Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

v zasade vidim problem v tom, ze Rusko uz neni komunisticky rezim. a to vadi jak levicovym tak pravicovym fanatikum. obe skupiny by si praly navrat starych casu. nicmene je videt, ze obe tyto znepratelene skupiny jsou schopny se na necem shodnout.

1 1
možnosti
MM

V ledasčem bych s vámi souhlasil. Napadají mě k tomu vlastně jen dvě věci: Myslím, že bychom nutně nemuseli interpretovat dění v naší společnosti skrze analogii s tou polskou, protože situace u nás je přeci jen trochu odlišná. Naši liberálové nejsou tak libárální a konzervativci tak konzervativní jako liberálové a konzervativci v Polsku. Zatímco v Polsku jsou konzervativci především proameričtí katolíci, u nás to jsou zhusta proruští postkomunisté. Zrovna tak probruselští liberálové u nás z daleka nedosahují "pravověrnosti" těch polských. Rozdělení společnosti v Česku (přes veškeré snahy některých politiků) stále ještě nedosahuje polských rozměrů, díkybohu... Druhý postřeh směřuje k tomu Rusku. Ano, ne vše, co Rusko dělá, je špatně. Každý rozumný člověk to chápe. Na druhou stranu můžeme mít za téměř jisté, že v Česku systematicky působí ruská propaganda, která úspěšně ovlivňuje veřejné mínění - protizápadní, antiliberální a proruské názory téměř ovládly sociální sítě a některá média. Je prochpitelné, že se v této atmosféře kritika západních spojenců dostává jaksi automaticky do podezření z manipulace.

3 0
možnosti
Foto

Ono, o tom průsečíku, jak jste psal by možná chtělo dodat, že pro nás by měl být průsečík s kým spolupracujeme v tom, kdo momentálně je vhodnější pro prosazování našich zájmu. Tak je to ve všem. U nás v malém, ve světové politice ve velkém. A abyste pochopil Putina, tak si přečtěte Brzezinského "VOLBA - globální nadvláda nebo globální vedení". Právě s odstupem let, kdy byla kniha napsaná, je tam řečeno snad vše.

0 0
možnosti
PK

P93a58v66e22l 81K64r45á85l

18. 1. 2016 14:38

V zásadě bych i souhlasil,ale tak nějak mi připadá,že Šíitská větev Islámu má na svědomí mnohem více nesnášemnlivosti než sunnitská,možná převyšující i ten nenáviděný wahábismus,a kupodivu i sami proti sobě.Irácko-Iránské války jsou války Šíitů proti Šíitům

0 0
možnosti
AR

Nejsou. Byla to válka Saddáma (sunnity a ochránce iráckých sunnitů) proti šíitskému Íránu. Za Saddáma neměli šíité v Iráku prakticky žádná práva.

2 0
možnosti
JC

Souhlas. Říkám si, že jsme vlastně měli štěstí, že se Roosevelt a Churchill spojili "účelově" se Stalinem a zničili nacistické Německo.

A ptám se, jak by asi reagovala USA, kdyby se Mexiko chtělo spojit s Ruskem a na svém území vybudovat ruskou základnu? Nebyli by tam američtí vojáci rychleji, než řekneš "švec"?

Co se Ukrajiny týče, tak EU jednala jako člověk, který si pozve někoho na večeři a zjistí, že nemá na zaplacení.

2 2
možnosti
Foto

Pokud by se chtělo Mexiko se spojit s Ruskem, a vybudovat tam základnu USA by nikterak nereagovalo.To není SSSR potažmo Rusko.

2 1
možnosti
AG

A34l95e74x 90G11r15e67g57o49r

18. 1. 2016 11:30

Za vším hledej levici, že?

Někdy se mi zdá, že jste takový brouk Pytlík,všechno vím, všechno znám.

Ano, píšete slohově a pravopisně velmi pěkně a i některé Vaše názory jsou rozumné ale tohle je naprosto mimo realitu. Nic o ruských reáliích a mentalitě národa, jen o Putinovi i když o něm to primárně není. Jde jen o to, kdo příjde po něm a nebude to jistě Putinova dcera .

Všechny velké země mají jen své zájmy a nic víc. USA. Rusko,Čína , neprobuzená Indie,Německo, Francie , Británie a konec konců i Polsko.

Je jim celkem jedno, jakou cestou a jakými prostředky , zradami , spojenectvím a jinými nástroji světové politiky své zájmy uhájí a ani já ani vy a ani nikdo jiný jim v tom nezabrání. A zcela jistě není dnes Rusko naším nepřítelem ani nás nikterak neohrožuje. Ohrožuje pouze některé jiné velmoci v jejich zájmech.

7 6
možnosti
AR

No, a nezdá se Vám, že je to v Česku právě liberální levice, kdo s tímhle přichází nejčastěji?

1 1
možnosti
JN

J92o42s17e73f 76N71i41k57l

18. 1. 2016 11:12

..." Účelem zahraniční politiky je přesvědčit druhé, aby dělali, co chceme my, nebo ještě lépe, aby chtěli, co chceme my." (Albrightová)....a propaganda na tom pracuje a neštítí se využít všech prostředků, které mohou vést k cíli..tzn.lži , pomluvy, intriky...

2 1
možnosti
JT

Jestli je Putin gauner, kdo je potom Obama ? Arcidabel ? Putin hlavne stabilisoval Rusko a ze je to vlastenec, ktery haji zajmy sve zeme snad neni zase takova vada. Ale chapu, ze tzv. zapad na nej ma pifku, protoze nedovolil rozkradeni a vyprodej ruskych zdroju.

4 7
možnosti
AR

Putin je zejména gauner proto, co dělá doma. Jeho vláda už od svých počátků ukazuje, jak malou hodnotu pro něj lidský život má (Dubrovka, Beslan, Čečenská válka, atd.) a vše, co se stalo od té doby, je jen pokračováním ve stejném duchu.

8 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');