Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Nemyslím, že v situaci, v jaké dnešní svět je, má smysl hledat rozlišení mezi agresivními a neagresivními muslimy a pitvat jejich náboženství. Není čas hádat se o slovíčka. Je třeba zabezpečit prostor EU před potenciálními hrozbami a protože nelze jednotlivce v davu objevit, měly by se vnější hranice uzavřít a tvrdě kontrolovat a prověřovat vstup.Bezpečnostní politika je základ udržení míru a prosperity v zemích EU. Pomáhat jen finančně a pokud ani bohaté arabské země nechtějí přijmout migranty, nechápu, proč by Evropa ,která prošla krizí, neměla právo rozhodovat o tom, komu dovolí překročit své hranice. Jsme svědky otupení společnosti a hrůzné činy, které IS provádí nějak příliš lehce vstřepáváme v domnění, že se nás netýkají. ALE TÝKAJÍ !

5 2
možnosti
JS

ten Konvicka ale ma pravdu. Tady Cameron vyhlasuje 5-lety akcni plan boje proti islamskemu fundamentalismu:

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/islamismus-je-jako-fasismus-rekl-cameron-a-zavelel-k-boji/r~4cb81e942eba11e5ae1b002590604f2e/

- vite proc my takove plany vyhlasovat nemusime? Protoze tady temer zadni muslimove nejsou. Az tady muslimove budou, prijdou i problemy s islamskym fundamentalismem. Je jedno, ze vetsina muslimu je mirumilovna. Nepochybne i vetsina muslimu v iraku a syrii je mirumilovna a valku si nepreje, ale je jim to k nicemu. Nikdo nechce 1,6 miliardy muslimu vyhladit. Ale at si hospodari jak umi, u nich doma, ne v evrope. K tomuto tematu doporucuju shlednout toto video, pani vi o cem mluvi:

https://www.youtube.com/watch?v=YDiWa9LiCjw&feature=share

8 0
možnosti
JM

Nemá. Problematická je každá větší menšina. Řekněme víc než 3%.

0 1
možnosti
MK

Víte Andreji, ono je to jednoduché. V oblastech, kde je islám zvykovou záležitostí.....Děda i táta byl muslim, tak tam moc problém není. Být muslimem je zvykovou záležitostí. Něco jako u křesťanů, jsem křesťan, protože jsem pokřtěný. Takže více než na islám je dáván důraz na rodové či kmenové zvyky. V Africe to je vidět například u Berberů anebo Tuaregů. Jsou to muslimové, nenávidíc arabské okupanty. Podobné to je s Vámi uvedenými Peršany. Je zajímavé, že u nich je pořád živé období před islámem a příchodem Arabů. 

A teď. Všimněte si, že většina islámských teroristů měla vysokoškolské vzdělání a byli , jsou, znalí Koránu a islámské tradice. To je docela dobré vodítko, nemyslíte?

7 0
možnosti
AR

Jenže zase pak máte někoho, jako je ajatolláh Chameneí, o kterém se dá říct leccos, je to hodně, hodně konzervativní člověk, nemá rád sekularismus, liberalismus a Ameriku, ale přesto to není člověk, co by obhajoval, aby se někdo šel někam odpálit, někomu uřezávat hlavu, či konvertoval někoho k islámu násilím. Vodítko: v Íránu je dodnes živé zoroastriánství, což je něco podobného, jako kdyby byly v dnešní Evropě původní komunity, které by věřily na Dia. A propos, víte, jak probíhala christianizace Skandinávie? ISIL by se mohl učit - a také to nevypovídá moc o křesťanství.

1 0
možnosti
KC

Varuji před nadšením některých čtenářů o možnostech žít v klidu vedle islámu. Islám má více tváří, ale jen jeden důsledek - ovládnout svět a vnutit mu svoji představu o štěstí. To je gro 90 % snahy islámu. Nevím, za koho kope autor, ale byl bych k řadě jeho vývodů kritičtější a ostražitější. Na několika řádcích nelze vést diskuzi k tomuto materiálu, jen varuji čtenáře před opojením a v některých případech až naivitou.

9 2
možnosti
Foto

M95a18r33t58i64n 96Š60i56k

24. 7. 2015 18:05

Nemyslím si, že se zde někdo cítí opojen. Spíše to vypadá, že to vy se cítíte býti dostatečně vyděšený, proto máte potřebu varovat všechny okolo sebe. Zkuste napsat něco více konkrétního, např.jak Indonésie, která má prokazatelně nejvíce muslimů tohoto světa, chce ovládnout svět a vnutit mu svou představu o štěstí. Děkuji předem.

3 1
možnosti
Foto

M58a60r82t65i35n 97Š79i15k

24. 7. 2015 17:34

Výborný článek, za který děkuji. Bohužel, pro většinu společnosti úplně zbytečný. Dnes je většina  především vyděšená, mediálně patřičně nasměrovaná a sama sebe ještě dostatečně mentálně masírující přes sociální sítě. Měl bych pro vás námět pro další článek, přesněji, uvítal bych, kdybyste napsal něco o Indonesii, kde žije asi 13% všech světových muslimů, což je nejpočetnější muslimská komunita světa. Jinak znovu děkuji za příspěvek k tomu, aby nikdo, t.j.ani muslimové, nebyli házeni do jednoho pytle. Chápu ovšem, že mnohem jednodušší je se "spravedlivě rozhořčit" na sociálních sítích nebo v diskusích, než se hlouběji zajímat o podstatu,o rozdíly mezi Syřany, Iránci a třeba Saudy, Turky nebo Katařany a právě zrovna i Indonésany. Přitom žijeme v informační době a informace jsou snadno dostupné všem. V tom strachu a vyděšení, je však většina prostě nechce slyšet a hlavně vnímat. Bohužel, raději se uzavíráme do svých mantinelů, je to mnohem pohodlnější....

3 2
možnosti
JS

a kolik % z tech muslimskych imigrantu, kteri zaplavuji evropu jsou indonesani? :-P

3 1
možnosti
MR

M57i21l33a72n 67R36a53d38e97k

24. 7. 2015 17:07

a jeste poznamcicka - proc muslimske zeme jsou tak islamofobni a tyto utecence nechteji? Z lakomosti to neni, davaji miliardy, ale drzi si je od tela.Vi proc.

8 0
možnosti
JH

J43a55n 82H14l18e54d45í47k

24. 7. 2015 17:18

protože náklady na negramotné stamiliony jsou mnohem vyšší, když přilezou s celou 25 člennou rodinou. Raděj pošlou pytel těstovin.

6 0
možnosti
MR

M84i28l67a16n 21R64a30d41e17k

24. 7. 2015 17:04

To mate tezke, jak meli drive rozlisovat mezi hodnym Nemcem a nackem? A dodavam ze ne vsichni nackove byli vrahouni, ani se na tom svinstvu nepodileli. Jak rozlisovat hodne sovety? Ani vsichni bolsevici nebyli zlocinci.

Ale kdyz na nekoho zatlaci, a ten muslim (bolsevik, nacek) vi ceho jsou jejich souverci schopni, i ten nejmirumilovnejsi - treba Palestinec - vas odpraskne pokud mu to naridi, protoze se ridi vselidskym - nejdriv ja, moje rodina - a pak vsichni ostatni.

Kdo neuposlechne, ten si to odkasle. Tak ted radte.

7 0
možnosti
OK

Hezká a zajímavá informace. Ale to, co mne mimořádně zajímá a z čeho mám velký strach, je fakt, že zatím přišlo do Evropy cca "oficiálních " 70 000 utečenců ( ve skutečnosti jich bude více a přichází další). Když budu skromný a odhadnu, že s nimi přišlo 1% = 700 islamistů, kteří vytvoří buňky ( a zase budu skromný) se 2 novými členy, je to 2100 teroristů. To už "docela" slušná síla, nemyslíte ? Takže z hlediska největšího nebezpečí pro naši civilizaci je to Vaše dlouhé povídání na dvě  věci, s prominutím, na h...o a na nic. Pardon, ještě jedna, předvedl jste nám Vaše znalosti.

9 0
možnosti
JH

J70a80n 83H45l56e13d41í60k

24. 7. 2015 16:30

abych to dlouhé vysvětlování zkrátil na současnost, velmi slušný a pracovitý muslím, je-li osloven partou muslímských kamarádů a je mu zadán nečekaný úkol, ani vteřinu nezaváhá a povel vyplní. Ještě se nestalo, že by se jeden  vzepřel

8 0
možnosti
JS

Vy se pokoušíte v islámu najít "dobré" směry, které nás mají přimět k tomu, abychom takříkajíc nelámali hůl nad celým islámem. Jenže u jakéhokoli náboženství je podstatná především celková koncepce a nikoli drobné vnitřní diference. Podstatná část Koránu je popisem mučení, které čeká na nevěřící v pekle. Alláh v Koránu mučí nevěřící hladem, žízní, ohněm a stahuje je z kůže: "…a kdykoli vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili" – to znamená, že toto mučení Allah opakuje donekonečna. Právě tento "Bůh" je podstatou koncepce islámu.

V jednom ze svých příspěvků píšete, cituji: "člověk v něm (Koránu) musí hledat interpretace". Problém je v tom, že interpretovat Korán není možné bez osoby Muhammada. Pokud si někdo není jist, co znamená "Allahův soud", stačí si jen zjistit, co tímto výrazem nazýval sám Muhammad. Soud, který sám Allah vyhlásil za sedmým nebem, byla například hromadná poprava medínských Židů (asi sedm set osob), kterou Muhammad nařídil roku 627. Když Korán hovoří o bloudících, kteří následují básníky, musíme si uvědomit, že Muhammad jich několik nechal zabít. Prostě Korán nelze od osoby Muhammada oddělit. Minoritní směry islámu, které to dělají, nemohou nikdy získat pozici autentického islámu.

Negramotnost v muslimských zemích dosahuje desítek procent. To znamená, že podstatná část muslimů se do islámu narodí. Nevnímají ho jako volbu životní filozofie a víry, ale jako všudypřítomné společenské prostředí. Všiměte si, že ti největší islámští radikálové a teroristé nejsou žádní primitivové. Jsou to vzdělaní lidé, kteří mají islám takříkajíc v malíčku. Věroučný příklon k autentickému islámu nevede k alevitům, ale k tomu, co dnes označujeme slovem islamismus.

Má smysl hledat v kanibalistickém náboženství nějaké "dobré věci", abychom mohli náboženský kanibalismus zachovat jako životní koncepci? Ne. Má smysl hledat v nacismu nějaké dobré věci, aby zůstal nacismus zachován jako životní filozofie? Ne. Proč se o to samé pokoušet v islámu?

18 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');