Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jeden VELKY nesmysl. Jine nez narodni staty v Evrope fungovat nemuzou. Podivejte se jak dopadla nadnarodni Jugoslavie. EU je zlo a doufam, ze se rozpadne bez valky. evropu se pokusi sjednotit Napoleon i Hitler. Vsichni vime, jak to dopadlo.

3 0
možnosti
AR

Rád bych, pane Tachovský, upozornil na to, že Jugoslávie trpěla zejména dvěma problémy: 1) existovala tak nějak proti vůli jejích národů; slibovaná království SHS, v němž by si byly jihoslovanské národy zvrhly, se až příliš rychle zvrhlo v de facto velkosrbskou říši, 2) rozpadla se krvavě proto, že si Srbové dovolovali až příliš hodně.

Kde vidíte v Evropě nějakou paralelu k výše uvedenému nevím, ale třeba mi ji ukážete. Francie má co dělat sama se sebou, Německo iniciativu převzít nechce stůj co stůj, protože má z vlastní minulosti mindrák (byť by iniciativu převzít mohlo a podle mě i mělo), UK se snaží izolovat, Španělsko je švorc, Itálie je švorc, Polsko ještě nestačilo odpovídajícím způsobem zesílit, a zesílí-li, tak bude-li mít i nadále zodpovědnou vládu, bude tvořit motor evropské integrace s Německem. Máte snad pocit, že si z EU někdo dělá velkonárodní koncepci po vzoru Srbů? Na to totiž dojela Jugoslávie a do značné míry i Československo, kdy Češi zacházeli se Slovenskem tak trochu jako se svojí kolonií. Akorát že proto, že to na rozdíl od těch Srbů nijak nepřeháněli, tak se to nerozpadlo krvavě, ale v dobrém.

1 2
možnosti
JT

1. EU trva taky proti vuli narodu

2. Nemecko si dovoluje az prilis hodne

Z EU se dela velkonarodni koncepce po vzoru RVHP v ekonomicke sfere a vychodniho bloku v politicke sfere.

Se Slovenskem nikdo nezachazel jako s kolonii. Rozchod byla vule par nacionalistickych politiku, ne lidi. Havel tomu zpozarohu prihlizel a tleskal. On v podstate jinou moznost, jak byt zase presidentem nemel.

1 0
možnosti

Proti vůli kterého národa?????

Co si dovoluje Německo?

A co se týče postavení Slovenska, zvláště pak za první republiky, nebál bych se jej jako kolonii označit...

0 1
možnosti
JT

Nemecko ma ambice tomu sefovat. Odstredive tendence uz jsou zcela zrejme. Slovensko po 1. svetove valce bylo velmi zaostale a Cesi tam prinesli vzdelanost. To mi potvrdil jeden bratislavsky profesor.

0 0
možnosti

Tak znovu, proti vůli kterého národa trvá EU? A myslím tím příklad národa který je členem EU ne třeba Ruska či Severní Koree.

Německo je, ať chceme či ne, nejsilnější ekonomikou v EU a jedním z nejlidnatějších států v ní, bylo by divem kdyby se neozývalo, ovšem že by šéfovalo to bych netvrdil.

A postavení Slovenska vůči Česku jste krásně popsal i vy, i jiné země přinášely do svých kolonií řád a vzdělanost.. :-)

0 1
možnosti
MP

Pane Škrabánku, Německou je nejlepší ekonomikou. Ale proč, to se nahlas neříká. pravda je ukrytá v jednom detailu. I když platí stamiliony do svých německých bank, pardon do Řecka, tak vtip je v tom, že euro si stanovili jako poloviční hodnotu než marka. Proto mají velmi výhodný export a proto budou i přes tyto dluhy stále prosperovat. Euro je vymyšlená měna v německý prospěch!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');