Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NP

Promiňte, ale v demokratické zemi by zákon, který ustanovuje instituci pro občany, která je mimo kontrolů soudů, měl být protiústavní. Protože právě nezávislé soudy mají v demokratickém systému zaručit, že se i občan může domoci proti instituci spravedlnosti. Z tohoto pohledu Norsko přestalo být demokratickou zemí, ve chvíli, kdy tento zákon nabyl platnost. A do norské ambasády kopat dál, a tak, ať to pořádně cítí, protože to je jediný způsob, jak Nory probudit z toho jejich: my jsme nejlepší lidé a země na světě a vy jste "undeveloped country". A to říkám jako člověk, který v Norsku dva roky žil, tu zemi mám ráda a mám tam přátele.[>-]

10 0
možnosti
AR

Právě že to není tak jednoduché. Ústavní právo ve většině slušných zemí obsahuje, že každý má právo na řádný soud. Ten ale v Norsku je - problém je v tom, že řádný soud rozhodne, ale BV jej neposlechne, takže občanovi se dostalo jeho občanského práva na soud, ovšem to, že je mu to na houby, Ústava neřeší.

2 0
možnosti
MP

Pane Ruščáku, a jaká je možnost / cesta, jak do tohoto případu angažovat NRK?

0 0
možnosti
AR

Zkuste napsat paní Jeannette Platou, jeannette.platou@nrk.no. Je vynikající novinářka, které se podařilo přijít na spoustu svinstva v BV, včetně pochybných odebrání v případě polské, indické i nigerijské rodiny - a je to i ona, kdo odkryl ten konflikt zájmů mezi BV a de facto uplácenými psychology (dohazování jim kontraktů výměnou za poslušnost a hraní do karet BV nic jiného než korupce IMHO není).

3 0
možnosti
PK

Jinak ještě doufám, že si to tu přečte paní Michaláková - aby se dozvěděla, že utrácení peněz, které se podařilo vybrat, za norského advokáta je zcela zbytečné. Mnohem účelnější bude předat peníze tomu Polskému detektivovi.

2 0
možnosti
PK

Zajímavé, váš minulý článek vyzníval, jako že to sice není všechno úplně OK, ale v podstatě se nic tak strašného neděje. Co vás přimělo k tak poměrně ostré změně názoru?

Jinak souhlasím s většinou zde diskutujících, že je naopak třeba dělat "nepořádek" před Norskou ambasádou. Tohle totiž není normální zabavení dětí - tohle je únos českých občanů!

4 0
možnosti
JO

Je to strašný a nejhorší na tom je, že to trvá tak dlouho. Pokud by se děti mamince vrátily hned teď, tak s nimi i tak bude těžko navazovat tam, kde skončily. Vídaly se 2x ročně, ona nesměla ani říct, že je má ráda, naproti tomu pěstouni mohli dětem říkat cokoli. Bude to boj a jejich vztah už se možná nedá nikdy do pořádku. Táhne se to všechno hrozně dlouho.

Tlaku na ambasádu se nedivím. Být já ta matka, tak po třech letech bych bez dělala naprosto cokoli. Jestli se to potáhne další léta, tak k sobě ta rodina taky nemusí nikdy už najít vztah. Pro děti musí být hrozné vyrůstat a myslet si, že rodičům nestojí o to, aby si je vzaly domů. Ti chlapci zřejmě netuší, jak moc se matka snaží.

Pokud medializace a tlak, který je ted na Norsko vyvíjen nepomůže, tak jedině se zadlužit a iinspirovat se polskou rodinou.

5 0
možnosti
AR

Jenže to, co je na tom těžké, je to, že pro většinu Norů je tohle naprosto nepředstavitelné. Když jsem třeba v práci mluvil s kolegy o tomhle případu, vůbec mi nechtěli věřit, že je to vůbec možné, že je možné, že BV zakazuje paní Michalákové ukazovat své city, říkat dětem, že je má ráda apod. Oni si myslí, že je to celé jen nafouklé médii, prostě si nechtějí připustit, že nějaká instituce v jejich zemi se může chovat takhle. A to je to, co je potřeba změnit. Byť to vypadá složitě, tak jiná cesta než přes přesvědčování norské veřejnosti (nikoliv vlády či velvyslanectví) neexistuje. To veřejnost svou naivitou způsobuje, že se děje, co se děje. A jen tak mezi námi, bez ohledu na to, co se říká po netu, norským rodinám se to děje ještě výrazně častěji, než zahraničním. Důvod je ten, že když Nor se bude snažit utéct, tak jej lze vydat zpět do Norska, zatímco má-li dlouhodobý či trvalý pobyt cizinec někde jinde, tak na něj nedosáhnou.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 0
možnosti
AR

Nesouhlasím - a má to své důvody. 1) Velvyslanectví nemá za úkol říkat nic norské veřejnosti a také to nedělá. 2) Velvyslanectví to může říct jedině vládě a ta o problému stejně už dávno sama ví a vyřešit jej nemůže (nemá mandát). 3) Klíč je, jak jste správně napsala, v tom, otevřít oči masám lidí v Norsku. Nejlepší cesta je skrze norská média, ovšem pozor: lidé v konfliktech komerční média vs. BV věří BV, protože ze strany komerčních médií očekávají honění se za senzacemi za účelem zvýšení nákladu. Proto je potřeba dostat to do NRK. V NRK už BV za poslední rok byla několikrát - a ve třech případech ze čtyř to pomohlo. Tam je šance. Rozhodně má větší smysl nějak přimět NRK k tomu, aby odvysílalo, jaké jsou v ČR nálady vůči Norsku, než spamovat velvyslanectví. To může vést k tomu, že si člověk uleví, ale problém to neřeší.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
RB

Má cenu jim psát. Ambasáda strčila hlavu do písku a na dopisy nereaguje. Zastupují norsko, tak ať si to vypapají.

7 0
možnosti
JC

Ale má. Nadávání norské velvyslankyni (mimochodem obzvlášť ošklivé) smysl má, stejně jako nadávání jejich králi, jejich vládě, jejich parlamentu. Stát vždy nese odpovědnost za to, co se na jeho území děje. Jejich král může tuto situaci změnit ze dne na den - bez ohledu na své ústavní pravomoci. Stačí chtít a do toho sajrajtu kopnout.

A úkolem velvyslanectví je informovat svou zemi o nepřátelských náladách, které její vnitřní politika vyvolává. proto čím více rozzuřených dopisů na norské velvyslanectví, tím lépe.

9 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');