Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Bohuš si podřezává poslední zbytky preferencí. Taková ubohá hra. Místo aby tlačili na snížení a zjednodušení daní, tam vymýšlejí nové čímdál horší zhovadilosti. "bohatým" brát a chudým mávat, to by jim šlo.

11 0
možnosti
IC

A dneska zase prý budou zavádět další ministerstvo - 31 tis úředníků navíc nestačí . No to je ..........

0 0
možnosti
OP

Ale vždyť ta strana už je za zenitem a Bohouš si užívá pár posledních měsíců viditelnosti - z té jeho trapnosti bych si starosti nedělala :-)

9 0
možnosti
PH

Je mi 24 a protože jsem si k hlavní činnosti začal přivydělávat na ŽL, rozhodl jsem se zkusit bydlet sám a nikoliv ve spolubydlení, což mi přijde jako základ důstojného života. Dva měsíce jsem hledal přijatelné bydlení v širším centru Prahy (Žižkov, Holešovice..). Všechny byty co jsem viděl byly přibližně stejné, shodovaly se v tom, že tam nechcete bydlet. Nakonec jsem vzal byt 1+kk, 40m2, ve Vršovicích v nijak pěkné oblasti s celkovým nájmem(energie vč.) 17 000. Pro představu o Pražských reáliích...

6 0
možnosti
JB

Sestra platila před 8 lety podnájem za 3+1 v Běchovicích 13.000 - před 2 roky chtěl majitel zvýšení na 15.000, tak si spočítala hypotéku a stejný byt koupila nedaleko. Platí stejně, ale za VLASTNÍ !!

0 0
možnosti
JV

Naprostý souhlas. Člověk studuje a celý život dře od rána do večera, aby se měla rodina relativně dobře, a pak přijde nějakej pitomec žíjící naprosto mimo realitu a oznámí, že mé rodině tzn. mým dětem chce každý měsíc sebrat dalších 10 tisíc? Ne to opravdu nedovolím. Pokud by k tomu došlo (což naštěstí snad nehrozí), pak dávám výpověď a buď založím živnost (a začínám danit naprosté minimum), nebo odcházím. A jsem rád, že nejsem sám. Jen jsem zvědav, kdo tady bude lidi léčit a dávat jim práci..

14 0
možnosti
MW

Ten největší problém je, že se pořád někdo baví o daňovém zatížení ze mzdy. Ale rozhodující jsou celkové výdaje na člověka se všemi odvody a ne jen zdaní(i ty co platí zaměstnavatel). Mnozí by se pak divily kde že jsou vlastně vyšší daně ( je jedno jak to nazvete jestli zdravotní sociální a podobně jsou to jen převlečené daně.

14 0
možnosti
Foto

Presne tak, kdyz zverejnili tenhle Sobotkuv plan na iDnesu poprve, byla jsem dost nabrousena a presne jsem se podivala, kolik ja sveho zamestnavatele stojim. Hrubou predstavu jsem mela, protoze jsem si drive cas od casu davala do tech mzdovych kalkulacek urcite castky, ale ted jsem cerne na bilem videla, ze na muj cisty plat musi zamestnavatel vydelat skoro jednou tolik! Jeden muj mesicni plat zasobi erar castkou, bez drobnych, 30 000 Kc, coz je skoro i vyse cisteho platu. To dalsi danove zatizeni jiste bude pro zamestnavatele motivacni, aby treba zamestnancum zvysil platy... No je to proste nesmirne obludny napad, ktery evidentne cili na likvidaci stredni tridy.

4 0
možnosti
VV

Pane Ruščáku, přemýšlela jsem nad těmi velkými náklady, které máte. Většina, ani pražských rodičů si nemůže dovolit posílat dítě do soukromé školky, přestože oba pracují. Jen minimum lidí má tak dobře placenou práci, že se oba (před odchodem paní na rodičovskou) přehoupnou přes 50 000. Řada rodin musí vystačit například s 20 tis. a rodičovskou, a taky musí bydlet v nájmu...

K zavíracím hodinám v levné, obecní školce mě napadá: Někteří lidé (které znám) to řešili tak, že sehnali tzv. babičku- tj. důchodkyni, ke které měli důvěru (byla to třeba něčí známá či příbuzná a potřebovala si trochu přivydělat). Ta pak dítě před zavírací hodinou vyzvedávala a počkala s ním doma do příchodu rodičů. Vychází to mnohem levněji než deset tisíc za školku nebo výhledově 17 tisíc.

Jinak více lidí se vyrovnalo s drahými nájmy v Praze tím, že se odstěhovali na vesnici (ne do satelitu, samozřejmě, ne do Jesenice či Černošic) a do práce jezdili dopravou. Školku měli v místě, opět jim dítě mohl někdo vyzvedávat, kdyby oba pracovali tak dlouho.Většinou ale (v případech, které znám) jeden- často žena- pracoval kratší dobu, končil dříve než v pět.... Uvažovali jste nad něčím takovým?

Časem vám bude pomáhat i Patrik, moji rodiče taky dlouho pracovali, svoji mladší sestru jsem tak ze školky vyzvedávala sama od mých sedmi let a pak jsem ji doma pohlídala...

8 17
možnosti
AR

Nepochopila jste, oč mi jde - já si s penězi vyjít umím, ale jde mi o to, že nechci, aby si premiér bral do úst lidi s příjmem nad 50k měsíčně a říkal o nich, že jsou extra bohatí, protože nejsou. A to, co popisujete, jsou způsoby, jak to řešit, ano - ale je to dost těžká improvizace. A jde o to, že člověk, který žije normálně a nemusí dělat tohle všechno prostě není bohatý.

14 0
možnosti
JR

J45a72n 95R60á10ž

1. 3. 2017 19:19

Zřejmě předpokládáte, že Sobotka je člověk s průměrnou inteligencí, který se někde doslechl, jak to v reálném životě chodí.

Omyl...omyl. Sobotka je absolvent právnické fakulty, kde obhajoval diplomovou prací na téma " Vývoj sociální demokracie v Českých zemích" . To téma je jistě hodné budoucího právníka, že ano. No a věřím, že by stěží obhájil, kdyby jeho školitelem a oponentem diplomky byl někdo jiný, než sociálně demokratický poslanec JUDr. Koudelka, tehdy asistent na MU Brno. Sobotka hned po absolvování PF se dostal na volitelné místo kandidátky a od té doby je jeho jedinou praxí politika ve funkcích poslance (od svých 25let) , ministra financí (ve svých 31letech) předsedy ČSSD ( ve svých 40letech) a teď předsedy vlády (ve svých 43letech) Kde by asi mohl alespoň na chvíli přičichnout ke skutečnému životu, aby o našich životech mohl rozhodovat na základě svých zkušeností?. Ten nikdy nemůže pochopit to, co mu zde naznačujete!

35 0
možnosti
Foto

Já myslím, že on to ví. On si prostě jako svoje oběti vybírá lidi, kteří by ho stejně nevolili. :-)

9 0
možnosti
MP

Máte ze svého hlediska pravdu. Jiní lidé to vidí zase z jejich pohledu a pro p. Sobotku představují více voličů.

Praha je opravdu zvláštní region. Syn tam po vystudování pár let pracoval v IT oboru, ale pak se vrátil zpět na Moravu. Důvodem byly životní náklady v Praze a dosažitelnost určité kvality bydlení. Jeho představa - dům se zahradou, ale ne v satelitu - byla snáze uskutečnitelná v okolí Brna, i když platově šel poněkud dolů. V Praze je dobrý život pro mladé single, ale pro rodiny s dětmi to není kdovíjaký ráj.

14 0
možnosti
JB

Doplnil bych "pro mladé single" s dobře placeným zaměstnáním! Ale kolik takových je? Průměrný VŠ s průměrným příjmem si Prahu může dovolit jen s velkým uskrovněním..

0 0
možnosti
RP

Sociální demokracie platy zvyšovat nechce. Vyhovuje jí současný stav, kdy lidi obecně, (snad akorát mimo Prahu) mají tak nízké platy, že spousta z nich musí žádat o dávky na sociálce a tak být závislý na státu. Protože tito voliči se dobře uplácejí všelijakým zvyšováním dávek.

Jako divadlo pro ty hloupější a trošku pravicovější sice dělá, že jako zlepšuje naši ekonomiku , když z Ukrajiny a jinde dováží firmám pracovníky, jenže na druhé straně v podstatě otevřeně podporuje nezaměstnanost lidí dlouhodobě nezaměstnaných evidovaných na ÚP tichou podporou bojkotování těchto uchazečů o práci firmami. Protože tito nezaměstnaní plně závislí na sociálních dávkách jsou z velké části voliči ČSSD.

Zkrátka Sociální Demokracie v první řadě a na náklad státu vyrábí co nejsilnější vrstvu lidí závislých na státu, protože předpokládá, že tito lidi plně závislí na dávkách v případě nezaměstnaných a částečně závislí na dávkách v případě lidí s nízkými platy ji z valné většiny budou volit.

42 0
možnosti
PJ

ale zároveň nepatřím ani k těm, co mají tendenci vidět za každým sociálním demokratem komunistu

Zdroj: http://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=589938

Nj, jestli ono to nebude tím, že jste tu 10 let nebyl ... a předtím byl příliš mlád. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');