Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kdo zaplatil ten přihlouplý "experiment" s luxusním hotelem pro norské vrahy? Předpokládám, že ne ten, kdo si ho vymyslel. Ale měl by, a ne že to zatáhnout daňoví poplatníci včetně pozůstalých po obětích těch vrahů.

Jinak, nadužíváte slovo "svoboda". Svoboda je totiž jen pocit. Někdo se může cítit svobodně i na lavičce na svojí zahradě, jen se svými myšlenkami, aniž by z ní někdy vytáhl paty, a druhý se cítí svobodně na dalekých cestách - ačkoliv tomu tak není, protože všude na světě ho omezuje spousta věcí, od různých státních zákazů a příkazů, přes zákeřné nemoci a přírodní katastrofy, až po teroristické útoky.

15 3
možnosti

Norsko má peníze z ropy. V jiných zemích by měl panovník záchod ze zlata a krásné konkubíny by hlásily "královský penis je čistý". Norsko použije ty peníze z ropy na důchody, a, vzhledem k tomu, že je stále nemají kam dávat, tak na různé podobné blbosti typu luxusní vězení.

0 0
možnosti
PP

"protože člověka zbaví toho, co z něj dělá něco víc, než zvířátko, co dostává najíst a napít." - a necítí se tak někteří příjemci sociálních dávek?Platíme jim jídlo, bydlení, tak vegetují jako "zvířátko" ze dne na den.

2 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že nejste kuře a covid není ptačím morem.

3 2
možnosti
MP

Výjimečně tady s panem Ruščákem nesouhlasím. Sice se můžeme částečně cítit jako ve vězení, ale celá situace je způsobena koronavirovou nákazou, není to jen tak něčí rozmar. Jedním z úkolů vlády je chránit zdraví občanů, takže to vládě musíme jako občané umožnit, a pokud to dělá, ta jí zase nesmíme plnění jejího úkolu apriori shazovat. Já tedy z toho také nemám radost, ale nevím jak vy ostatní, ale já třeba chci, aby vláda dělala zásahy a nařízení v rámci naši ochranu, a např. velmi nerad bych viděl, aby se tu po ulicích a obchodech volně procházely davy lidí, kteří se právě vesele vrátili z výletů v Itálii, Španělsku, Německu apod., tedy ze zemí, kde jsou stále až stovky tisíc nakažených (identifikovaných) a opět tu šířili infekci. Zcela chápu, že je třeba zemi dočasně zcela uzavřít, a celé otevírání zpět musí být promyšlené a důkladně zvažované. Pokud u nás bude nákaza na výrazném ústupu, lze uvolňovat omezení uvnitř země, a současně lze uvolňovat omezení směrem ven pouze tehdy, pokud i v zahraničí bude situace zvládnuta. A to tedy s prominutím není ani náhodou. Prakticky všude v našem okolí je epidemie stále rozjetá. Zároveň ale stále věřím vládě, že jakmile to bude možné, veškerá omezení budou zase zrušena. Resp. není zatím důvod si myslet, že by to tak nebylo a my se právě stali nenápadně trvalou diktaturou.

12 1
možnosti

Zákaz všeho byl správný týden po panickém zjištění, že tu je epidemie. Ale pak se měly zákazy uvolnit do inteligentní podoby. Ideálním příkladem je třeba sport. Proč byl několik týdnů zakázán golf a tenis?

Co se cestování týče, zákaz masové turistiky ano. Ale cestování za prací či příbuznými? Pokud člověk cestuje z nakažené země do nakažené země, nemůže nákazu zavléci.

0 0
možnosti
LT

L77u26d22ě83k 60T65o91n57d28r

20. 4. 2020 23:39

Blog začal zajímavě...

A pak se nečekaně zvrhl v ubohý a trapný politický blábol...

Naprostý odpad RvRvRv

15 3
možnosti
JF

J68i96ř86í 83F55o24g13e64l

20. 4. 2020 22:46

Pokud se cítíte jako vrah je to váš pocit. Kdoví kdo jste......

0 1
možnosti
JK

A ti nejtěžší vězni v Haldenu musí pracovat??? Pokud ne, pokud mají stravu a hotelové ubytování zdarma, aniž by sami museli pracovat, tak nelze srovnávat..

3 0
možnosti
AK

No ale ani po otevření hranic si nepomůžeme - pořád budeme vězni naší planety...

9 0
možnosti
Foto

Se svobodou je to jako s prachama. Kdo chce stále víc a víc, zničí nakonec sám sebe.

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');