Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Srovnávat katolíky s šíity je nesmysl. Vývoj katolické církve probíhal ve společenky primitivní době, feudalismu. V západním vyspělém světě již nemá katolická církev faktický vliv na dění společnosti, kdežto v současných teokraciích ano. Což je krajně nebezpečné, protože může například věst války.

0 0
možnosti

nezbývá než poděkovat za informace (které jsou snad pravdivé)

1 0
možnosti

J21o82z78e61f 62Č88e84r59n87ý

25. 12. 2015 18:53

od islamu čo najďalej! nebudeme čakať či nedôjde nejaký iný imám, ktorý bude mať radikálnejšie názory.

0 0
možnosti

J19a96n 31H30a92v11r87d11a

25. 12. 2015 12:51

Navzdory článku je lépe minimalizovat množství nově příchozích muslimů do Evropy, protože se tak alespoň oddálí doba, kdy se Evropa začne stávat islámská. Je to povinnost vůči našim potomkům.

3 0
možnosti

J58a16n 57S40e90m60i53k

24. 12. 2015 10:51

Problem je ze abstrahujete od faktu ze prakticky vsechny teroriticke utoky v Evrope spachali a naplanovali lide kteri se narodili a vyrostli v Evrope. V zemich ktere jim daly mistni vzdelani, zdravotni peci, socialni zajisteni, vsechny moznosti ktere Evropa poskytuje.

Ti lide nebyli v situaci kdy by "museli" nejake to "barbarstvi" prijmout.

Ac pisete jako realista a vymezijete se proti "vitaci kulture", delate stejne chyby v usudku jako oni slunickari- najdete pozitivni priklad, a vidite v nem neco sirsiho nez odpovida realite.

Aby bylo jasno, nase Evropka civilizace zrodila barbarstvi mnohem vice nez nejaci muslimove- nabozenske valky, netoleranci, utlak a v minulem stoleti to vyvrcholilo nacionalismem, nacismem, holocaustem, komunismem.

Nase civilizace si tim vsim prosla a vyvodila pouceni.

To muslimskou civilizaci proste jeste ceka, coz je jeden z duvodu proc by si meli sve dejiny prozit sami tam kde jsou doma, a proc by Evropa nemela spolu s nimi na svem uzemi prozivat jejich dejiny

8 0
možnosti
Foto

Zajímavý a precizně napsaný článek, díky :-)R^

3 0
možnosti

Každopádně já čtu Ruščákovy články rád, i když mám vůči některým výhrady (to je zrovna tento případ). Na druhé straně píše spoustu jiných které bych mu s chutí podepsal.

0 0
možnosti

Šíité, to jsou ale také různí Chomejníci a Ahmadínežádové. S tou nákloností k šíitům bych to nepřeháněl. Pořád je to o islámu. Pořád je to o náboženství teroristy. Pořád je to o nesmyslných příkazech a zákazech. Pořád je to o nenávisti.

Co se týče Alího Sistáního - je to odpadlík. Na tom není alespoň z našeho pohledu nic špatného, ale islám to nezmění. Stejně jako islám nezměnil Báb ani Bahá'u'lláh.

Tu a tam se na Blízkém východě někdo osvícenější objeví. To není zas taková novinka a nemělo by to být ani překvapení. Jenže dokáže ovlivnit jen velmi málo lidí, kteří se navíc okamžitě stávají psanci. Pravděpodobnost, že teď by to se Sistáním mohlo dopadnout jinak, je prakticky nulová. Nedělej si falešné naděje.

4 1
možnosti

Doposud jsem žil v přesvědčení, že wahhábité a salafisté jsou jen dvě jména pro jednu a tu samou skupinu. Jaký je mezi nimi tedy rozdíl?

0 0
možnosti

Wahhábité o sobě říkají, že jsou saláfité (hlásící se k odkazu nejranějšího možného islámu oproštěného od "inovací"), ale pocházejí od učení al-Wahhába, arabského hanbalského učence a spolupracovníka rodiny Saúdů z 18. století. Hnutí, které se ale všeobecně označuje jako saláfitské, ovšem pochází ze století devatenáctého a je rozšířené zejména v Egyptě, a patří k němu v Egyptě například strana Al-Núr. Wahhábité nemají rádi, když se o nich mluví jako o wahhábitech, protože říkají, že tím se naznačuje, že by mohli "uctívat" al-Wahhába, a oni jsou naprosto alergičtí na jakoukoliv tendenci projevovat úctu čemukoliv jinému, než jednomu Bohu. Takže jsou to dvě různé skupiny, jedna geograficky s centrem v Saúdské Arábii a druhá v Egyptě, obě o sobě říkají, že jsou saláfitské, ale svět nazývá tu saúdskou wahhábity a tu egyptskou saláfity.

2 0
možnosti
Foto

Článek nám velmi rozšířil vědomosti, ale i poctivě jsem přečetl vaše názory. Islám je nebezpečí pro Evropu natolik, že třeba Švédsko podle OSN prý bude do 15 let na úrovni Bulharska dnešní doby. Švéd když vjede autem do čtvrti muslimů, tak mu nejdříve uříznou uši, rozbijí auto a pohrozí dalším násilím. Ale co je více než toto ponížení, když 11. září 2001 bylo ve věžích WTC zavražděno 4 000 Američanů, z nichž bylo 2 000 anihilováno, 1 000 kompletně roztrháno a 1 000 otráveno zbraněmi jejich armády, což najdete na mém blogu na idnes velmi podrobně.

1 2
možnosti

I33v36o 80B76o56u22š52e

21. 12. 2015 19:09

A taky zerou deti..... ;-D

1 3
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');