Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P10e32t56r 42H83á47l72a

26. 7. 2014 14:54

Problém je, že se naši politici z té krize vůbec nepoučili a (paradoxně) mnohdy naopak ještě přitvrdili v jednání, které za tou krizí stojí. Ať už jde o vytváření morálního hazardu při socializaci ztrát, či nesmyslnou politiku centrálních bank.

0 0
možnosti
BD

Veškeré dnešní úvahy vycházejí z předpokladu,že se vše vráti postupně do starých kolejí. To je ale zásadní nesmysl i když na tom trvají skoro všechny vlády toho "našeho" světa. Nic se již nevrátí a naopak krize zmizí až se vše dokonale změní.Musí se nastolit jiný systém- na jiných principech.Nebude to žádný komunismus sovětského typu,ale dnešní kapitalismus to nebude zcela určitě.Tak jedině mohou zaniknout dluhy států a vyrovnat se úroveň životních možností a potřeb všech lidí na světě.Dluhy jsou stejně nesplatitelné a nikdo to splacení vůbec nepotřebuje. Věřitelé prostředky stejně nedokáží umístit a tak vůbec není nutno nic platit. Jen se musí zásadně změnit myšlení lidí a to se již podstatně mění. Kdo to  nevidí,tak by měl raději odstoupit ze svých pozic. Nová doba již nastala.Technologie a nové objevy zajistí nové zdroje energie a vše ostatní začne fungovat. Vůbec není nutno hromadit kapitál pro zajištění dalšího rozvoje. Naopak se může výroba čehokoliv snížit, protože nebude nutno udržovat deformovaný tržní systém dneška. A žádná utopie to není - jde o logický vývoj světové společnosti

2 0
možnosti
KF

K65a69r13e62l 96F84u66k56s25a

24. 7. 2014 22:34

Nerad to říkám, ale jsem názoru, že jste úplně ale úplně mimo :-) Zadlužení států se samozřejmě zvýšilo od doby krize (žádná očista), peněz mezi lidmi ubylo (poptávková krize viděna na deflaci) aaaa máme tu přeinvestovanost dneška a následné bubliny :-) Zeptejte se pana profesora dnes. Ne na kryté peníze - ty nejsou a nebyly kryté ničím, ani třetina... Na udržitelnost a trendy...

3 0
možnosti
AK

Nesdílím váš názor, že jsme z toho venku.

Neodstranili jsme příčiny krize a tak je nesprávné si myslet, že nemůže propuknout kdykoliv znovu.

3 0
možnosti
PN

V myšlení jsme ale poučení. Jsme optarnější a nemyslíme si, že nám práce dalších 30 let vydrží, že když uvidíme novou televizi, tak hned voláme Home Credit apod. (myslím Evropu)

0 0
možnosti
RK

To by mě zajímalo jestli berou finanční krizi jako dar lidé kteří jsou těsně před důchodem, přišli o dům a kromě dluhů nemají vůbec nic:-)

1 0
možnosti
AR

Tak jistě, že ta krize byla zlá. Ale to není jádro článku. Jádro článku je, že vše zlé je pro něco dobré - bez té krize by třeba ti samí lidé, tak jako před rokem 2008, chtěli od státu kompletní zajištění a na námitky, že dluh se nemusí vyplatit, by mohli klidně reagovat tak, jak tehdy mnoho lidí reagovalo, a sice že jich se to stejně netýká, protože oni tu už pak nebudou. A právě ponaučení z toho, že to může takhle prasknout, je to, co je na tom všem zlém dobré.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');