Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P46e73t10r 71S88k78á63c37e38l

26. 2. 2016 22:43

Inspiraci lze též naleznout v knize pana Karla Čapka "Obrázky z Holandska". Asi to v posledních vydáních smazali, ale např. popisoval, jak viděl celou armádu Holandska. Šlo o 2x 12 mužů na stráži u královského paláce. Tam pan Čapek pochopil, proč si holandský chlapec může namazat tak tlustý krajíc chleba, na rozdíl od českého chlapce. A to naše I.republika byla do roku 1938 mocným a blahobytným státem! V Hrubé výrobě pátí na světě, naši vynálezci vyhrávali mezinárodní patentové spory a svět jim/nám platil ve tvrdých měnách.

Doufejme, že náš národ ke stejné úrovni dospěje. Pokud dospěje volič a po 25 letech u voleb dá hlas úplně někomu jinému, jen ne chlapcům, kteří nás za 25 let dovedli tam, kde jsme.

Dovoltemně sdělit můj názor. Zdravého rozumu je nám třeba:

Stačíjen používat zdravý rozum. Jak nadčasově uvažoval pan PetrHannig, když v roce 2002 založil Stranu zdravého rozumu, která sestále voličům nabízí. Zvednou oni v letošním roce nabízenourukavici?R^

0 0
možnosti
Foto

Jaký je rozdíl mezi holanďanem a skotem? Co skot zahodí, tak holanďan ještě zvedne;-D

0 0
možnosti
Foto

Obdivuji holanďany pro jejich píly, skromnost a toleranci

1 0
možnosti
PM

S nizozemským důchodem v zádech se v podkrkonoší musí podnikat úplně samo:-/

0 0
možnosti
Foto

V Nizozemsku ziji temer 40 let a s vasim clankem vpodstate souhlasim.

Zivot na lodi sice ma neco do sebe. Ma to vsak i nevyhody. Mel jsem znameho, ktery zil se svou pritelkyni na lodi "zaparkovane" v Leidenu. Jednou jsem je na ni navstivil. V jejich "byte" bylo vlhko a obavam se, ze tam meli i plisne.

2 0
možnosti
DB

a vidím tam překlep...to německé slovo je NACHHOLBEDARF....

0 0
možnosti
Foto

Jde o to nechat lidem jejich peníze. Pak se budou produkovat takové služby a takové výrobky jaké tito lidé budou chtít. Ideální stav je zrušit daně.

1 0
možnosti
JM

J34a15k59u30b 51M73a33c50h

25. 2. 2016 11:26

Holanďané mají v genech zakodované obchodnictví. V tom jsou daleko flexibilnější a praktičtější než třeba Němci. Dík za článek, přesně popisuje danou situaci, mám hodně holandských přátel a všichni bez výjimky odpovídají Vámi popsané mentalitě. V uvažování o práci, bydlení, zajišťování životního standartu mají čeští občané hodně co dohánět. Je to znát na spoustě exekucí, lidé se pouštějí do rizika, které nejsou schopni zvládnout.

1 0
možnosti
DB
DB

Špatně to nemají vymyšlené. JENŽE. Jenže, když se této metody chytí asi tak 300 milionů Evropanů z 510 milionů tak nastanou problémy, které si asi ani nedovedete představit. Lidé chodí do práce, jen proto, že se výrobky či služby prodávají a majitel dostane peníze, které jim pak může dát jako mzdu. Když ovšem téměř nikdo nakupovat nebude, či jen velmi sporadicky a občas, uvidíte nesmírný nárůst nezaměstnanosti.

Jedno řešení této nezaměstnanosti je pak pozvat do Evropy lidi z krajin s podstatně nižší životní úrovní, protože se u nich projeví..."NACHHOBEDARF"...potřeba se vyrovnat domácímu obyvatelstvu, tedy KONZUMOVAT, Tento konzum bude financován státem ve formě sociálních dávek, které ovšem půjdou z kapes domácího obyvatelstva. ale skončí v kapsách majitelů fabrik

Ostatně se podívejte na mé články, již jsem o tom psal před několika měsíci, a pak to porovnejte se současným stavem finanční podpory běženců v Německu...a měli byste mít jasno.....

Jde totiž jen o to, udržet domácí obyvatelstvo, které již nemá potřebu SUPERKONZUMOVAT, protože vlastně vše již má a je spokojené, v jisté chudobě, a zároveň "nakopnout" další konzum....tedy najít někoho, kdo bude ochoten utrácet....a to jsou běženci.....

Strategie Holanďanů může vycházet jen v prostředí, kdy ti ostatní se takto nechovají...

2 1
možnosti
KN

Jenže oni se té metody nechytí, protože nejen čerství imigranti, ale i lidé řekněme méně inteligentní a snadno ovlivnitelní reklamou a časopisy budou utrácet a utrácet.

0 0
možnosti
Foto

Koukal jsem, že se na vaše články dávají odkazy i na jiných serverech. :-)

http://www.mises.cz/clanky/komentare.asp?clanekid=1977#28392

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');