Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Tohle je prostě STRAŠNÉ.

9 0
možnosti
Foto

Každý systém, který je placen z uloupených peněz je špatný a nic dobrého z něj vzejít nemůže.

7 0
možnosti

Suma sumárum - když BV to dítě ukrade-unese dostatečně včas, dá se pak už argumentovat tím, že navrácení rodičům by dítě stresovalo? OMFG!

22 0
možnosti
AR

Přesně tak, pochopil jste to správně.

4 0
možnosti
MK

Existuje v Norsku něco jako TČ zneužití pravomoci úřední osoby (případně to samé z nedbalosti)? Být tou matkou, okamžitě podám TZ za ty falešné zprávy.

5 0
možnosti
AR

Ano, existuje. A nejspíš bych to viděl na to, že žalobu podávat bude poté, co se ještě pokusí o návrat druhého dítěte. Jenomže problém je v tom, že kraj Troms je hodně řídce osídlen, každý tam každého zná, a tím spíš na takhle malém okrese. Nedělám si iluze o tom, že by snad měla být policie či soud v této věci plně nezávislé.

2 0
možnosti
EK

nevíte, zda rodina chystá další krok v podobě žádosti o odškodné za porušení práva na rodinný život a podobně? nebo je ráda, že získala alespoň jedno dítě? 

Je to pro mě nepochopitelné. To si opravdu někdo v Norsku myslí, že žena jen tak zapomene na dítě, které porodila a uzná, že v zájmu dítěte je lepší, aby žilo s cizími lidmi?

6 0
možnosti
IK

A co to mladší dítě? O tom se v článku cudně zapomněli zmínit. Co je ten Barnevernet za zvrhlou organizaci ukazuje už to, že podle všeho je běná praxe při odebrání více než jednoho dítěte od sebe sourozence oddělit. Jinak nechápu, proč jí nevrátili rovnou obě děti.

3 0
možnosti
AR

V článku to je. Vracet se nebude, protože "si zvyklo".

6 0
možnosti
PT

To je zajímavé BV postupuje evidentně v rozporu s mezinárodním právem a nikomu to nevadí,  když odmítá návrat dětí k matce se zdůvodněním že dítě už je zvyklé na někoho jiného.  

Když se jedná např. o dětech odvezených z obvyklého bydliště v zahraničí např. do ČR tak žádný soud nehodnotí citové vazby ale to jak zní právo, tedy dítě se musí vrátit tam,  odkud bylo nezákonně odvezeno. Tedy mezinárodní právo upřednostňuje před vazbami dítěte, zákon a  právo. A tohle je určitě správné, zločiny typu unesu dítě na 2 roky se někde schovám a potom už mi ho nevezmou nikdo dělat nemůže. Jinak dítě tímhle nijak vážně postiženo není, dítě si rychle zvykne na jiné místo a jiné vztahy.

To co se děje v Norsku s dětmi to je pro nás nepochopitelný nacismus, rozdělovat sourozence (zřejmě z důvodu, že jedno dítě je vhodnější k adopci), úmyslně zpřetrhávat vazby s matkou aby se mohlo prohlásit, vztahy tady nejsou, může se adoptovat, to dělali v minulosti jen a jen nacisti. Rv

18 0
možnosti
JK

V rozporu s mezinárodním právem postupuje i OS Frýdek Místek (JUDr. Jana Niedobová) a KS Ostrava (JUDr. Kristina Žídková). Obě tyto vykutálené soudružky nechali dvě české děti v cizině, kam je unesla jejich česká matka za svým švédským milencem. A to i přesto, že před tím švédský soud klasifikoval jednání matky jako nezákonné a nařídil návrat dětí zpět do vlasti. Niedobová a Žídková nedbaly nejen vazby a zájem dětí ale ani platné mezinárodní úmluvy

1 0
možnosti
JK

Díky moc. Přiznám se, že se mi při čtení až rozbušilo srdce. A brečím. Něco tak šíleného bych si nedokázala nikdy představit.

Konečně se to začíná, doufám, obracet..

1 0
možnosti
VP

Vybavil se mi tzv. Stanfordský vězeňský experiment.

Policie, státní zástupci, soudci ale i sociální pracovníci, pokud dostanou prakticky neomezenou moc, tak udělají peklo na zemi. 

Tím nechci nijak snižovat potřebu těchto institucí, jen varuji před jejich nekontrolovatelnou vzrůstající mocí.

8 0
možnosti
DS

A proč si, pane Ruščáku, Norové a Norsko toho hada na prsou (BV) dále zahřívají? To nejde do hlavy.

5 0
možnosti
AR

Protože o něm nevěděli, nebo nevěřili, že je to možné. Stačí se podívat do diskuse pod článkem ve srovnání s diskusemi pod články předchozími - předtím vždy tak 2/3 lidí BV více či méně hájily s poukazem na to, že nevíme celou pravdu, že Norsko je přeci právní stát a že to je jenom konspirační teorie, která poškozuje dobrou pověst země a tak dále a tak podobně, že přistěhovalci nechápou, v čem je norský systém lepší a tak. A komentáře na FB profilu Dagbladu pod tímhle článkem jsou opravdu hodně drsné, většina ukazuje šok, rozčarování, komentáře typu "jak se tohle mohlo stát zrovna u nás" nejsou výjimkou. Zaznívá hodně požadavků po potrestání - zavření do vězení - těch, co za to jsou zodpovědní. Ale to je opravdu poprvé, dosud většina lidí žila v tom, že v jejich krásné zemi něco takového přeci není možné...

14 1
možnosti
JC

Je to jistě dobrá zpráva pro tisíce rodičů, ale problém to nevyřeší. Problém vyřeší jedině postavení pracovník BV před trestní soud. Jako byli před soud postaveni němečtí a japonští váleční zločinci.

9 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');