Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dle meho prosteho nazoru opravdu nadavani na Norskou ambasadu nic nezmeni. Ale vyhosteni Norskych diplomatu ze zeme (nic osobniho v tom nehledejte) a stazenim ceskych velvyslancu z Norska, by podle mne znamenalo velkou medializaci a mezinarodni skandal dost znacneho rozsahu! Domnivam se, ze nemalo novinaru by zacalo klast jednoduchou otazku: "PROC?" A donutit odpovidat na tuto otazku Norske velvyslance v OSN, kde by byli v tu ranu pro smich ze strany RF, nebo KLDR, by byla myslim si dost velka medializace za zadrzovani cizich statnich prislusniku, ktere je PROTIPRAVNI, na svem uzemi! Jedina vec, ktere se divim je, ze tento system "vyprodukoval jen" jednoho Brejvika!?

1 0
možnosti
MN

https://www.youtube.com/watch?v=T_HaH4OsA8M

Tady je ruský dokument o odebírání ruských dětí. Drsné.

Země EU + další evropské i mimoevropské země by se měly spojit a vyvíjet na Norsko tlak, když to nejde zevnitř, mohlo by to jít z venku. Divím se, že Rusko nekoná, ale nevím, jestli se o něco nesnažili.. 

V Norsku bych nechtěla žít a vychovávat ani štěně, bála bych se tam o děti. Jakákoliv záminka, udání sousedů nebo učitelek a už se vezete. 

Norové žijí pod diktaturou Barnevernetu, alespoň co se týče rodiny a rodičovských práv, tak to není demokracie, ale v diktatura. 

Jinak píšete zajímavě.

7 0
možnosti
AK

Problém je, že Norsko, země řekněme demokratická (demokracie je jiná u nás, v Německu, v USA, ve Švýcarsku, ...) připustilo existenci moci, která nemá brzdy a opory a není po kontrolou soudní moci. Každá státní moc musí být v demokracii pod kontrolou moci soudní, kromě legislativy. Pokud existuje silová organizace, která není přemožitelná soudem, je to vážný problém. A za to odpovídá norský suverén = norský lid jako celek.

A Norsko uneslo 2 naše občany. A nelze říkat, že velvyslanectví nic nezmůže. To je jejich věc, jejich vnitřní problém, vůči nám se dopouštějí činu hodného názvu pirátství. Kdysi by se to asi řešilo třeba válkou. Dneska by mohla na základě tohoto například EU pozastavit platnost některých výhod pro Norsko v oblasti rybolovu apod... Norsko je součástí určitého kulturního prostoru a nemá právo se chovat jako např. Bělorusko...

8 0
možnosti
AR

Funguje, ale je to nesystémové řešení, protože funguje vždy jen do dalšího případu, kdy někomu seberou dítě. Samozřejmě někdo by měl mít dost odvahy k tomu, aby vyhrožoval zaříznutím něčeho opravdu velkého, v současné době mě napadá třeba TTIP. Ačkoliv považuji TTIP za skvělou příležitost pro to dostat se z bahna současné recese, trochu vydíráníčka při jejím zavádění by neuškodilo. A hned bych věděl kde - Polsko by mohlo - a mělo - vydírat vetem v případě amerických víz, Česko by mohlo - a mělo - vydírat vetem v případě zabavených dětí v Norsku (i to stojí o to být signatářem TTIP).

1 0
možnosti
JM

J86a70n32a 95M54e93r48o85p55e

22. 11. 2014 8:50

TTIP jako super věc? Není to naopak?

0 0
možnosti
Foto

Opět vám děkuji za - pro mě - přínosné informace. To, že mi hlava nebere, že ve státě jako je Norsko, funguje absolutně bez kontroly a možností odvolání nějaký spolek, vyžívající se v porušování dětských(lidských) práv a většina Norů to toleruje, to už je jiná věc. Vám karma i za trpělivé odpovědi v řadě nejasností.R^

2 0
možnosti
IN

I88r97e49n 15N47e11u71m13a26n

16. 11. 2014 11:58

Zde se o tom jasně píše z hlediska práva. Občané v demokratických volbách sami rozhodli o zavedení tohoto nelidského systému:

http://www.ceska-justice.cz/2014/11/odebirani-deti-rodicum-zakony-socialniho-statu-neni-porusenim-lidskych-prav/

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
AR

Problém je v tom, že onen, jak říkáte, fašistický spolek (s tímto hodnocením sám docela souhlasím), je mezi lidmi docela populární. Ne proto, že by souhlasili s tím špatným, co dělá, ale a) proto, že nevědí, co špatného ten spolek dělá, b) upřímně si myslí, že ten spolek pomáhá zneužívaným dětem a to je to a jen to, co dělá. Na druhou stranu je současná vláda u velké části populace šeredně neoblíbená, protože snižuje šikanu bohatších lidí v Norsku (a tady se bohatství odpouští kolikrát méně než v Česku - a to je co říct) a hlavně podporuje konkurenci a rozbíjení zdejších monopolů a tradičně chráněných profesí a sdružení, která si zajišťují profit na úkor spotřebitele. A taky spoustu dalších věcí, v neposlední řadě je to vláda, která nazývá věci pravými jmény, což se tu také moc nenosí. A teď je období projednávání rozpočtu na příští rok - a vláda má hooodně špatný kredit u opozice i u stran, které je teoreticky mají držet (je to vláda menšinová). Takže to není tak jednoduché udělat takhle nestandardní zásah.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
JT

Je absurdni myslet si, ze deti prestanou krast kvuli tomu, kdo vyhraje volby. Jedina cesta je silny tlak, sankce, bojkot jejich produktu. Nebal bych se ani demagogickeho uziti principu kolektivni viny - Jsi Nor, jsi zodpovedny za unosy deti. V nasi hospode te neobslouzime a bud rad, ze nedostanes po cuni.

4 0
možnosti
VZ

No jo, když on to nikdo nemá napsané na čele a pokud budou mluvit anglicky, což seveřani při svých cestách zhusta dělají, protože jsou si vědomi, že těm jejich hatmatilkám moc nikdo nerozumí, tak jste v loji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');