Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R36a36d59k56a 57F88u11x

18. 2. 2015 12:48

Toto me rozesmalo:) Pan Ruscak je odvazny ze v Norsku zije? :)  Zije tu (v Norsku) sposta cechu a neboji se o sve deti. Tato histerie kolem tohoto pripadu je neskutecna. Nezapomente, ze slysite jenom verzi matky. Jinak ale me taky muze tesit, ze jsem taky statecna, ze jsem schopna v tak "desne" zemi zit.....

0 1
možnosti

R42a59d42k90a 13F76u50x

18. 2. 2015 12:57

Hmm, toto mela byt reakce na jiny komentar. Vymazat to bohuzel nejde

0 0
možnosti

R71a44d36k10a 81F66u86x

18. 2. 2015 12:38

Absolutni souhlas s vama. Asi zijem v "jinem" Norsku nez pan Ruscak

0 0
možnosti

R42a73d55k57a 34F58u81x

18. 2. 2015 12:56

Hmm, toto mel byt reakce na jiny komentar. Vymazat to bohuzel nejde

0 0
možnosti

R34a72d15k13a 72F52u44x

18. 2. 2015 12:37

Absolutne s vama souhlasim. A jsem taky znechucena narory pana Ruscaka.

0 1
možnosti

R19a73d13k93a 76F81u85x

18. 2. 2015 12:34

Dobry den pane Ruscaku. Prosim Vas, abyste uz prestal publikovat clanky/hovory v televizi jako znalec Norska a celeho systemu. Jelikoz jim nejste. Vase prohlaseni v televizi a dalsi vyplody ohledne barnevernu zvysuji jeste vetsi paniku v Cesku. Nejspis si v tom libujete, ze? Ja ziji v Norsku uz 8 let, ale o sve dite se nebojim, cokoladu mu muzu dat i na verejnost - verte mi, a i zvysit hlas na nej muzu. Za to vam rozhodne dite neseberou. Vetsina vasich poznatku jsou jen vase osobni pocity, coz vy vykladatate jako fungovani Norska. Nejspis staci, aby se na vas spatne podivala sestricka, a dned to predlozite Cesku ze norove jsouodtaziti k cizincum a potencionalne muzete mit problem s Barnevernem (viz. vas vydareny rozhovor v TV a dojemny pribeh s cajickem proti kolice). A pokud uz nekdo ma nejakou tu nedobrou zkusenost s jedincem (helsesøstera - zdravotni sestricka), tak zjevne nebezi hned do televise si vylit srdicko jak to delate vy. Ja byt vama, tak ten zivot v v Norsku OPRAVDU neriskuju.

0 2
možnosti

Vazeny pane Ruscak. Poslechla jsem si vase vystoupeni  v televize s nazvem "Trochu se bojim syna v Norsku vychovavat"a neda mi to nez na to ragovat, souvisi to i s vasim vyjadrenim vyse. Ziji v Norsku pres 8 let a pracuji jako ocni lekarka.

Shledavam velkou vetsinu vasich vyjadreni v televiznim poradu jako velmi subjektivnich. Napriklad: pokud date diteti sladkost na verejnosti tak na to mohou lidi ragovat a nekdo vam muze rict ze byste to delat nemel." Nikdy jsem nezazila neco takoveho a ani neslysela ze by se neco takove delo. Ani ja sama nebo mi ( cesti) pratele a znami.

Tvrzeni o tom ze se detsky zanet oka leci materskym mlekem a  slanou vodou...hmm, jako odbornik vas mohu ujistit ze 99 % praktickych a ocnich lekaru leci v Norsku zanet spojivek antibiotickymi kapkami. To ze vy jste se dostal v Norsku k lekari co vam tvrdi neco jineho jeste neznamena ze to tak funguje u vetsiny lekaru. 

Cely ten rozhover je vas subjektivni nazor. Je smutne ze je ceskymi medii podavan jako absolutni pravda a jako obraz toho jak to v Norsku funguje. Jeste smutnejsi je ze se cesky ctenar nezamysli a nezepta se jestli to tak opravdu je a cemu ma verit.

Pokracovaniv dalsim prispevku.....

1 1
možnosti

Dobrý večer,

web máte pěkný, články o Norsku jsem si prošel s některými sice moc nesouhlasím (hlavně tam, kde jsou nářky jak chudáci Norové musí do Švédska za nákupy, nebo jak jsou tu elektrikáři drazí a MUSÍ se jejich služeb využívat) a tak dále. Ale je to jako v normálním životě- na něčem se člověk shodne a na něčem ne.

Co se týče odebíraných dětí, tak jednomu kolegovi z práce se stalo něco podobného, telefonát ze školky o odebrání dítěte kvůli bití. Nic se v nemocnici neprokázalo a odpoledne měl dcerku doma. Ale ještě téhož večera Barnevernet navštívil jejich byt a chtěl vidět pokoj té holčičky, její věci a vůbec jak rodina žije. Všechno bylo v pohodě a holku normálně mají ve své péči. Takže já bych zase z BV nedělal takové peklo.

Já taky nevím, jak to v rodině p. Michalákové fungovalo, ale pohlavní zneužití se neprokázalo, ale podle mě tam teda musel být i nějaký další důvod pro odebrání (jak praví BV a česká ministryně práce a sociálních věcí) než jen to, že si "nesedla" s učitelkou ze školky nebo nějakou úřednicí z BV. Oba soudy navíc potvrdily, že odebrání platí. Představivost mám taky velkou, ale že by BV měl chapadla u obou soudů? U evropského soudu pro lidská práva také neuspěla a moje představivost mě říká, že tam asi BV chapadla už vůbec neměl. A pokud by jí norské soudy nesdělily, proč jsou děti odebrány, tak dle mého názoru, by měla dost velkou šanci jej vyhrát- každý má právo vědět, za co je odsouzen. 

Teď budu střílet do vlastních řad, ale díky tomu, že mě norština jakžtakž jde, tak jsem pár desítkám Východoevropanů pomáhal při trablech a komunikací s úřady- bohužel ani v jednom případě se nejednalo o zlovůli norských úřadů, ale jen o obyčejný pokus Čecháčků a dalších "ojebat" buď NAVku nebo Skattetaten či Trafikkstasjon.....

Závěrem nechci odsuzovat p. Michalákovou (určitě i norským institucím se nevyhýbají chyby) ale ani BV. Nikdo z nás totiž neví, jak to ve skutečnosti je.

2 0
možnosti

U soudu pro lidska prava ve Strasburgu nebo kde neuspela z procesnich duvodu, nikoliv proto, ze by nemela pravdu a Bernavern naopak mel pravdu. Soud v Norsku rozhodl opacne nez se rozhodla policie na zaklade sveho setreni a na zaklade lekarskych zprav. Neni vam to divne?

0 0
možnosti

Prosím, ještě dotaz, protože mi ta čísla moc "neštymují", možná je ta věta trochu špatně, nevím..

Ta věta - Rozpočet v přepočtu 19 miliard českých korun, více než čtyři tisíce zaměstnanců včetně pěstounů a pracovníků v ústavech a především 53 tisíc dětí, které se každý rok dostanou do hledáčku norského Barnevernu. Tak vypadá „armáda“, která představuje norský systém ochrany dětí.

Z titulku - 4 300 zaměstnanců - včetně pěstounů a pracovníků v ústavech - to je fakt, že včetně i pěstounů ? To znamená - úřední síly, ty "sociální" pracovnice, zaměstnanci ústavů... plus... pěstouni ? Ti pěstouni, kteří mají ty děti pak doma v "péči" ? To mi pak to číslo připadá malé. 

http://jdem.cz/brj5b8

0 0
možnosti

Oni zase tolik peněz nedostávají, ta čísla, se kterými se operuje na internetu, nejsou vůbec pravdivá. Jde spíš od podprůměrný a v případě více dětí průměrný plat. Těch 19 mld. Kč vypadá jako hodně, ale musíte vzít v úvahu, že tady skoro všechno stojí 3x tolik, co v Česku, služby pak i 10x tolik, co v Česku (typu autoservis, řemeslníci apod.). Ve skutečnosti je BV dlouhodobě, vzhledem k agendě, jakou má vykonávat, podfinancovaný a proto také podle mě spoustu věcí fláká a dělá "zkratky" místo řešit věci pořádně, protože na to často nejsou peníze, a ti lidé, co tam pracují, vlastní platy neohrozí při případném šetření.

1 0
možnosti

Díky moc, pane autore, kéž to dobře dopadne.. Nejhorší v životě je bezmoc, proto si umím situaci p. Michalákové představit..

I tento případ je hodně podobný a zírala jsem na to s mrazením v zádech. Jistě ho znáte..

Bez detí neodídem! - https://www.youtube.com/watch?v=-YiRp0yU7m4

0 0
možnosti

Clanek z roku 2006 !!8-o

A pocet odebranych deti tam je uvaden 8000 rocne. Na uvedem pripadu Wallovych byl uveden duvod spatne bydleni. To se da lehce napravit, a deti by jim vratili. A s detmi se beztak mohli vidat kdykoliv, idkyz byly odebrane a umistene v ustavu.

V Norsku se momentalne odebira 12000 deti rocne, a v pripadech, o kterych se mluvi jde o sporadane rodiny s peknym bydlenim, kdy si socialka vymyslela duvody na zaklade udani, a rozjela se masinerie, ktera tam je velkym byznysem, a rodice sve deti vidaji minimalne, nesmi na ne mluvit rodnym jazykem a projevovat emoce.

Chapete ten rozdil?

0 0
možnosti

A20l23e80n61a 66F51i29r48s94t

27. 1. 2015 14:45

Každý národ by si měl zamést nejdříve před vlastním prahem a teprve potom s klidným svědomím kritizovat jiný:

 

http://www.novinky.cz/domaci/359917-v-cesku-jako-v-norsku-odebrani-deti-dohnalo-otce-k-sebevrazde.html

 

Jinak by se mohlo stát, že norští diváci vytáhnou při závodech v Novém Městě jiné transparenty.

1 4
možnosti

Všimněte si dvou podstatných detailů - děti šly k příbuzným a záležitost byla hotová za týden s tím, že děti vrátili. A teď to srovnejte s BV. A to říkám při plném vědomí, že OSPOD není rozhodně svatá organizace.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS