Diskuse

Nedemokratické prvky v EU? Ovšem, ale my je přeci potřebujeme!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"V čem tedy spočívá nutnost našeho členství v EU? "  ?

¨

Milý autore, v TAKOVÉ Eu  opravdu nutnost našeho členství NEEXISTUJE !!!

To, co se z ní vyklubalo, to je naprosto odpudivé !

1 0
možnosti
Foto

Nepodezírám Vás, že neumíte číst, ale že nejste ochotna pochybovat a přemýšlet – to bude Váš problém!

0 0
možnosti

Mám moc rád, když někdo uvádí svůj názor slovy "Ať se nám to líbí, nebo ne, ......" ... a pokračuje spoustou tvrzení bez kontextu.

1 0
možnosti

M37i92l90a82n 16R30a56d61e58k

17. 2. 2014 17:39

mne sice dnesni EU dost drazdi, ale rika, s Palackym, kdyby nebylo R-U museli bychom si ho udelat. Tim nemyslel to ze bychom meli lezt Rakousku do rite, ale nejaka unie byt musi, a cas mu dal za pravdu. Po WW1 kdyz se Evropa rozkouskovala, posouk v cele velkeho naroda vsem ostatnim poradne zavaril.

Budou volby do EU, musi se to zmenit, zlepsit, dnesni EU je spise fraska nezli unie. Ale lepe neborit pokud nemame postaveno neco jineho, a Rusko NENI RESENI.

4 1
možnosti

Nějak jste zapomněl, že Palacký následně uvedl: "Byli jsme i před Rakouskem, budeme i po něm."

2 0
možnosti

Tak jsme si precetli dalsi hloupou agitku o skvelosti EU

3 3
možnosti

No nevím, já mám spíše dojem, že součaná podoba EU vztahy mezi evropskými státy komplikuje a vyostřuje. A takový Van Rompuy, Schulz či Barroso mají do Františka Josefa hodně daleko.

5 2
možnosti

Který stát vznikl legitimně?  Na začátku 20. století lidé neměli vzdělání a neměli možnost rychlé komunikace. EU samozřejmě vznikla nelegitimně.

Já v EU cítím, na rozdíl od Vás, korporativně-nacistickou jistotu a nikoliv demokracii. A o tu fašistickou jistotu nemám zájem. Pravděpodobně budete namítat a je to v pořádku.

V posledních dnech se tady na blozích konečně proflákly materiály, které svědčí o tom, jak EU vznikala a proč její rysy kopírují antidemokracii. Nacistické kořeny EU zde:

http://www.relay-of-life.org/cz/chapter.html

Takže se pojďme bavit o tom, co má větší legitimitu: relativně demokratická ČSR nebo organizace s totálním deficitem demokratických prvků zvaná EU.

Když čtu Vaše články, jsem rozpolcený jako karikatura od Renčína.

2 5
možnosti

Když už se ptáte, dostanete odpověď. Island, Norsko, Černá Hora, Portugalsko, Finsko, Slovensko a tak dále.

3 1
možnosti

Dotaz: Když tolik milujete Habsburky, šel byste za ně bojovat se zbraní v ruce? Ten Váš milovanej starej Procházka hnal naše chlapy přímo na jatka na ruské, srbské a italské frontě. Pro ně to nebylo takové plané žvanění, jako tady předvádíte Vy. Pro ně to byla tvrdá realita. Ve sněhu, mrazu, blátu, letních úmorných vedrech, třicet kilometrů v plné polní na pozice a potom jedna kulka doprostřed čela a konec. A byl to ten Váš milovanej starej Procházka, kdo to vyhlášení války podepsal.

Máte plno keců, ale při prvním nočním útoku byste se strachy .... vy víte co. Jste prostě jako takový kadet Biegler nebo poručík Dub.

3 2
možnosti

Tak kdybych žil tou dobou, tak bych do války šel, protože bych tam jít musel. Měl bych tedy na výběr válčit na straně Habsburků nebo v legiích - a zvolil bych Habsburky, protože c.k. monarchie dávala naším zemím slušnou prosperitu. Podíváte-li se na dobové mapy, tak Russisches Reich nebyla zrovna daleko - začínala už kousek za Slezskem. Stačilo se podívat, jak to vypadalo u těch, s nimiž naši legionáři bojovali proti svému státu. Za TO byste snad bojoval Vy?

3 3
možnosti
Foto

Typicky unijní, mnoho prázdných slov v mašlích.

11 5
možnosti

Na to, abych si o EU myslel své, mi stačí jedno slovo: multikulturalismus.

5 2
možnosti

Napsal jste toho mnoho, ale nelze s Vámi souhlasit už z důvodu pokřivení generací z dob studené války. Pamatujte si, že pokřiven může být jen člověk křivý. Vy si snad myslíte, že vaše nová generace je jiná. Jste idealistický globalizační snílek, předbíhající mysl zdravého rozumu. Naštěstí jsou i ve vaší generaci mladí lidé, kteří společnost vidí souvisle s poctivým jádrem staré generace, která vážený mladíku umí vnímat pokrokové mládí v souvislostech na jejich morálních principech, které se Vy naopak snažíte posouvat zpět do temných dob obdobných studené válce. My umíme žít s mladou generací vždy v souladu jejich potřeb. Vaše zdánlivě chytré přeskoky právě nepochopily propojení generací.

6 1
možnosti