smutná událost. Nic to ale nemění na faktu, že rodina měla určitě možnost koupit a použít záchranné vesty při cestě tímto člunem přes moře. Za děti mají v první řadě odpovědnost jeho rodiče.

2 0
možnosti
MV

prominte, ale vydirate stejne, jako vydira ona fotografie

ano, lidem se ma pomáhat, ale lide by se nemeli byt k pomoci tlaceni vydiranim - coz tady se evidentne deje

navíc, a o tom jsem presvedceny, bude pro uprchliky z tohoto konce světa opravdu velmi tezke se asimilovat v zemich, kam miri - vim, ze utikaji před valkou a vrazdenim, ale do zemi Perského zalivu to mají blize nejen vzdalenosti, ale i naturelem...proc je, hergot, země PZ neprijimaji? Proc nemiri tam?.... Kdybych ja, jako Evropan utikal před valkou, miril bych do země, která je absolutne - od nabozenství po styl života rozdilna od me rodne???? zazivam jako dospely poprvé strach, obavu. a opravdu nechci zit v zemi a casti Země, která se vytvářela staleti, se strachem jen kvůli tomu, ze nebudu povazovanej za humanistu, když reknu "ne" tomu vsemu, co se ted deje

3 0
možnosti
AR

Proč? Co třeba proto, že ty země perského zálivu vytvořily, financují a podporují to zlo, před kterým dotyční utíkají?

0 0
možnosti
Foto

Díky a karma. Krásně napsáno. R^

1 1
možnosti
OF

Soudruzi, vy jste ale hyeny. Stydím se za vás.Rv

1 1
možnosti
ŠM

Andy, ale v Turecku válka není, nikdo tam na ně nestřílel..platil pašerákům, chtěl zaplatit víc..mohl za ty peníze koupit rodině plovací vesty..ale neudělal to..jestliže u nich o všem rozhoduje otec,jako hlava rodiny, pak si za smrt své rodiny,může ten otec sám... s tím nenaděláme nic my a ani Evropa! Pakliže tyhle emotivní články mají v lidech u nás vzbudit soucit,jsou psány "blbě"... Lidi tady myslí na sebe a není se jim proč divit. V migrantech není ani kouska pokory, jen si diktují... na tohle nejsme zvyklí..a zvykat si na to nechceme, jen jsme líní něco dělat hned, ale pak nás zvedne i ta pověstná kapka a bude zle...a nikdo to nezastaví...bohužel...:-/

10 0
možnosti
MS

Přesně, to rizíko nesl hlavně otec, když se s dětmi pustil v malém člunu na neklidné moře.

2 0
možnosti
RK

Pane Ruščáku, s velkou oblibou čtu Vaše články, naprostá většina z nich mě obahucuje a jsem rád, že je píšete.

Co se týče tohoto článku, je jistě pozitivní zmínit okolnosti tohoto případu. Na druhou stranu nemám dojem, že by kdokoli měl být povinnost truchlit a slzet, nebo být povinný pomáhát jenom právě proto. Na světě se dějí tisíce tragedii a úmrtí denně, mnohe za podobně nablahých okolností, nebo třeba ještě horších. Co se týče různého druhu pomoci a podpory, Češi jsou velmi ochotní pomáhat. Myslím, že se článek snaží trochu citově vydírat všechny normální lidi, kteří pomáhají třeba někde jinde a když to vyjádřím (nikoli cynicky, ale) racionálně, není v jejich moci truchlit pro každé mrtvé dítě, nebo si jeho smrt brát osobně. A domnívám se, že není ani správné to po nich chtít.

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');