Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Premisa: Putin dělá všechno špatně.

Fakt: Putin píše zleva doprava.

Problém: my taky píšeme zleva doprava.

Řešení: pojďme všichni psát arabsky!

(IS je Putinův nepřítel, je to tedy náš spojenec? :-P)

1 0
možnosti
KN

A paradoxně má pražská kavárna cosi společného s Ruskem, a je to dosti významné ;-D

Obě strany vidí v Putinovi jakousi bytost nadzemskou a zcela extrémní, akorát v Rusku je to superhrdina s laserovýma očima jedoucí na medvědu (jo, to jsem viděla v nějaké jejich propagandě) a v pražské kavárně zase ztělesnění Satana.

0 0
možnosti
PS

P23e73t48r 12S71k91á75c44e60l

19. 1. 2016 21:12

Buďme zkrátka zdravě sebevědomí a ostatní nás tak také budou brát.

Souhlas, k pěstování sebevědomí a/nebo sebedůvěry vyzývá ve svých článcích pan Petr Hannig (http://hannig.blog.idnes.cz/). Potom správně a přesně ve volbách delegujeme důvěru někomu, kdo nás nezklame. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti
OP

Jestli má mít lidstvo nějakou budoucnost, tak takovou, která nebude ani otrokem Ruska ani západu.

0 0
možnosti
JP

J71i92ř35í 75P93e92t26r

19. 1. 2016 10:34

Vážený pane, zkuste si pustit rozhovor Kubala s Assadem nebo si pusťte Pjakina a leccos vám dojde. Zatím vám nedochází vůbec nic

0 0
možnosti
IM

Ještě by jste do toho mohl, pane Ruščáku zakomponovat i rozložení světového bohatství, respektive touze po něm a po světovládě. Říká se totiž, že není kouře bez ohně, a ten oheň je v této podobě právě mamon. Tady musím konstatovat, že nejvíce mamonu jde ze Západu, 1% lidí na této planetě vlastní více majetku, než zbylých 99%. Ta nerovnováha plodí zlo, vypustili jsme džina z láhve, a nevíme, co sním, džin, to jedno procento superboháčů, nás už ovládá...

1 0
možnosti
Foto

Mottem autorova pohledu je existence k dokonalosti se blížícího Západu a zlotřilého Ruska a jeho kámošů a jejich konfrontace.

V mírumilovné diskuzi lze takový pohled nazvat jako černobílý, v diskuzi nemírumilovné jako nesmysl.

Podstatná část autorova pohledu je plodem aktuální mediálně - sociální masáže, které, jak vidíme, může podlehnout i intelektuál.

Pokud bych se pustil do týchž úvah, nemohl bych reflektovat jen aktuální situaci, ale uvažoval bych v rozsahu nejméně celého 20. století. Nemohl bych se tak vyhnout úvahám o imperiální Británii, Třetí říši, zázračnému přerodu Němců po válce atp.

Svět není střetem Zla a Dobra jako ve fantasy literatuře, ale střetem Zla a Zla.

To jedno Zlo je podle autora Putin, který ovšem mimo jiné je vůdcem, kterého můžeme nenávidět, ale který nevídaným způsobem spojil Rusy.

To druhé Zlo je zlotřilý spolek USA, Německa a Beneluxu, který nevídaně rozděluje Evropu a který všemi silami bojuje za soukromý kapitál.

A pane Ruščáku, víte co byste mohl napsat příště? Napište Rusko bez Putina aneb Až budou Američani potřebovat deset telefonních čísel místo jednoho.

2 1
možnosti
KJ

K27a20r21e20l 51J79a23n36d77a

18. 1. 2016 22:21

Pane Ruščáku, nechcete založit politickou stranu? Přihlásil bych se...

0 0
možnosti
RS

Kdyby jsme nemeli u nas proruskou patou kolonu mohli bycom se soustredit jen na obchodni vztahy z Ruskem. Ale potom by nebylo o cem v tomto smeru mluvit, protoze jinak nam nemuze Rusko nic nabidnout.

2 1
možnosti
JC

J31i69r44i 41C65e84e

18. 1. 2016 19:23

No, jestli se pokoušíte vést dialog s tou částí intelektuální scény, jejíž myšlení reprezentuje Jiřina Šiklová ("Raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem"), tak Vás obdivuji.

Já se těchto pokusů již vzdal, neboť jsem při debatách zažíval stejné pocity, jaké měl Galileo Galilei před inkvizicí... Ono s dogmatiky, kteří nedostatek znalostí reálií a historického přehledu nahrazují ideologií a opakováním vyprázdněných floskulí nelze vést dialog, natož argumentovat.

Nejvíce jim závidím jejich naivní představu, že Putin je ztělesněním čistého zla a jeho odstraněním (popř. nahrazením nějakým západním oblíbencem) nastane ráj na zemi. Nehledě na to, že ani nedokáží připustit, že by se vlády v Rusko mohl chopit někdo horší...

Ani odkazy na existující příklady je nepřesvědčí o tom, že mezinárodní politika se neřídí ani přáními, ani sociálním inženýrstvím.

7 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');