Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celkově souhlas, až na jednu "drobnost":

Podle mne je zásadní rozdíl v tom, jestli se někdo již narodí s defektem, se kterým se již nic moc dělat nedá, a nebo jestli se svobodně rozhodne jít do rizika návykových látek. Ano, i já jsem pro, aby stát vytvořil podmínky pro to, aby lidi s vrozenými defekty měli možnost na sobě pracovat a minimalizovat dopad svého jednání na okolí. Těchto lidí je v celé společnosti pouze určité procento a z logiky věci se jejich defekt nepřenáší na ostatní (když je to vrozené).

U návykových látek ale naopak hrozí jejich rozšiřování a z toho všechny vyplývající důsledky, včetně krádeží, loupeží, vražd, vzniků gangů apod. A to tím více, čím je závislost na dané látce obecně silnější a návyk rychlejší. V tomto případě jsem pro CITELNÉ trestání (nikoliv však nelidské) užívatelů těchto látek, včetně prvního experimentování s nimi. Strach z postihu může leckdy velice dobře posloužit svému účelu a odradit tak spoustu potencionálních uživatelů. Naopak závislákovi je v podstatě všechno jedno. Toho můžete potrestat jak chcete, ale jeho skutek již vrátit nepůjde.

2 0
možnosti
Foto

Boj proti drogám je stejný nesmysl, jako boj proti alkoholu, cigaretám, hazardním hrám, prostituci, počítačovým hrám, proti šedé a černé ekonomice atd.

5 1
možnosti

Z34u11z13a53n11a 44V55a14s74s

23. 11. 2016 12:07

Vaša úvaha znie rozumne, ale podmienkou jej prípadnej realizácie je to, že pedofil uzná morálnu škodlivosť svojej choroby a bude dobrovoľne spolupracovať. Tak isto by musel moslim uznať, že islám má aj protispoločenský, nemorálne a rasistický obsah a dištancovať sa od neho. A podľa mňa práve toto je možné v malom percente prípadov. Podľa mňa skôr zvíťazí pud pedofilia a presvedčenie moslima, že islám musí žiť ako celok - vrátane tých, s našou spoločnosťou nekompatibilných častí.

2 0
možnosti
Foto

Proč by měl někdo něco uznávat a spolupracovat, když nikomu neškodí?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS