Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím ve všem, jen jednu věc bych doplnil. Kromě trpného přijímání uprchlíků a pomáhání všude možně bych jako velice efektivní formu pomoci prosazoval likvidaci ISILáků. Bez toho to stejně nepůjde.

0 0
možnosti

Zase s Vámi skoro ve všem musím souhlasit. Je to dost rozumný článek.

0 0
možnosti

S vaším článkem zcela souhlasím. a děkuji za něj. K věci tzv. politických evropských elit je třeba dodat, že to jsou vesměs političtí zlatokopové, za kterými není žádná smysluplná činnost, která by je opravňovala rozhodovat o osudu Evropy. Protože nemají adekvátní rozhled, praxi a vůli k odpovědnosti, výsledky jejich rozhodování jsou náhodné a hysterické a náhodně se také stane, že jedno rozhodnutí ze sta je správné. Oni pak na takovém náhodném příznivém výsledku staví opodstatnění své existence.  Až se společnost rozhodne volit jako své představitele odpovědné lidi před populistickými frajery, problémy budou řešeny rozumně a lidé se na jejich řešení budou rádi podílet

2 0
možnosti

T44o21m67á55š 42P44í27c13l

24. 11. 2015 23:06

Pomáhal bych těm, které v regionu v blízkých letech nečeká nic jiného nežli jistá smrt. Tedy nemuslimům.

0 1
možnosti
Foto

stejně je na tom i spousta mulimů

0 0
možnosti

J76i59r19i 77C47e25e

24. 11. 2015 23:03

Je třeba připomínat to, co se stalo v Libanonu a v Jordánsku v 70. letech, kdy se v obou zemích nárazově ocitlo 1,2 milionu palestinských uprchlíků.

V Jordánsku stačili ti ubozí běženci vyhnaní válkou provést během několika měsíců pokus o atentát na krále Husseina a státní převrat s vyvoláním sunnitského povstání. Vedoucí silou byla tehdy OOP, s jejímiž vůdci se tak ráda fotila nynější eurokomisařka Mogherini.

Nutno dodat, že král Hussein se s Palestinci nemazlil a reakce Jordánců byla nekompromisní a rozhodně ne humánní.

A to šlo o zemi s prakticky totožným sociokulturním zázemím.

Král Hussein problém nevyřešil, ale přesunul za hranice - do Libanonu, kam vyhnal štáb OOP.

Ve zkratce: ze sekulární, rozvinuté a bezpečné země, přezdívané "Švýcarsko orientu", která měla vyvážené politické zastoupení všech tam žijících menšin, se během dvacetileté občanské války, vyvolané minoritou sunnitských radikálů, kteří byli součástí migrační vlny, stala země zmítaná sektářským násilím, genocidami, terorismem a všeobecným úpadkem.

V praxi došlo k tomu, že původně 55% Maronitská většina, se díky migraci stala menšinou, se všemi důsledky z toho vyplývajícími.

Země je rozdělena na 3 nábožensky homogenní enklávy a o bývalé slávě a prosperitě si může nechat jen zdát.

V Libanonu byla pozoruhodná i kooperace šíitských a sunnitských radikálů při "řešení otázky Maronitů" a následné propuknutí vzájemných bojů po tom, co byla vytvořena Maronitská enkláva na západě země. Pouze bylo po tomto řešení nutno celkem 3x obnovit Bejrůt.

Na příkladu Jordánska a Libanonu je názorně vidět, jak irelevantní je mlčící většina, a že i malá skupina odhodlaných a zfanatizovaných radikálů dokáže podstatně a definitivně změnit směřování společnosti, která jí původně poskytla azyl a bezpečí.

10 0
možnosti
Foto

Pane Ruščáku s něčím souhlasím s něčím ne.

Jednoznačně je dobře zvýšit pomoc v místě a jednoznačně je pořeba upřednostnit pomoc sirotkům ale i dětem s rodinami.

Problém je s těmi tábory v Řumjnsku, Bulharsku...v těch zemích je extrémně vysoká nezaměstnanost a není realné tam pro uprchlíky zajistit práci (což mimochodem zmiňujete). Pokud by se upřednostnilo zaměstnávání uprchlíků působilo by to značné napětí. Navíc logisticky nejsou ty země schopny pojmout tolik co země jako německo...

Samostatnou kapitolou je pak Řecko, které si neum poradit ani s vlastními problémy

Nebyl bych si ani zdaleka jist ani tím, že by je byla ochotna příjmout ČR-vzhledem k tomu jak jsou u nás vnímány kvóty pro pár migrantů-i ty platí EU a jsou dány proporčně.

Naopak není jediný důvod proč by uprchlíky neměly příjmat země jako Německo kde jsou jim poměrně hodně příznivě naklonění obyvatelé a mají pro ně i práci.

Uklidnění celé situace by nejvíce prospěly jasné pravidla- v tom souhlasím-řádná registrace na vnější hranici, následně přerozdělení uprchlíků dle kvót a striktní trvání na dodržování zákonů-případně i s omezením pohybu uprchlíků po Schengenu bez povolení (porušení=deportace).

Rozhodně ale nesouhlasím s tím vaším označováním "vítači..."

To je celkem vzato nesmysl-těch co vítají příchod uprchlíků je absolutní minimum, těch co jim chtějí pomoci je ale v EU většina.

0 0
možnosti

T92o70m92á76š 69P30í77c82l

24. 11. 2015 23:05

Pro studium "nakloněnosti" Němců pro "uprchlíky" doporučuji diskuse na Der Spiegel (což není jen tak nějaké medium). Myslím, že poté budete ty, se kterými tady tak rád polemizujete, nazývat laskavými sluníčkáři.

0 1
možnosti

J60a53r72a 27R16a57n44k

24. 11. 2015 19:50

R^Diky a karma. Na mem ostrove ma byt do Vanoc 2.500 syrskych uprchliku, vetsinou zeny, deti a stari lide. Prihlasila jsem se dobrovolne na pomoc s ucenim anglictiny, pro deti to neni zadny problem, ale dospeli maji tezkosti, tak aspon zakladni veci, nebo pomoci s vyrizenim nemocenske a tak:-)

0 0
možnosti

Karma. Jde o reálné zhodnocení situace. Nepomáhat vůbec je špatné, pomáhat všem je sebevražda.

3 0
možnosti

Celkově souhlas a karma.

Ještě bych se možná trochu hlouběji zamyslel, CO stojí za tím nedostatkem odvahy elit. Je to opravdu pouze strach s nařčení z nelidskosti apod.? Ohledně např. Merkelové něco naznačil politolog Zdeněk Zbořil zde:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Zdenek-Zboril-vytahuje-slova-zkuseneho-muze-o-Merkelove-Vse-je-s-ni-jinak-Ona-si-noty-vubec-nepripravuje-sama-409438

0 0
možnosti

Podle mě spíš strach z médií. Novináři v západní Evropě jsou většinou levicově liberální a neváhají protáhnout stokou každého, kdo si dovolí o politicky korektní "vítací kultuře" zapochybovat, byť by to bylo něco, s čím souhlasí běžný volič. A i když politik může vědět, že třeba by kritičtější postoj byl běžnému voliči sympatický, nechce skončit na mediálním pranýři.

9 0
možnosti

P93e75t69r 69M44u70r80č71e40k

24. 11. 2015 13:17

Ode mne karma za velice realistický pohled na dnešní situaci.R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');