Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P28a72v46e98l 90D85u13d46r

23. 7. 2015 22:39

Ještě je třeba dodat, kolik lidí připraví o život ten islamismus. Nacismus 50 miliónů, komunismus 300 a islamismus? Že by půl miliardy?

0 0
možnosti
JR

J87a95r74a 48R57a43n35k

22. 7. 2015 20:32

Skvely blog, vnimam celou situaci presne takR^

1 1
možnosti
MR

M55i82l60a89n 79R47a61d14e77k

22. 7. 2015 17:51

karma, a kez byste mel pravdu. Ze padne ISIS, Al kaida, je mozne. Ted je ale otazka zda nepovstane neco horsiho, jako pokazde kdyz se tam v islamu zvitezi. Ono totiz nase nabozenstvi bez boha, komunismus a nacismus moc nevydrzi, jelikoz ukazuje svoje nebe a peklo zde na zemi, a rychle to omrzi, casem i ty nahore, jak se to stalo v SSSR, o Cine nemluve.

Ale tam kde se rozvlacne baji o raji a nebi, a nikdo nemuze rict - byl jsem tam a je to lez - tam to trva strasne dlouho.

 Viz krestanstvi, ktere prislo po starovekem Rimu. Staleti tmarstvi a srabu. Problem je ze se Evropa MUZE zislamizovat, nebylo by to poprve co zmeni nabozenstvi a tudiz civilizaci, a ze by ten temny stredovek prisel, to si piste.

0 0
možnosti
LS

"Pokud jde o Islámský stát, je obviňován z genocidy, ničení kulturních památek a sadistické krutosti. Pravidelně nás zásobuje videi se zločiny, jichž se dopouští, čímž v nás vyvolává děs. IS to ví, a proto to dělá, a právě proto bychom se na ta videa neměli koukat – ostatně jsem toho názoru, že kdo se dívá na videa vražd od IS či kdo je sdílí (že, novináři), se dopouští stejného amorálního skutku, jako ten, kdo se kouká na, či sdílí, dětské porno. Jistě, sám tím přímo dítěti neubližuje, ale fakt, že danému videu vytváří sledovanost, motivuje jeho tvůrce k vytváření nových. Nechceme-li tedy, aby IS uřezával lidem hlavy na kameru, nedívejme se na ta videa, nepublikujme je a nesdílejme je!"

Tento odstavec jasně ukazuje autorovu velkou naivitu, s jakou pohlíží na fenomén islámského fanatismu. Takže, když  my se nebudeme dívat na ta hnusná videa, tak oni muslimové je přestanou natáčet? To se na ně přestane dívat i těch 15-20% bohabojných radikálních muslimů, pro které jsou tato videa hlavně určena? Určena proto, aby se přidali další pravověrní k IS. To je prostě jednoduchost uvažování, ale s realitou se toto myšlení jaksi míjí. To si autor vážně myslí, že tato propaganda je určena výhradně a pouze jen pro nás, tzv. nevěřící? To je směšné.

3 0
možnosti
JJ

J67a82n 66J60e38n81i35c

22. 7. 2015 16:22

Zajímavé téma a rád jsem si to přečetl. Stalin a rusáci vůbec dost věcí z války i poprav dokumentovali. Stejně tak Němci. Jen si nemyslím, že by používali k zabíjení zajatců horší způsoby než IS. Pořád mi v tom co píšete něco nehraje, ale nedokážu přesně říct co. Především Rusáci měli problém s množstvím lidí, které potřebovali popravit po revoluci, takže to spíše připomínalo jatka a zacházení jak s dobytkem...

Ale jako téma o tom, co bude až padne IS je to velmi zajímavé. Akorát bych nesouhlasil s názorem na konci. Myslím si, že to jestli někdo přijme za partnery představitelé IS bude především záležet na tom, k čemu se přihlásí a jak budou důvěryhodni. A to jinak než skutky dokázat nejde.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Ruščáku, Vaše úvaha je velice zajímavá, nicméně si dovolím Vás upozornit na hluboké kulturní rozdíly a taktéž rozdíly ve vnímání spravedlnosti a problém nastolení funkčního soudnictví a policie po zhroucení podobných režimů. Dovoluji si předvídat, že to, co v Iráku/Sýrii nastane po zhroucení IS nebude ani zdaleka připomínat civilizovaný "norimberský proces". Pokud se podíváte na věci očima iráckého šíity/Kurda/křesťana/jazída, jemuž soused, který se přidal k IS rodinu zmasakroval, sestru unesl, děti znásilnil a dům vyraboval, po pádu tohoto "režimu" nebude čekat, až přijde nějaká "spravedlnost" státu, který nebyl schopný udržet území, kde dotyčný šíita/Kurd/křesťan/jazíd bydlel. Pokud ten bývalý příslušník IS neuteče první lodí minimálně na Pitcairnovy ostrovy, šíita/Kurd/křesťan/jazíd si ho s největší pravděpodobností najde a nenechá dvě jeho kosti shnít pohromadě. I proto, že vnímání smrti (oko za oko), pomsty, rodinné cti (něčeho, čemu říkají gheyrat nebo naamoos), můžeme také říci povinností spojených s mužností, je někde úplně jinde než u Evropanů.

Ještě si dovolím nadhodit svoji teorii, že po násilné a krvavé islamizaci nábožensky vlažných obyvatel, alespoň v některých oblastech nastane deislamizace a sekularizace dána znechucením (v šíitském Íránu se skrytě děje už desetiletí a potkáte tam více ateistů než v jiných blízkovýchodních zemích).

4 0
možnosti
AR

S tou sekularizací Íránu po zavedení teokracie souhlasím, ostatně je to vidět na spoustě věcí - to, co nosí Peršanky na sobě rozhodně nepřipomíná zahalování, které má zastínit ženskou krásu, jako je tomu v zemích, kde se dobrovolně zahalují ženy, které se chtějí identifikovat s vírou, ale spíš naopak, používají velmi módně cosi, co vypadá jako pestrobarevná šála, kterou nosí přehozenou přes vlasy tak, že spíš vypadají jako modelky. Podobný příklad je vztah mladých Poláků ke katolictví poté, co dorostla generace, která měla hodiny náboženství ve škole - jsou značně sekulárnější, než generace jejich rodičů a prarodičů. Upřímně řečeno hodně rád bych viděl nějaký věrohodný výzkum soukromého života běžných Peršanů, protože z toho, co jsem o něm slyšel, je plný zakázaných věcí, jejej.

2 0
možnosti
MK

tak dneska to hodilo kolik?

vždy považuji za trapné, když někdo argumentuje čísly, ale ty si speciálně vybírá a upravuje. Pro vás je asi "islamismis" ten zlý, a je to nějaká časově omezená ideologie (kterou jsme jim ješte vnutili my - západ, to bude článek č. 2 předpokládám), protože jenom to vám dává možnost plácat takové nesmyslné korelace a dávat je plebsu jako fakta.

Jako se chová ISIL se choval i ten jejich pedofilní guru.Jenom si neumím představit, jak v roce 1683 chodili po Vídni lidé jako vy a "vysvětlovali" ostatním, že za jejich potíže islám nemůže a nemá nic společného s těmi "ošklivými" věcmi, byť k nim přímo vyzývá, vyžaduje a vynucuje. 

Jděte k šípku vy apolete

1 2
možnosti
OF

Moc pěkný článek, karma . Ale teď vás naštvu.Jako polský těšínský nacionalista , který ji český chleba, se zajímám trochu o osobu Milady Horákové. Jen trochu a jaksi platonicky. Rád bych si přečetl nějaké její projevy z poválečného parlamentu.  Já té české národní hrdince moc nevěřím. Vůbec ti národní socialisté to byla nějaká divná parta. Otec sloužil ve Wehrmachtu . Po návratu do Čech deklaroval polskou národnost, zavřeli

ho do zajateckého lágru v Motole, kdyby prohlásil že je Čech tak jde domů. Národní socialista  Uhlíř chtěl nás, těšínské Poláky vystěhovat do Polska a do Sudet.Když se můj otčim vrátil v roce 1947 z Anglie, z polské západní

armády na hranici ho okradli naši celníci a když šel druhý den na úřady

seděli tam stejní lidé jako za fýrera, akorát se z nich stáli velcí čeští vlastenci a za odměnu ho poslali na rok k  PTP.Za tou tvrdou a nesmyslnou

nacionalistickou politikou vidím práci především národní socialistů. Vím 

o podílu národních socialistů včetně Horákové na lex Schwarzenberg .

Rád bych se dozvěděl, kdo to byl Milada Horáková.

0 0
možnosti
AR

A víte, že jste mě nenaštval? Naopak, to, co píšete, je velmi zajímavé.

1 0
možnosti
KC

Nechci psát o tom, co už bylo řečeno jinými, proto mám k autorovi dvě poznámky: 1. Souhlasím s autorem v tom, že militantní islamismus bude poražen, ale datum neznám. Aby to bylo co nejdříve, nesmíme dělat chyby, kterých se dopouští jak česká vláda, tak úředníci EU v Bruselu hlavně tím, že nadbíhají islamistům, počínají si chaoticky a nemají koncepci pro boj s nimi. Nejsou proto schopni v současné době převzít iniciativu. 2. Nesouhlasím naopak s autorem v tom, že říjnové události 1918 byly pučem. Šlo jednoznačně o revoluci, neboť nenese znaky puče, ale celonárodního vystoupení lidu, což je základní podmínka každé sociální revoluce. Pučem byla naopak neslavně známá podzimní VŘSR v Rusku, neboť lid se jí nijak nezúčastnil, ale provedla ji skupina reakcionářů, která cynicky zneužila situaci ve svůj prospěch. Rakousko dojelo z velké části na národnostní politiku, i když císař Karel se snažil situaci zachránit liberálnější národnostní politikou. Pozdě.

1 0
možnosti
AR

Jak mohlo jít o revoluci? Moraváci byli loajální monarchii. Prakticky všichni německojazyční občané byli loajální monarchii. Český venkov také zrovna neprojevoval revoluční nadšení, 'revoluce' se odehrávala především v Praze a nebýt celkem samozvané iniciativy mužů 28. října a pak samozřejmě podpory ze zahraničí, úspěšná by nebyla.

1 1
možnosti
SB

A ta poslední slova Vašeho blogu, že někomu něco dlužíme za to, že nám západní státy umožnily udělat tlusnou čáru za naším totalitarismem?

Nevážený pane, naše totalita byla omezena na naše území. Byla hrozná, ale Gottwald na rozdíl od Hitlera nikoho nenapadl ani s vyhlášením války, ani bez vyhlášení války, Zápotocký nikomu nezavřel vysoké školy, jako Němci zavřeli české vysoké školy v protektorátu, Novotný nikomu nelikvidoval židovské spoluobčany a nezabíjel válečné zajatce. To ve srovnání s německým fašismem.

A stejně tak Svoboda nebo Husák nevnucovali m¨nikomu české nebo slovenské hodnoty. To ve srovnání s islámem.

Nevážený pane, Vaše české sebemrskačství odmítám.

4 1
možnosti
AR

Jsem tím posledním, kdo by měl být nějakým českým sebemrskačem, naopak, jestli čtete můj blog častěji (a já vím, že čtete), tak jistě víte, že nepřijímám nekriticky ostatní národy, ani nejsem na ten český vysazený. Ale fakt je ten, že naše země byla součástí Varšavské smlouvy, která jako celek představovala nebezpečí pro Západ, z toho se vyvléct nemůžeme, a jistý podíl zodpovědnosti na tom náš stát měl. No a to bylo prominuto.

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');