Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Ruščák toto asi zas tolik o Británii neví, když jí dává za vzor Německo. Německo je nám možná ve většině případů mentalitou bližší, ale Británie to je přeci jenom kosmopolitní země. Ta zkušenost s koloniemi je poznat, že Německu chybí, nebo to co Němci prováděli v dobitých zemích, netřeba rozvádět. Další věci jako jako situace na silnicích a jejich stav, já se ptám, jestli někdy vůbec jel v Německu a pak hlavně v takové Mecce motorismu jako je jižní nebo střední Anglie. To je prostě výsměch v tomto dávat Německo za příklad. Vždyť i na dálnici by Vás pomalu nechali hlady chcípnout nebo vyschnout nádrž. Pak ti féroví lidé a policajti... Sakra o čem vůbec psal?

0 0
možnosti

S Anglií a Skotskem (zbytek UK neznám) mám zkušeností dost a jezdil jsem tam také. I tak musím říct, že v Německu se jezdí lépe, a to po něm najezdím ročně tak 8000-10000 km. S policií v Německu jsem problém nikdy neměl, nevím, proč by mě měl někdo nechat hlady chcípnout nebo vyschnout nádrž - míst, kde se najíst nebo natankovat je v Německu dost a člověk snad umí trochu plánovat, kromě toho v UK také - například ve srovnání s ČR - pump také moc není. A co se týče kosmopolitnosti, jsou to nebe a dudy. V Německu by si nikdy nikdo nedovolil například o přistěhovalcích ze střední a východní Evropy psát tak, jako Daily Telegraph, o bulvárech typu Daily Mail nebo The Sun ani nemluvě. Ani Bild by si to nedovolil. A co se týče nesnášení přistěhovalců, asi znáte jen hodně málo zejména z Anglie, protože zatímco v Anglii je poměrně dost lidí, kterým vadí, že mluvíte cizím jazykem v autobuse, je tam dost lidí, kteří za vším špatným vidí přistěhovalce, i kdyby byli sebevíc integrovaní. To v Německu prostě není. Tam nemají lidé často dobré vztahy s Turky, ale ne s imigranty en bloc.

0 0
možnosti

Souhlas.

Slezsko- asi 7 nositelů Nobelovy ceny, všichni Němci.Slezsko mělo zůstat německé, alespoň to moje, těšínské. V roce 1919 vpád ožralých legionářů vraždících zajatce i civilisty  na část Těšínska, vše na příkaz Masaryka a následné pronásledování místní polské  národnostní většiny / v roce 1911 / ?/- před válkou  ve Vendryni u Třince se k české národnosti z 2000 obyvatel hlásili 2, ve Stonavě u Karviné, /3000/ jich bylo 18.... v roce 1938 polská odveta. Dnes protipolské výpady, ničení polských nápisů vyhrožování

nám, zbývajícím Polákům, kteří zde zde po staletí žijeme a pracujeme, vystěhováním do Polska. Události z roku 1919 jsou falešně prezentovány jako obrana Těšínska před polským vpádem. Celá česká historiografie je je jedná velká lež. A to se týká i sudetských Němců. Poláci si už pořádek v dějinách dělají, přiznávají antisemitismus, pronásledování Ukrajinců. Němci, to už mají za sebou. A co Čech ? Já nic, já muzikant.Mentalita lidí na Těšínsku , ale i na Hlučínsku byla kdysi" německá".Práce, rodina, solidnost. Po roce 1919

začala "kolonizace" Těšínská českým podřadným a šovinistickým živlem,, stejně jako se stálo na Slovensku. Důsledek ? Záplava pologramotných šovinistických "horníků"a "hutníků" a likvidace staleté místní kultury, lži a překrucování dějin.

0 0
možnosti

M37i63l85a59n 72R81a62d84e82k

23. 9. 2014 19:08

s tema remeslniky, pred par lety skoro plakal nejaky reditel ze Siemensu, ze mu chybi par tisic techniku. A sel je hledat do Polska a nic, pry musel az do Kazachstanu, nevim jestli je nasel, nepamatuji detaily.

Ono je to osemetne, remeslnici a technici si vetsinou vydelaji, i tady v Americe, a myslim jak USA tak treba Mexiko, ale stoji dole na spolecenskem zebricku. Tak je pak musi dovazet, i to Mexiko, z Koreje a Ciny. To jsou srandy. A kazdy chce universitu. Co filosofu nebo sociologu me obsluhuje v cistirne nebo v restauraci. Dnes tady hlavne i ze Spanelska a Italie, roztrh se s nima pytel

0 0
možnosti

M19i15l98a51n 36R76a69d27e78k

23. 9. 2014 19:00

R^ ano, ale USA a Marshalluv plan ma na tom obrovske zasluhy. Cesko tento plan neprijalo a dodnes nese nasledky.

Jinak je pravda ze uz maji z jakekoliv valky nahnano, neco jako Japonci. Budou to ti posledni kteri by si neco zacali. Z rasismu maji paniku. Posledni dobou ke sve skode. A s tim neznecistovanim, to kulha. Zarazili sve atomove elektrarny ze strachu pred zemetresenim a tsunami, aniz by Merkel v par spotech naznacila ze za A- nic takoveho v Nemecku nehrozi - za B - ve Fukusime zemreli na nasledky zemetreseni a tsunami. A tak tezi "ciste" uhli. A zavisi hodne na Rusku. Cili i oni maji sve mouchy

0 0
možnosti

J79a52r43a 12R53a24n26k

23. 9. 2014 17:29

R^Presne ohodnocene Nemecko .....i postkomunisticka vychodni EvropaR^

2 0
možnosti

S tím učňovským školstvím to máš těžké... já sám mám maturitu, nějaký čas sem pracoval ve fabrice, kde to bylo - až na vyjímky - vyučenec, a bylo to k pláči. Úroveň lidí i jejich vzdělání, dnes je být vyučen pro ostudu. Ty navíc máš VŠ, moc dobře víš, že díky tomu bereš více peněz a máš vyšší rozhled a lepší životní standart než kdejaký řemeslník, tudíž značně pochybuji, že své děti povedeš k učňovskému oboru. S učebními obory je to tak, že každý chce schopného automechanika a kuchařku, co uvaří dobrý oběd, ale nikdo na jejich místě nechce vidět sebe, anebo své děti. A to je důvod, proč na učně chodí svoleč, a je to pro ostudu. Sám jeden "kolega", když jsme se o tomto bavili, řekl, na otázku, co má za školu "Za*ranej klempíř." Druhý zase, že je kuchař, a že byl jako dítě blbej, a že kdyby nebyl naivní, udělá si maturu. Teď pracuji v podniku, kde jsou téměř všichni maturanti, a na úrovni firmy i celkové atmosféře je to poznat.

1 0
možnosti

Upřímně? Nejklidnější bych byl, kdyby moje děti měly vedle univerzity ještě vyučené nějaké řemeslo. Důvod je nasnadě - jako vysokoškoláci se budou umět učit, budou umět inovovat a budou umět vymýšlet věci, což jsou dobré předpoklady mimo jiné pro to vést nějakou kreativní firmu. Sám si umím představit například člověka, který vede firmu, která třeba dělá interiéry, ale ten, kdo takovou firmu má, musí zaměstnávat řemeslníky. Aby dělali to, co on chce a aby zároveň věděl, co je možné a co ne, případně aby dokázal vymyslet řešení, bylo by fajn, kdyby měl i to řemeslo. Není větší zoufalost, než když odborníkům v některé věci velí šéf, který o jejich práci nic neví. Další dobrý důvod je ten, že řemeslo se nedá jen tak outsourcovat do Indie, dovážet z Číny nebo ho ještě pořád neumí dělat počítač či robot - a ještě dlouho nebude umět, protože v řemelsných pracech je strašně moc variability a počítač prostě neumí se podívat na věc a vymyslet řešení, jak to tady přiklepnout, tady posunout a tady svařit, aby to dobře fungovalo. Automatizace už dnes ohrožuje pracovní místa v podstatě všech, kteří nejsou ti nejkreativnější a jediní, kdo to mají šanci přežít, jsou právě řemeslníci. Pokud člověk bude umět řemeslo, tak se uživí. Pokud bude umět řemeslo a k tomu bude mít univerzitu, má nejlepší předpoklady pro to vytvořit konkurenceschopnou firmu a dobýt trh.

3 0
možnosti

J86a42n 31H48l34e20d71í42k

23. 9. 2014 16:31

Němci jsou navzájem k sobě max nároční, NIC se neodpouští, každý musí dělat to, co má nebo musí. Na rozdíl od švejkovských Čechů, kteří notoricky hledají cestičku, jak z povinnosti vybruslit, taková národní, věky zažitá vyčúranost. Všichni výborně vědí, že stát nebude určitě potřebovat stovky metereologů, sociologů, manažérů, prognostiků atd atd, ale nikdo ani na vládní úrovni neuvažuje o nastavení směrných počtů, nebo spojit výuku sociologie s výučním listem elektromechanika.   etc

2 0
možnosti

V Německu mám sestru a i když z občasných návštěv člověk většinu věcí nepozná a plně nedocení, tak musím říct, že mě Německo nějak ničím vyloženě nezaujalo. Jistě, věci kvalitní, funkční, člověk si občas nakoupí, atd., ale nějak tam postrádám "zajímavého ducha". Modernější města mi přijdou účelová, bezbarvá, místy až depresivní.

0 5
možnosti

Díváte se asi moc po povrchu

0 0
možnosti

s tema blinkrama nevim, v posledni dobe se tam nejak rozmaha zlozvyk je na dalnici moc nepouzivat, ale nevim, zda to nedelaji pristehovalci.

0 0
možnosti

J95a64n 98F90r98o63l37í97k

23. 9. 2014 13:49

Ano, jsou jedinci, kteří nejlépe ví jak stavět dálnice nebo řídit auto, jakou sestavu měl trenér Slavie poslat na hřiště atd. Ve svém svatém právu kázat svoje jediná pravdivá moudra poněkud zjednodušují nebo vynechávají některé podstatné drobnosti. Třeba za jakých podmínek se budují dálnice v rovinatém a písčitém Německu a za jakých v třeba v Norsku.

0 1
možnosti

Nevíte, o čem mluvím, to Vás omlouvá. Něco Vám povím, jak se tady stavějí dálnice diletantsky. Asi před 25 lety se stavěla "dálnice" E18 z Oslo do Kristiansandu, ovšem protože někdo spočítal, že na tehdejší provoz stačí dvoupruhová "dálnice", tedy silnice, co má jinak všechny parametry dálniční, ale je jen jeden pruh tam a druhý zpět, oddělený betonem, stavělo se takhle. Už když byla ta "dálnice" hotová, tak nestačila a dělaly se na ní zácpy. No a tak se za strašlivé peníze - znovu a zcela zbytečně vydané - začala dálnice rozšiřovat na skutečnou dálnici. A víte co? Rozhodlo se, že se osadí svodidly do rychlosti 100 km/h. Naštěstí se změnila vláda a na poslední chvíli se tak podařilo objednat svodidla pro rychlost 110 km/h, ale zbytek parametrů už změnit nešel. Kdyby se postavila ta dálnice od začátku v normálním standardu a na 130 km/h, nemusela se za drahé peníze celá předělávat a to se pravděpodobně za 15 let bude předělávat ještě jednou, aby byla uzpůsobena na větší rychlost. Naprosto stejně se staví silnice E6 z Oslo do Trondheimu a z Oslo na Karlstad. To JE diletantismus a nemá to s podložím nic společného.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS