Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Oni Norové nevědí, že se malým chlapcům pretahuje predkozka? Nejen aby mohli mit v budoucnu sex? Ale i z hygienických duvodu? Ja to tedy rodiče norskych deti delaji? Obrizkou?

2 0
možnosti
AF
ŠM

Všichni řeší, co udělalo špatně Norsko..mě by třeba zajímalo: Proč se Česko nezačalo starat dříve a razantněji??? Aby svoje občánky dostalo domů.

3 0
možnosti
JP

Pane Ruščák

Mohu se Vás, jako člověka, který se delší dobu pohybuje v Norsku, zeptat na jednu věc? A to na to, jak norové nahlíží na korupci a podplácení? Je to tam stejně běžný jev jako v ČR, nebo naopak velmi výjmečný? Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
AR

Zcela výjimečný, ale stává se. Problém je, že když se stane, málokdy se odhalí a stíhá, protože případy, které až kříčí "korupce", se často interpretují tak, že to je akorát něčí neschopnost, že zkrátka někdo něco nezvládl. S korupcí se prostě nepočítá, o to víc to lidi překvapí, když se stane. Ale korupce v každodenním životě tady není, týká se to spíš velkých státních zakázek (mýto, dálnice, stíhačky, apod.)

4 0
možnosti
MP

dávám vám rok, maximálně DVA

0 0
možnosti
Foto

J64a30n49a 78M71a81j44o10v64á

26. 1. 2015 22:47

Díky za souhrnný pohled.R^

1 0
možnosti
MR

M95i67l33a19n 10R11a13d42e26k

26. 1. 2015 18:41

R^ neni nad rozbor od nekoho kdo zije v Norsku R^

6 0
možnosti
JM

Fandím vám, ale neodpustím si jednu poznámku. Já bych asi nedokázal žít v zemi, kde se mi něco podobného může, alespoň hypoteticky, stát.

4 0
možnosti
AR

Tak v Česku Vás může hypoteticky zruinovat exekutor, v USA Vás může hypoteticky zničit civil forfeiture, v Polsku na venkově sektářsky věřící následovníci pana Rydzyka, ono se všude něco vyskytne. Jinak se v Norsku žije dobře, je to fajn země, lidé jsou tu příjemní, akorát mají holt přílišnou důvěru ve svůj stát. A jak říkám, když už někde máte práci, domácnost (v našem případě naštěstí ještě ne hypotéku), kamarády... A hlavně, co je nejdůležitější, mám takový vnitřní pocit na základě toho, co tu sleduji, že ta bublina je těsně před prasknutím, zanedlouho ta příšerná moc, co lidi v BV má, padne. Už je to příliš velké, podle mě je jenom otázkou času, než se to vymete. Vymetlo se to i jinde, kde byl ten problém (Švédsko, Švýcarsko, Austrálie), dojde i na Norsko.

13 0
možnosti
JT

Jste odvazny. Ja bych takhle sve deti neriskoval.

4 0
možnosti
JF

J17a64n 75F53r19o51l35í21k

26. 1. 2015 18:01

Z toho vidím, že zatím co u nás se děti naučí jako první říkat, táta, máma bába, děda v Norsku bude třeba děti prioritně naučit: " Ne nikdo mě nebije, ne nikdo na mne nekřičí."

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');