Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za rozšíření obzorů.R^

7 0
možnosti
Foto

J16i10ř63í 34T77u70r49n80e82r

21. 12. 2015 14:22

Zajímavý článek, četl jsem nedávno něco podobného (možná je to stejný zdroj), přesto mi přijde dělení na "hodné šiíty" a "zlé sunnity", kteréžto v závěru trochu vystupuje, poněkud neobjektivní. Obecně si myslím, že je vhodné navazovat styky s umírněnými a konstruktivně vystupujícími představiteli islámu obecně a analogicky se distancovat od opačných projevů. Bohužel to však není obraz současné politiky Západu.

1 2
možnosti
MO

Třeba by bylo dobré podpořit egyptského prezidenta generála Sísího. Ten má docela rozumné názory.

1 0
možnosti
RS

Autor se rozepisuje o islamu. Co je nam potom? Na svete jsou stovky nabozenstvi a sekt. Chceme vsem poklonkovat? Nabozenstvi musi byt soukroma zalezitost. Souziti narodu je mozne jen na sekularni platforme. I tak hrozi demokracii dostatek nebezpeci.

3 2
možnosti
KJ

K82a48r53e64l 34J84a64n59d93a

21. 12. 2015 15:26

No a o čem jiném autor píše?

5 0
možnosti
Foto

Od dětství je nám vštěpováno, že lidé jsou zlí a proto si vytvořili stát, aby se navzájem nepozabíjeli. Také je nám nenápadně podsouván systém kolektivní viny a další a další zhovadilosti státní morálky. Je těžké pak v této společnosti obhajovat něco na základě logiky a morálních principů.

0 2
možnosti
IB

I66v84o 81B49o36u31š42e

21. 12. 2015 17:29

Kdo vam to vstepoval?

0 0
možnosti
ZH

R^

No, třeba Turci jsou taky sunité, ale rozhodně se koránem doslova taky neřídí. Tady v Reichu jich jsou 3 miliony a když jsou problémy, tak mají v 99% původ v kultůře a né v islámu. Když to vezmu generelně, tak třeba o Iráncích je slyšet jen když se stanou objetí atentátu iránské tajné služby, nebo když dosáhnou nějakého vědeckého úspěchu. O iráčanech taky jeden neslyší, ale o Arabech se severní Afriky a několika Syrských tlupách by se dal napsat nekonečný krvavý seriál zabalený do drogového rauše.

6 1
možnosti
KV

Spousta Turků sunnité nejsou.

Navíc Turecko prošlo dost zásadní deislamizací vycházející z malé skupiny lidí. Čím se ale chtějí řídit ve většině, ukazuje dnešní vláda Erdoggana.

V Iráku vznikl IS - za nemalé podpory místních. Takže je o nich slyšet hodně.

0 0
možnosti
DR

"Islám má v Koránu který uznávají všechny skupiny islámu, nenávist vůči nám a Židům."

Pane Kindle, nemáte pravdu a stal jste se obětí okamurovské hysterie. Korán bere Židy a křesťany pod svou ochranu. Doporučuju nastudovat příšlušné pasáže.

0 13
možnosti
MO

Ano, křesťané a Židé mají status Dhimmí. To je občan 2.kategorie. To je ta muslimská ochrana.

16 0
možnosti
OP

Ano, kultivace zaostalých lidí je jediný způsob, jak se za několik desetiletí vypořádat s marasmem, který je s islámem svázán. Díky za osvětu R^

0 0
možnosti
JT

Tak ci tak ti hodni ajatolahove mohou vyhlasit fattvu, nebo jak se to jejich prokleti jmenuje nad islamskym statem. Bylo by to sice jen gesto, jako kdyz Frantisek neco prohlasi, ale oni neudelaji ani to.

2 0
možnosti
MS

Zkrátka a dobře, islám je asi 6 století pozadu za křesťanstvím. Křesťané taky před pár sty lety páchali ve jméno Boha pěkné zvěrstva. Jenže jak těch pár století přežít?:-)

1 1
možnosti
ZH

Není pozadu. Jede po své vlastní linii, která není té křesťanské nijak podobná. A to jednoduše proto, že obě učení jsou postavené na velmi odlišných základech.

12 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');