Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všechno má své výhody a často to není jediný funkční systém.

Německý systém je výkonný a určité prvky, jako třeba navázání školství na firmy, by mělo převzít většina států. Na druhou stranu, tento systém je nejen nudný, ale likviduje kreativitu a dělá z lidí ovce. Což je právě vidět na předražené a nesmyslné ochraně přírody a nebo na odborech.

Tento systém nelze úplně převzít jinými státy. Ekonomické systémy jsou, přeci jen, ovlivněny obyvateli a tamní kulturou. Když si vezmeme jiný fungující systém, americký, ten je kompletně odlišný a přesto fungující velice dobře. Zkusit tam nasadit německý systém by skončilo katastrofou. Stejně tak, jako bychom se pokoušeli naroubovat americký systém do Německa. Na tohle narazilo hodně firem, když se pokoušeli japonské "toyota" metody slepě roubovat do evropských firem.

0 0
možnosti
JC

To máte samozřejmě pravdu, ale například my máme k Němcům dost blízko.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám pane Ruščák za vaše články a opět karma.

3 0
možnosti
RS

Hodnocení Německa je poměrně výstižné. Pobývám tam velmi často a musím víceméně souhlasit. Můj názor je, že jsme po ´89 měli jen přeložit německou legislativu a aplikovat ji zde, a nebyl by zde takový právní chaos a neustálé vytloukání zákonů miliony dodatků a úprav.

8 0
možnosti
Foto

Chtěl byste důsledky uplatnění rovného volebního hlasu u nás vyměnit za převzetí legislativy z jiného státu? A nechtěl byste třeba prostě vyměnit nebo zrušit lidi? ;-)

1 8
možnosti
JT

Nemecko ? Neni to nahodou ten stat, ktery nas chtel vyhladit ? Dekuji, nechci. At se staraji o sebe a nas nechaji na pokoji.

1 14
možnosti
AR

To byli nacisté, kteří nás chtěli vyhladit. Zrovna teď byste ovšem v Rusku našel mnohem víc nacistů, než v Německu, nemluvě o tom, že v Rusku nejde jen o hajlující pitomce na ulici, ale i o poměrně vysoké představitele státu. Sice si tak neříkají, ale po ovoci poznáte je.

8 1
možnosti
MJ

M11a90r56t23i31n 18J75a92k80l

23. 9. 2014 10:42

Ne úplně souhlasím, zvlášť s částmi o životním prostředí a kulturou jízdy autem, ale i tak pěkně napsáno a karma.

0 0
možnosti
AR

Tak co se kultury jízdy týče, vždy si jízdu po Německu užívám, a to jak na dálnici, tak i mimo ni. Zejména fakt, jak jsou Němci zvyklí jezdit vpravo - to mi chybí v Česku i v Norsku (norští vlevo se držící pomalu jedoucí řidiči mě naučili dělat to, co jsem nikdy do té doby nedělal, a sice blikat dálkovými, ať uhnou).

3 0
možnosti
JC

Dobře jste to popsal, souhlasím s Vámi.

Ale i Německo má své mouchy a i Němci mají dost důvodů být nespokojeni. A i v Německá se rozmáchá islám a i Němcům klesá natalita. A mnohé věci jsou "navrch huj, vespod hnůj" - čistota a krása fasád až příliš často neodpovídá stavu schodiště a sklepů...

0 0
možnosti
AR

Ale tak jistě, ideální země neexistuje. Německo má také problémy s integrací Turků, s NPD, s Die Linke, některé věci také nejsou úplně čisté, apod. Jde ovšem o to, že ze všech přístupů, které se zatím v Evropě aplikovaly, ten německý vypadá jako nejlepší pro běžného občana, ať už je to zaměstnanec, podnikatel, důchodce nebo dítě, o firmách nemluvě.

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');