Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Již před časem jsem si položil otázku, za jak dlouho bude "Lucie, postrach ulice", kde si děti celý den hrají na sídlišti, v Německu trezorovým filmem...

23 0
možnosti
MK

Máte pravdu, některé jevy jsou běžné i u nás. Bydlím u ZŠ, měli byste vidět ten ranní masakr, kdy každý rodič se snaží své dítě vysadit co nejblíže školním dveřím. Velká část rodičů chodí navíc s dětmi pravidelně dovnitř(proč netuším) a to pak bezohledně parkují kde se dá.

17 0
možnosti
AR

Potíž je ta, že se tohle fakt hodně rychle mění, a platí v této věci takové to "dnešní normalita je zítřejší extrém a pozítří trestný čin".. Tihle rodiče, co vozí děti autem do školy, by si zasloužili přijít o daňové zvýhodnění na děti, nebo tak něco - s tímhle řešením přišly některé kantony ve Švýcarsku, co jsem tak slyšel - protože co pak z těch dětí vyroste..

5 0
možnosti
JC

Problém je, že všechna naše média se proměnila v "prodavače emocí". No a jak je nejlépe prodáte? Když vzbudíte emoce. I proto se všechna média proměnila v bulvár. Ostatně pamatuji na cestě po USA jsme si pouštěli TV. Dávali vše, co se stalo do vzdálenosti cca 100 mil od studia. Co se Evropy týče, musela by asi vypuknout třetí světová, aby o tom informovali..

8 0
možnosti
VM

Stavu médií už jsem si všiml dříne a tak v naprosté většině sleduji naučné pořady na ČT2 a na ZOOM kromě snímků válečných, nějak tak na ty válečné přípravy nemám náladu a hlavně, každá historie, je iluze psaná vítězi :-)

2 0
možnosti
VM

Samozřejmě karma. Ano, lidé by měli přemýšlet, používat vlastní mozek a ne se nechat manipulovat a masírovat kýmsi, v naprosté většině naprosto zbytečným, kdo si prostřednictvím vytvážení naprostých nesmyslů dokazuje, že zbytečný není. Pak jsou z toho takové nesmysly, které, nejen, že jsou proti přírodě, ale ve finále danou společnost oslabují, protože z ní dělají čím dál tím tupější stádo.

Já osobně v tomto zastávám názory pana Duška (pro někoho je to kontroverzní člověk a dokážu pochopit lidi, kteří si to myslí, neboť ho nepochopili) Dospěl jsem k tomu až jako starší, tak že se v tomto duchu mohu věnovat až svému vnoučkovi.

Odkazy:

https://www.youtube.com/watch?v=swGkhRpYVfw&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=88QO6WQ8tfo&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=_5ntyl9SqgY&t=6s

A v neposlední řadě tady, alespoń první část

http://zivutek.cz/divadlo/78-jaroslav-dusek-ctyri-dohody-zvukovy-zaznam-predstaveniAOdkazy

0 3
možnosti
KJ

K65a59r92e22l 80J56a93n58d77a

29. 5. 2018 22:17

Dnes jsem v rádiu poslouchal argumenty proti zmírnění zákona o nulové toleranci alkoholu pro cyklisty - za rok se účastnili cca 450 nehod. "I kdyby to zachránilo jeden život, má to cenu" - ale kolik životů to otráví..

20 0
možnosti
KJ

K11a33r83e43l 17J11a92n88d56a

29. 5. 2018 22:18

Pardon, doplněk - jde o nehody cyklistů pod vlivem alkoholu

0 0
možnosti
JH

Velká karma! Děkuji Vám za tento článek. Je dobře, že proti těmto úchylným a nebezpečným trendům vystupuje i někdo, kdo není vyloženě protizápadně orientován.

Ono jinak působí, když to, co Vy, napíše zavilý euroskeptik a otiskne to na Parlamentních listech, a jinak působí, když to napíše světaznalý europrávník tady na iDnesu.

Situaci v anglosaských zemích sleduji převážně na YouTube prostřednictvím středo-pravicově orientovaných komentátorů (v rámci objektivity jsem zkoušel i ty levicové, ale to byla neposlouchatelná nelogická záplava demagogie a relativizace), a jsem zděšen. Stavem jejich školství, mírou politické korektnosti, autocenzury a self-policingu v běžné společnosti, šílenými výmysly některých zákonodárců, zcela oficiálním a zákony vyžadovaným popíráním prokázaných faktů... no děs.

Stejně jako Vy jsem přesvědčen, že je nejvyšší čas začít proti tomu něco dělat u nás. Jistě budeme terči posměchu: "Co s tím strašíte, vždyť to tady u nás není!" (ehm, migranti), ale ta naděje, že se podaří naši společnost uchránit před dekadencí, za to stojí.

33 0
možnosti
KL

a krome toho terce posmechu se o nas take budou vyjadrovat nelichotive ruzne americke a jine lidskopravni organizace. a blby je, ze na ty jejich zvasty spousta lidi u nas slysi.

2 0
možnosti
JS

Posledni perlou mezi pozadavky na bezpecnost deti v USA je, ze pri prebalovani kojence musi mit prebalujici osoba jeho souhlas. Dospeleho za zadkem nahradi u takto vychovanych deti stat- Big brother, a to je prave ucel cele teto sarady.

7 0
možnosti
KJ

K15a27r45e36l 40J86a47n72d80a

29. 5. 2018 22:08

Proboha - není to náhodou fake news? To je šílené...

0 0
možnosti
IK

Přesné.

Bohužel jsem se tomu nevyhnula sama. Já jsem si v předškolním věku běžně chodila hrát s ostatními dětmi do parku přes ulici od našeho domu a sama jsem vstávala a odcházela do školy už od první třídy. Dcera se mi narodila na konci devadesátých let a venku jsem ji nechala bez dozoru (a to jsem ji odvedla na hřiště a pak zase vyzvedla) až ve škoním věku (omlouvá mě snad jen šok následují po nevídaném vzedmutí zločinnosti v první půlce devadesátých let). Manžel byl ještě horší, na tom si dcera musila doslova vydupat, aby jí od čtvrté třídy nechal chodit do školy (cca desedt - patnáct minut pěšky) bez doprovodu.

Vyrovnávalo to jen to, že od čtyř let jezdila na tábory, kde sice nebyla bez dozoru, ale musela přeci jenom jednat daleko samostatněji.

3 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');