Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vita123

17. 2. 2012 11:26
S vetsinou souhlas

Ano, autor vylicil vecinu veci rozumne a ma za me karmu. Jen mam dojem, ze je zcestovaly do severskych zemi o uvahach co se deje v nemeckem prihranici se zrejme pustil na tenky led. Ziji v Nemecku v prihranici prave v Bavorsku. ze je kupni sila velika, ano, neni mala, ale na to, ze je to nejbohatsi cast nemecka, to taky neni kdovi jaky zazrak. Nemohu soudit jestli si bavor muze dovolit vice nez nor, urcite nektery ano, ale vetsina ne. Na nevedoucich pozicich a krom zdravotnictvi se tu plat pohybuje kolem 1200-1500€ cisteho, coz s prihlednutim vyssich zivotnich nakladu, neni kdovi jaky zazrak. A jeste jedna vec, znam tu pocetnou cesko-slovesnkou komunitu a z 30 lidi ma jedna jedina rodina prihlasene auto v Nemecku. Nevim kde na tom autor byl, ale povinne ruceni je v Nemecku drazsi a o dost :-)

0 0
možnosti

andy_warhol

16. 2. 2012 19:21
cesi si neporizuji nemecke spz !

Ja ziju v nemecku, povinne poplatky za rok by me vysly 4* vic kdyz bych tu prihlasil auto nez tak ze ho mam hlaseno v cr, jen proto ze to je diesel bych musel platit dan vyssi nez platim v cr povinne ruceni, o povinnem ruceni nemluvim. takze tohle je nesmysl. ostatni nehodnotim.

0 0
možnosti

habit-.!..

16. 2. 2012 11:59
... takový bavor si může...

... ze svého platu dovolit víc v Bavorsku než čech ze svého v Česku - holt je na té lodi, do které teče všemi možnými dírami - o pár palub výš než my... ostatně i Řekové, Španělé, Italové, Portugalci jsou v luxusnějších třídách než my - my budeme EU dobří leda u pump v podpalubí, aby se loď udržela na hladině co nejdýl...

0 0
možnosti

Zani

25. 2. 2012 14:16
Re: ... takový bavor si může...

No, zatím to vypadá, že pumpujou němci, francouzi,holanďani a já nevím kdo ještě, a my vyhlížíme pevninu a navrhujeme koho hodit přes palubu. Alespoň na blogu.:-)

0 0
možnosti

petrnahodne

16. 2. 2012 11:03
takže jestli to dobře chápu ...

tak podle autora nemá smysl uvažovat o vystoupení z EU, hlavně kvůli možné "máslové krizi", nemožnosti objednávat ze zahraničních (!) e-shopů a nemožnosti mít cizí SPZ a jiných "závažných" důvodů  :-D pobavil! pokud se ale podíváme na to, v jakém stavu je celá EU a kam to celé směřuje (_._) , myslím že stojí za to o vystoupení z EU minimálně uvažovat. domnívám se, že lepší už to nebude. brzy už nebudou žádné dotace, žádná pomoc a zůstanou jen dluhy. obrovské dluhy, které budou splácet naše děti a děti našich dětí ...

EU pro mě představuje zkostnatělý byrokratický aparát, který už nebude mít dlouhého trvání.

0 0
možnosti

ErikM

16. 2. 2012 11:46
Re: takže jestli to dobře chápu ...

já myslím že když vystoupíme z EU ceny se tu budou pohybovat jako v zemích mimo EU (Norsko, Švýcarsko) a platy taky jako v zemích mimo EU (Ukrajina, Kazachstán)

2 0
možnosti

listicka z liskova

16. 2. 2012 3:46
Norové x Švédové

Nepodařilo se mi to napsat k nejnovějšímu článku, tak se omlouvám a píšu to sem. Já s vámi nesouhlasím ve věci Norsko-Švédské řevnivosti. Norové se neradi přiznávají ke svým negativním pocitům vůči komukoli, ale všichni mí kolegové a přátelé se mi dřive či později přiznali, že je rádi nemaji. Tedy ty, kteří zde buď pouze pracují, anebo také bydlí, ale pouze dočasně z pracovních důvodů. V práci jsem přišla do styku s mnohými - kolegy, nadřízenými, hosty, dodavateli, ... A Nory chápu. Švédové zde jsou sobečtí, egocentričtní a vyčůraní až hanba, zajímá je jenom to jejich, jak si vytlačit pro sebe co nejvíce na úkor ostatních, naprostá absence empatie či týmového myšlení. Vždy se snaží v práci nepředřít a pokud možno s tím vyběhnout tak, aby za ně práci udělal někdo jiný, což pochopitelně nikoho nebaví dlouho. Zprvu jsem pracovala v hotelnictví a došlo to tak daleko, že na těch tzv. lepších hotelech v okolí je přestali brát i na sezónu, protože je ostatní zaměstnanci do týmu nechtěli.

0 0
možnosti

all_the_way

15. 2. 2012 15:47
Haha, to s tím máslem je pravda

A nejenom Švédové se chtěli přiživit na norské máslové krizi. I firmy tady v Kodani to chtěly zkusit. Cateringová firma kterou má firma kde pracuji nasmlouvanou, začala po Vánocích vozit strašný kvanta másla s podezřele jednotným datem expirace (duben/květen 2012). Za jeden den třeba 1.5 kg. másla (v kanclu nás je okolo dvaceti). Naše administrátorka se musela asi třikrát ohradit a nakonec musela pohrozit, že zruší smlouvu, pokud nepřestanou vozit a účtovat nadbytečné množství másla. Hajzlíci se prostě chtěli napakovat na Norech a nějak jim to nevyšlo, tak se snaží máslo udat, kde to jenom jde. Jen ať se snaží dál ;-D

0 0
možnosti

Kolumbo

15. 2. 2012 13:43
Jedno nechápu -

Češi přece nejsou Norové. Neexistuje tak jediný důvod, abychom napodobovali Nory ausgerechnet ve výši daní a dotací, zvláš´t pokud se nám zajídají i ty evropské jako vysoké a zbytečné. S SSO ve vládě bychom tedy mohli mít nižší daně a žádná cla - clo přece není žádnou povinností! A pokud je evropská technická výhodou, proč by i tady nemohla platit ta evropská? EU nás přece nijak nechrání proti tomu, abych zde zdejší politici, jakkoli by byli eurohujerští, nezavedli třeba daň ze zdravé levé nohy.

2 0
možnosti

Zani

25. 2. 2012 14:23
Re: Jedno nechápu -

Nějaké zmatené a s protimluvy. :-)

0 0
možnosti

Henry Ford

13. 2. 2012 10:53
Dost mimo

Všechno co vyjmenoval jako negativa z norské vlastní uřední buzerace.  Jak si to tak zařídili, tak to mají. Není to protože nejsou v EU. Cla si můžou zrušit.  Na cizí RZ nesmíte jezdit ani v některých státech EU( Rakousko, Maďarsko). Že chtějí vyvařit na další STK ,proč ne. Zřejmě jsou tam stejní zkorumpovanci jak v ČR, EU.

0 0
možnosti

markyz.Gero

13. 2. 2012 11:15
Re: Dost mimo

přál bych vám vlastnit přepravní firmu, pak by vaše "proč ne" se vám dosti prodražilo

0 0
možnosti

panmistr

13. 2. 2012 10:23
Taky jsem pobýval

nějaký čas v Norsku. Litr mléka může stát 15,- NOK (kolik stojí v Česku ?). Průměrný plat v Norsku 26.500,- NOK. Ale pozor elektřina takřka zadarmo. Platí se pouze za přípojku. Spotřeba elektřiny je položka bezvýznamná. V Norsku prakticky není nezaměstnanost. Hranici se Švédskem jsem projel vícekrát, nevšiml jsem si žádného celníka, že by mě někdo zastavil se taky nikdy nestalo. Jestli neexistují e-shopy to nevím, to je zrovna oblast, která mě vůbec nezajímá. Je to veliká a krásná země. Kdo požádá v horách o pozemek, dostane se mu dotace na postavení farmy a když dodá na trh aspoň 8 ovcí za rok, tak se mu dotuje zisk do výše průměrného platu - 26.500,- NOK. Pevně věřím, že si Norové zachovají tu špetku rozumu a do EU nevstoupí.

0 0
možnosti

Renatus Karmín

13. 2. 2012 10:33
Re: Taky jsem pobýval

Patrně netušíte, že Norsko disponuje značnými nalezišti ropy v Severním moři a díky tomuto nerostnému bohatství si může dovolit fungovat tak, jak funguje. To pokud vím není případ Česka.

3 0
možnosti

kristusek21

13. 2. 2012 9:42
Myslím, že pan Mach by měl vydat knihu,

ovšem narzdíl od páně Zemanovy knihy by se neměla jmenovat "Jak jsem se mýlil v politice, ale "Jak jsem se mýlil...ve všem";-D

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');