Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V96á29c25l81a37v 86M93a30c74h

16. 2. 2018 18:01

Píšete nepravdu. Vyjednávat se dalo snad před vstupem do EU, nyní to už nejde. Resp. můžete vyjednávat, ale nic nevyjednáte. Příklad - co zmohla Velká Británie při jednání s EK? Nic. Tj. jediné o čem by se mělo jednat, nikoliv s EU ale interně, např. na půdě parlamentu, je kde je přesně bod kdy už bude nezbytné z EU vystoupit.

0 3
možnosti
AR

A za to může vláda, která to vyjednávala. Zemanova.

4 0
možnosti
JZ

Co se týče Vašich osobních preferencí, je ta část článku typickou ukázkou toho, jak leccos naznačit, ale přitom z kdovíjakého důvodu nic otevřeně nevyjádřit. Velmi častý jev.

- fašismus zdravého životního stylu a moralizování kolem něho: co tím konkrétně myslíte? Někdo někoho nutí jíst zdravě? Nebo dochází k nějakému vymývání mozků ohledně zdravé stravy? Považujete za špatné vyzývat ke zdravějšímu a racionálnějšímu stravování? Co je na varování před stravovacími zlozvyky fašistického? Je možnost volby v tomto směru nadřazena jakékoli regulaci kvality potravin? Nic z toho z vašeho postoje není srozumitelné, nedal jste jasné vyjádření, jak to má tedy vlastně být.

- milování menšin: a někdo Vás k něčemu takovému nutí, mít automaticky někoho rád?Nebo je veřejně demonstrativně podporovat? Někdo po Vás vyžaduje aktivismus? Předpokládám, že ne. Proč to tedy uvádíte, co tím vlastně míníte? Nesnažíte se náhodou říct něco trošku jiného? Třeba že byste rád projevil k některým averzi? Jen hádám.

- nedáváte rovnítko mezi plnou, funkční rodinou a rodinou na hromádce. Co znamená, že nedáváte rovnítko? A mezi plnými rodinami "rovnítko" dáváte? Rodina na hromádce nemůže být funkční a soudružná? Stabilita, loajalita a sezdanost jsou ideálními vlastnostmi rodiny? A nějaká ta mezilidská hodnota by se nenašla?

-dítě není autonomní jednotka. Autonomii získává postupně. Co si pod tím představit, že v průběhu času přece jen "trochu" autonomní je? Jaký je tedy jeho vztah vzhledem k rodičům, absolutní podřízenost? Opět postrádám jasnou odpověď.

2 7
možnosti
AR

Ad životní styl - na upozorňování není špatného nic. Na spotřebních daních za cukr, maso nebo tuk ano. A ten tlak na "dokonalé zdraví" je ze strany médií dost velký. Ad menšiny - už jsem na svou adresu párkrát slyšel (a nebyl jsem sám), že mám "white privilege", a pokud aktivně nepodporuji "znevýhodněné menšiny", tak je vlastně utlačuji. Mezilidské hodnoty můžou být všude, ale rodina dává navíc tu stabilitu, kterou děti potřebují ke svému rozvoji. A to se "sešívanými" rodinami, které na stabilitu nikdy ani neaspirovaly, moc nefunguje. A ad děti a jejich autonomie - v Norsku třeba mají jasno - dítě je zcela autonomní jednotka a stát zastupuje jeho zájmy na úkor rodičů. A tohle se mi prostě nelíbí a nejsem sám.

7 0
možnosti
DB

Jakou "novou realitu" máte vůbec na mysli? a jaké přesné jsou to zájmy?, které si nedovedeme prosadit a jak byste je prosazoval vy??? PROSÍM PŘESNÝ INSTRUKTÁŽNÍ POPIS..........

tyhle všeobecné řečičky se hodí jen a jen pro politika na podiu, když hovoří k nevědomým masám........pěkně to zní, zavání to novotou..........ale jakou? tou horší? a když ne tou horší, tak jakou přesně tou lepší??........nesnáším nekonkrétní výroky jen na vznícení emocí........a bez špetky skutečného obsahu........

budete schopen dodat i skutečný obsah? nebo je tohle maximum?

3 5
možnosti
AR

Mrkněte na mém blogu o dva články zpět.

2 0
možnosti
OP

Hezké zamyšlení. Proč Češi neřeší konkrétní problémy, které se v EU vyskytují? Protože jejich představitelé jsou na povrchu věcí, zabývají se sami sebou, předvolebními průzkumy a jinými zbytečnostmi. Paradoxně se jeví, že Bureš je v tomto směru daleko prozíravější

1 1
možnosti

Bureš, krom dotací pro své firmy, něco řeší? Osobně, co já vidím, jde cestou Grosse. Kdo nic nedělá, nic nezkazí ...

1 2
možnosti

K vaší větě "Proč to nedovedeme my ?"

Odpověď je jednoduchá, tak jako jsme lezli Sovětskému svazu do pozadí, děláme totéž s Evropskou unií. Naši vládní činitelé byli z 99% vždy bezpáteřní patolízalové.

5 1
možnosti

Nedovede to většina zemí. Není důvod si myslet, že zrovna my jsme ti nejhorší

2 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');