Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Veronika Valachová

A čí je to vina,že se někteří nepřehoupnou přes částku 20 tisíc.Když začnou děti chodit do první třídy,stojí všechny na stejné startovací čáře.To další už je na nich a jejich rodičích.Jestli mají chuť se učit nebo na to kašlou a jdou radši místo učení lítat venku nebo hrát na počítači.Takže podle Sobotky,ten kdo se od mládí snaží něco do hlavy dostat aby to potom zúročil,má za to že se snažil být potrestaný?To už tady jednou bylo.

0 0
možnosti
VV

Nezlobte se, ale rozhodně neplatí: čím vyšší vzdělání, tím vyšší plat. Lidé s výučním listem mají kolikrát vyšší příjmy než vysokoškoláci, kteří pracují např. s těmi mentálně postiženými ve speciálních školách, v sociálních službách a tak dále. To je jen příklad.

A další věc je to, že jedinec nemůže ovlivnit všechno. Neovlivní své vrozené vlastnosti, neovlivní své rodinné zázemí (nebylo mou zásluhou, že oba mí rodiče byli VŠ, doma jsme měli rozsáhlou knihovnu, rodiče se mnou učili, abych se dostala na víceletý gympl atd,), ani další věci ve svém sociálním okolí. To neznamená, že by měli mít všichni stejný plat, ale pouze upozorňuji na to, že plat 50 000 je u nás opravdu vysoce nadprůměrný. Řekla bych, že i v Praze...

3 0
možnosti
AR

Ne, v Praze to není vysoce nadprůměrný plat. Mimochodem opomíjíte jeden důležitý faktor: k razantnímu zvýšení platů v Praze došlo pouze v posledních pár letech a prakticky jen u nových pozic. Mám ve svém okolí víc případů, kdy změnou pozice - dokonce se stejnou pracovní náplní - někdo poskočil například z 27k na 50k. Takže máte pravdu, že leckdo těch 50k nemá, ovšem získat dnes plat v Praze 50k není vůbec těžké, a to zdaleka nejen pro lidi s vysokou školou. Vždyť i ten Kaufland v Praze marně shání skladníky za 34k, což inzeruje všude možně.

1 0
možnosti
JD

J16a23n 73D52l73o89u51h11ý

3. 3. 2017 10:10

Milá paní. Mám plat také přes 50. Jenže bych rád dodal, že manželka má 7,5 tis. invalidní důchod a dítě je školou povinné. Je tento příjem na rodinu fakt tak veliký, abych si musel z toho uloupnout také dalších 10 tisíc? Na úkor čeho?

6 0
možnosti
Foto

Pani Valachova, nechodim na blog pana Ruscaka tak casto, ale kdykoliv jsem zde, vzdycky jste tu i vy s vasimi prispevky, ktere, zda se mi, jsou neustale v opozici proti panu Ruscakovi. To je snad nejaky zamer, delat tu dablova advokata? I ted jste proti tomu, co napsal, a zase mimo. Zase soudite neco, o cem nemate poneti, protoze tady nezijete. Trosku mi to pripomnelo pro me docela smutny nedavny rozhovor s moji kamaradkou, ktera zije ve Velke Bitesi a ktera mi tvrdila, ze neni mozne, jake naklady mame na bydleni, ze oni je maji jine... Ja to vase vymezovani se snad za kazdou cenu opravdu nechapu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');