Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Souhlasím s tím, že čím detailnější plán, tím je větší šance, že ztroskotá na maličkostech a čím obecnější, tím je větší šance, že se v něm něco skrývá. Ale znovu říkám: je nás přes deset milionů. Přijmout dva-tři tisíce lidí dle našeho výběru by neměl být až takový problém, pokud to dobře pojistíme. Pomiňme, že stát je z principu diletant a spoustu věcí zanedbá, zašantročí, nedodělá a nezkontroluje, ale jde mi právě o ten princip: zda, bude-li existovat slušná záruka, lze něco takového akceptovat.

Mimochodem, že by se mělo pracovat na tom, aby stát nebyl v tom, co dělá obecně, lempl, je na jinou debatu.

2 0
možnosti
FO

Přijmout se dá i dvěstě-třista tisíc lidí. Zvládli bychom to.

Ale islám (ani komunismus, nacismus a další podobné ideologie) se nedá přijmout ani jeden. Jestli v těch třech tisících ten jeden islám je, je to neakceptovatelné.

2 1
možnosti
JM

Ještě tak před čtyřmi lety bych asi s plánem souhlasil. Teď už bych mu nevěřil. Takový plán by tehdy musel vzniknout na úrovni EU a ta jak se ukázalo je impotentní myšlenky i realizace. A že by jsme takový plán dokázali realizovat a držet se ho u nás v Čechách, je stejně pravděpodobné, jako že České dráhy zprovozněj rychlovlak TGV Praha-Brno.:-)

0 0
možnosti

Podle mne špatně položená otázka. Samotné předložení plánu by nestačilo k mému souhlasu. Záleželo by na obsahu plánu.

0 0
možnosti
EK

Víte co, zeptejte se těch vašich slavných elit, co propagovaly Drahoše, jestli by se na podporu uprchlíků vzdaly něčeho ze svého sladkého života. Jestli by souhlasily, aby se v rámci úspor zavřely na státních vysokých školách katedry politologie, kulturologie nebo divadelních věd, jestli by chtěli omezit dotace do divadel, zrušit podporu filmu a filmové pobídky pro zahraniční filmaře, jestli by dobrovolně odešli z neziskovek a tik-ťaků propagujících evropské hodnoty a omezily státní televizi na dva kanály. Kdepak, opasek kvůli uprchlíkům si musí utáhnout ten plebs dole, a nemyslím tím jen dělníky v montovnách nebo prodavačky, ale i střední třídu, kterou se snaží náš korporátně-feudální systém zlikvidovat. A co takhle na vaši otázku odpovědět ano, ale když se na to vezmou peníze, co vláda vyčlenila na vepřín v Letech?

3 1
možnosti
Foto

Dovolím si tento Váš výrok zkopírovat k sobě na FB zeď. Samozřejmě Vás uvedu jako autorku.

0 0
možnosti
AR

Samozřejmě, musel by to být plán, který by obsahoval jasné záruky, že tak, jak se to naplánovalo, se to také provede.

0 0
možnosti
SB

Právě v tom jste uhodil hřebíček na hlavičku:

nevěřím, že když se to nedaří nikde v západní Evropě, že se to bude dařit tady.

Prostě když je sem přijmeme, tak je tady budeme mít takové, jací jsou.

6 0
možnosti
AR

V té západní Evropě se to právě nepodařilo proto, že lidé byli naivní, politici toho zneužili, lidi jim podepsali bianco šek a věřili, že co stát činí, dobře činí, a dopadlo to podle toho. To je bod, ve kterém se můžeme od západní Evropy poučit a právě tvrdě po státu vyžadovat, aby k nám byl fér, pokud jde o to, nám vysvětlit, jaké jsou skutečné záruky, že to, co po nás chce, dopadne tak, jak chce, aby to dopadlo.

0 0
možnosti
SB

Nikdo vám nemůže zaručit něco, co je nerealizovatelné.

Mohu vám dát sto záruk, že 30. dubna příštího roku bude v Neratovicích pršet, ale má záruka na to nebude mít vliv. Může samozřejmě pršet, avšak nikoli proto, že jsem to zaručil, nýbrž zcela nezávisle na mé záruce. Má záruka tu pravděpodobnost ani nezvýší, ani nesníží.

A migranti uvažují jinak než my a své uvažování nezmění přechodem státních hranic.

Tohle prostě zaručit nejde. Je to ještě méně zaručitelné než ten déšť v Neratovicích. Ten Vám mohu zaručit a ono to pak může čirou náhodou vyjít. Jak píši, zcela nezávisle na mé záruce, ale přeci jenom může.

Tohle prostě nevyjde. Tady naopak klidně dám hlavu na špalek za neúspěch. A v případě úspěchu mi ji můžete setnout.

Kdyby v tom nebezpečí setnutí hlavy v případě úspěchu integrace migrantů bylo jediné nebezpečí mé smrti, tak bych byl nesmrtelný.

8 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');