Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fandímnovým stranám. Ty parlamentní NEVOLIT! Jsou zodpovědné za stavzemě. Škoda že nelze kroužkovat napříč stranami, rád bych vesněmovně viděl jak pana Macha, tak Korytáře, Lásku neboFerenčíka. Víte, všemožných agitací jsem už viděl spoustu,ale nejvíce se ztotožňuji s tímto provoláním k voličům kvolbě nových stran, se kterou nelze než souhlasit a šířit dál:

https://www.facebook.com/iniciativa.nespokojenych?hc_location=timeline

0 0
možnosti
Foto

J88a36n 90F61i92k84á54č88e40k

21. 10. 2013 20:10

Trochu zmatený, autorovi chybí koncepce a nedochází mu souvislosti, ale i tak dost zajímavý. :-)

0 4
možnosti

Mně tedy blog příjde mnohem smysluplnější, než Váš nekonkrétní diskuzní příspěvek :-).

Kdybyste rozvedl, jakou koncepci byste si chtěl hledat v takovém blogu či jaké souvislosti autorovi unikají, třeba by lidi o Vašich názorech taky přemýšleli,

6 0
možnosti

V zemi kde nejlevnější pivo stojí v přepočtu 200 kč musej žít podivní lidé a také se divím že to kdosi dává zrovna nám za vzor. [>-]

0 0
možnosti

Nejlevnější pivo stojí méně, nevím kde jste k takové částce přišel...

0 0
možnosti

P44e14t14r 15V12l32c57e54k

20. 10. 2013 16:25

Ten ten autor toho ví, a hlavně ví, co chce český levicový volič. ;-D A také si je jistý, že  česká levice (čili podle něj všechny zdejší levicové strany, jak naznačil)  vychází z marxismu 8-o....Ale má pravdu v tom, že Češi jinak fungují, že opravdu chtějí brát a nic nedávat a nic neodvádět...a to bez výjímky levice i pravice. Nebo se snad domnívá, že pravicový volič státu ochotně dává? No nedává, ví, jak se ve státě krade ( a opět bych připomenul, že zleva i zprava). A co se týká Řeků, tam má kus pravdy, ale přece jen nepostřehl mezi Čechy a Řeky zásadní rozdíl- ten spočívá v tom, že Řekové nepoznali společné socialistické vlastnictví, ze kterého kradli, Tudíž nekradou, neznají to......narozdíl od Čechů.

0 3
možnosti

Nevím, z čeho by měla vyplývat autorova doměnka, že pravicový volič ochotně dává, to tam nikde není napsáno. Volič pravice chce to, co si sám vydělá, co nejvíce užít pro sebe. Nicméně obvykle ani nemá problém se podělit, pokud vidí, že daně jemu napařené jsou využity efektivně. Jestli se prožerou, utratí za zbytečnosti a uplatí se jimi nepřičinliví občané, s tím 

Na druhé straně nelze paušalizovat a hromadně prohlásit všechny voliče české levice za vyžírky a nefakčenka. co chtějí jen brát. Ale jsem přesvědčen, že velmi velké procento tuzemských voličů to tak chce. Prostě vidí stát jako něco imaginárního, co je povinno mu zajistit dobré živobytí. V tom lepším případě je to "dejte mi práci se slušným platem, protože za co jinak mám já žít"? Takový volič nepřemýšlí ve smyslu "jak já jen můžu být užitečný, co musím umět aby po mých schopnostech byla poptávka?". 

A s tím umí naše levice velmi dobře manipulovat. Hlavně slibují, co všechno komu dají. KSČM chce dokonce garantovat právo na práci. Zamyslí se snad jejich volič, jak toho chtějí docílit? Stát sám o sobě pracovní místa tvořit neumí, kromě těch která jsou financována z daní, jenže těmi se zpravidla nic hodnotného nevytváří. 

Bohužel pro nás se takhle zhoubně "levicově" začaly chovat i strany, které se jinak prohlašují za pravicové. Podlě mého názoru hlavně proto, aby si naklonily ty, kteří se nechají lehce oblbnout nereálnými sliby. Osobně jsem tíhnul spíše k pravicové ideologii, ale než pravicovou praxi v českém podání, to už opravdu raději skandinávský levicový stát. Hlavně ať už proboha přestaneme takhle lehkomyslně zadlužovat generace našich potomků.

2 0
možnosti

Za me dIky za pohled zevnitr.R^ 

Nicmene, nejsem si jist (a za predpokladu ze mluvite pravdu - nic ve zlem:-)) zda to, co pojmenovavate jako "levicovost" neni spise puvodni "krestanska" solidarita, ktera jinak upadla v zapomneni. Levicove strany totiz nemaji patent na "socialni" politiku.

PS: Nejsem verici

6 1
možnosti

"Daně z příjmu se neodpouštějí nikomu, ani důchodcům či lidem, kteří žijí z jakékoliv státní podpory. Je zcela běžné, že člověk, který je na podpoře v nezaměstnanosti, dostane výplatní pásku, kde je hezky napsané, kolik ze své podpory dal státu na daních."

No tak to je prekvapeni. 

Nicmene jednu otazecku k tem sladkostem pro deti.  Pokud skola narizuje zadne sladkosti s sebo , jak je to tedy se zdravotnim pojistenim pro deti a konkretne se zubnim pojistenim. Pokud stat na deti prispiva (nevim), tak asi ma pravo na prevenci. Mozna.

0 0
možnosti

Zubní pojištění tady není součástí zdravotního pojištění (pro nikoho), to se platí v plné výši. Jinak děti do 16 let mají zdravotnictví zdarma, ale zase dospělí platí regulační poplatek za návštěvu u lékaře kolem 250 kr (čili jako v ČR 250 Kč pokud se to přepočte na platy). Běžná kontrola u zubaře stojí tak tisícovku, zaplombování zubu přes 1500, korunka kolem osmi až deseti tisíc (vše v NOK).

3 0
možnosti

Autorovo zobecňování je chvílemi trapné a odpovídá pravičácké (odeesácké) rétorice české provenience - různí zbohatlíci, kteří korumpují český stát a systém se považují za elitu, za úspěšné a ostatní za závistivé lenivce. Svět je ale složitější, autore. Etiku tady skutečně rozoraly dvě diktatury ničící charakter lidí a velký kmotr českého kapitalismu dílo dokonal. A v tom teď žijeme.

8 28
možnosti

Koukam ze mate problem s pochopenim psaneho textu. Ale snad Vas obrazky na billboardech KSC presvedci o jedine pravde.:-)

16 1
možnosti

tak jsem četl stížnosti slušných levičáků na poznámku o typickém voliči ČSSD...

chápu, že se zlobíte, ale bohužel je to tak jak naznačil autor ...

pokud se mnou nesouhlasíte - budu rád a budu ještě radši až si vybudujete novou moderní levicovou stranu, klidně s Diensbierem v čele....a klidně Vá jako zarytý pravičák dám hlas abych vás podpořil....

ČSSD totiž není levicová strana, jen banda politiků spěchajících ke korytu a využívajících flustrované lidi -  fuj ODS je hlavní politická vize, doplněná o 30,- kč a pastelky jako bonbonek

P.S. od středu napravo voliči zoufale hledají slušnější a věrohodnější stranu než ODS, TOP .. a bohužel zatím nacházejí jen Zelené,Unii,ODA, veverky....

ALE CHTĚJÍ něco jiného ...... a na levici ?  vzdychání po mládí v KSČ a volení ČSSD za každých okolností I SE ZLODĚJI V ČELE  ( ODS 7%, ČSSD 27% )

25 0
možnosti

Velmi zajímavý článek a pro mě jako pro mladého nového levičáka inspirativní. Ale: podle mě je nesmysl, že skandinávská socdem vychází z protestantismu, ne z marxismu. Ano, protestantismus hraje v skandinávské povaze nepochybně roli, ale takové věci jako internacionalismus, environmentalismus, feminismus a důraz na práva LGBT nemají s protestantismem nic společného (no dobře, ještě tak environmentalismus, jinak nic; ani internacionalismus, ten je katolický). Srovnejte Skandinávii s jinými protestantskými zeměmi, Spojeným království a Spojenými státy, a uvidíte. EU

2 1
možnosti

No tady myslím, že se mýlíte. Skandinávské luteránství je o hodně jiné, než anglikánství nebo americké protestantské směry. Navíc zdejší socialisté se vyznačují tím, že internacionalismu se zpravidla brání jako čert kříže (pomineme-li rozvojovou pomoc). Zdejší ultralevičácká SV je například protievropštější, než všichni pseudokonzervativní populisté Evropy dohromady. Co se týče feminismu, tam je to skandinávské specifikum - ženy měly v severské společnosti už od časů Vikingů dost privilegovanou pozici proti ženám na kontinentě a rovnost pohlaví tady byla už posledních dva tisíce let životní nutností. Co se práv LGBT týče, tak tam těžko říct, ale spíš bych to viděl na důsledek hesla likestilling (rovnost) za každou cenu, ovšem heslo "alle maa ha det likt" (všem stejně) je tu populární ještě z dob, kdy Marx ještě ani nebyl na světě.

12 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');