Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

http://www.nrk.no/vestfold/_-hvis-kommunen-hadde-gjort-jobben-sin_-hadde-vi-ikke-statt-her-na-1.12387645

Tady se zase soudí 5 dnes dospělých dětí, že BV nezasáhlo dříve proti nezodpovědným rodičům, především otci. Takž občas je BV kritizován za přísnost v odebírání, teď je zase souzen za neodebrání včas, není to jednoduché rozhodování.

1 1
možnosti

BV je dle toho, co čtu zejména kritizován za špatná rozhodnutí, lhaní a neschopnost sebereflexe(také za "fašistické, příp. nacistické" praktiky). Nejde o míru přísnosti, jde o kvalitu a kontrolu kvality.

1 0
možnosti

No, dnes napsal P.H. na FB toto - 

Tak už je jasné, co skutečně je za pádem ministra Chládka - dětské domovy a snaha dostat je z gesce MŠMT pod MPSV. Marksová na to tlačí, Chládek to odmítal. Chládek padá, Marksová bude dočasně řídit MŠMT ...

Ve své snaze založit jednotný český barnevern (v překladu "dětské blaho") chce pod sebe soustředit maximum agendy, která se dětí týká.

Na pozoru by se měl mít i ministr zdravotnictví, protože MPSV chce ovládat i zdravotnická zařízení pro děti, zejména kojenecké ústavy.

Ovládnout chce dětské domovy a kojenecké ústavy proto, aby je mohla snáz zrušit ve své snaze vnutit nám systém přechodné pěstounské péče.

Btw, pozemky pod dětskými domovy a kojeňáky jsou poměrně lukrativní.

0 0
možnosti

Nemyslim si, ze na pestounske peci je neco nebezpecneho ci snad dokonce nemravneho. Neni pro ohrozene deti lepsi prejit do nejake rodiny, nez do trismenneho kojeneckeho ustavu nebo detskeho domova? Ta fobie z pestounske pece se vytvorila kvuli jedne norske kauze, ale nemyslim si, ze je odpodstatnena.

http://llp.cz/2015/02/venujme-vice-pozornosti-trem-tisicum-deti-odebranych-v-ceske-republice/

1 2
možnosti

P93e87t85r 40N35o78v45á55k

31. 5. 2015 21:28

cituji:

"Pokud navíc norské úřady snad dokonce zvažují adopci českých dětí norskými občany, pak se jedná zcela zřejmě o státem posvěcený únos, obchod s lidmi a mezinárodní zločin. I to je třeba u mezinárodních tribunálů žalovat!!!!!!

Já osobně bych navíc při nerespektování práv dětí a rodičů na svobodu, rodiče a vlast vypověděl norského velvyslance a do vyřešení kauzy zmrazil diplomatické styky s Norskem."

z: https://www.facebook.com/tomio.cz/posts/1013648351979313:0

       

plus dodavam

zastavil bych nakup norskych surovin,  diky kterym je asi vlada z noru podelana

2 0
možnosti

P34e21t84r 56N30o97v69á19k

31. 5. 2015 21:31

pokud by ani toto nepomohlo

proste by je mela BIS osvobodit ...  a vratit zpet do ČR  - pokud by s tim jejich rodice souhlasili

0 0
možnosti

Konecne skvely dukaz toho, ze Barnevernet neni vsemocny,jak se ted v Cechach tvrdi. Vzdy se muze stat chyba, za kterou stoji jednotlivec, nastesti ve finale o vsem ROZHODUJE NEZAVISLY SOUD! A ten se v tomto pripadu postavil na stranu matky. Hura!!! dekujeme pane Ruscaku! skvela prace!

1 0
možnosti

Jen male vyhrady k prekladu: misto "nespravne uvest" melo byt "nespravne vyhodnotit" a treba misto "ve znaleckem posudku stoji" melo byt "ze znaleckeho posudku vyplyva". Sice to dost meni vyznam, ale jinak jsou to malickosti.

0 0
možnosti

P25e89t28r 64F37r59a53n61c

29. 5. 2015 8:00

Nechapu. At mi nekdo vyklada neco o tom, jak je Norsko civilizovana zeme.

3 0
možnosti

Moc tomu nerozumím. Proč je v pořádku přervat vztah dítěte k matce, ale není možné přervat vztah dítěte a pěstouna? Pokud děti potřebuji především stabilitu, tak jak je možné jich tolik odebírat?

9 0
možnosti

Jestliže dítě potřebuje stabilitu, je nutné ho právě vrátit matce: U pěstounů žádnou stabilitu nemá, jsou to jen zaměstnanci, kteří smlouvu můžou kdykoliv vypovědět. Chybí širší rodina, a to je právě ta stabilita. Proč nalhávají že není možné dítě vrátit matce postupně, nechat dítě aby si na to zvyklo, a třeba se stýkalo nadále i s pěstouny, pokud by byl zájem? Když je teď už zřejmé, že šlo o lež a matka nikdy neselhala.

5 0
možnosti

Hrůza, když to člověk čte. V tom Norsku to je jako ve Frýdku Místku na soudě

2 0
možnosti

Sám jste tady zmiňoval, že BV se zhoršil tak před 7-8lety. Takže ještě dlouho potrvá, než dojde k soudům ze strany dětí. A k těm asi dojde, protože najdou se i nedobré pěstounské rodiny a tím pádem nespokojené děti, kterým bylo zničeno dětství a vztah s rodiči, hlavně s matkou. Takže až tak za 5-10let. To ještě BV stihne udělat hodně zla.:-(

3 0
možnosti

To jim dětství nevrátí. A dětem je snadné vymýt hlavu.

2 0
možnosti

M38i34l62a71n 25R77a80d67e17k

28. 5. 2015 20:18

To je dobra zprava, Norsko je slusna zeme a s BV by se meli vyporadat, je to nador na jejich systemu. Skoda ze se rodice drive nechali zastrasit a nepublikovali co se deje. Jak se neco takoveho dostane na verejnost v demokratickem state, tak se pak musi udelat poradek.R^

4 0
možnosti

Je to jako nechat ve vězení nespravedlivě odsouzeného poté, co je omyl odhalen, s tím, že už si v base zvykl...

21 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');